19 Aralık 2008 Cuma

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 20-21-22 Aralık

BIG SAM İLE BLACKBURN

Yeni hocası Big Sam (Koca Sam) lakaplı Sam Allardyce ile çıkışa geçecek olan Blackburn evinde deplasmanların başarısız ekibi Stoke City'i devirir.

223 BLACKBURN-STOKE 1 1.60

Blackburn'de Paul Ince'in yetersiz bir menajer olduğunu ve yıllardır istikrarlı şekilde üst sıralara oynayan Rovers'ı ligin dibine getireceğini sezon başından beri yazıyordum. Sonunda Blackburn yönetimi hatasını anladı ve Paul Ince ile yollarını ayırdı. Ince'in yerine göreve Big Sam lakaplı Sam Allardyce geldi Çarşamba günü. Bolton Wonderers'ı yoktan vareden Big Sam en son Newcastle macerasında ise bekleneni verememişti. Newcastle'da taraftar baskısı ve dengesiz oyuncu kadrosu onu zor durumda bırakmıştı. Yeni menajeriyle Blackburn'un ilk maçında kazanmasını bekliyorum.

224 BOLTON-PORTSMOUTH 2.00

Son haftaların formda takımı Bolton ile Redknapp gittikten sonra devamlı geri giden Portsmouth'un karşılaşması olacak. Bolton menajeri Gary Megson geçen müthiş oynadıkları ve 81.dakikada tartışmalı bir golle kaybettikleri maçın rövanşını alacaklarını belirtti takımının resmi sitesinde, bunu yapacak güçleri olduğuna inanıyorum.

225 FULHAM-MIDDLESBROUGH 2.5 ALTI 1.50

Bu sene evinde oynarken pek çok maçta Fulham'ı tavsiye ettim. Özellikle Norveçli defans oyuncusu Hangeland'ın müthiş performansı ile çok sağlam bir savunma kurdular ve şu anda ligin Manu, Chelsea ve Liverpool'dan sonra açık ara en az gol yiyen 4.takımı durumundalar. Bu savunmaları ile pek çok maçı kazanmayı başardılar. Boro ise aksi istikamette gidiyor, 5 maçtır kazanamıyorlar. Bu maçta en mantıklı seçim 2.5 altı olacaktır.

226 HULL-SUNDERLAND 1 1.80

Hull City geçen hafta Anfield'da yine çok iyi bir performans ortaya koydu ve zor deplasmandan puanla dönmeyi başardı. Sunderland'de hoca değişikliği etkisini West Bromwich karşısında gösterdi ve farklı kazandılar. Ancak Hull kendi ayarındaki takımlara karşı çok iyi oynuyor ve evinde iyi işler çıkartıyor. Hull kazanmaya yakın.

362 WEST HAM-ASTON VILLA 02 1.20

Vill haftaarasında UEFA maçı için Hamburg deplasmanındaydı ancak Agbonlahor, Young, Milner ve Barry gibi takımın en kilit oyuncularını bu maçta dinlendirdi Martin O'Neill. Tabii bunun neticiesinde Hambur rahat kazandı karşılaşmayı ancak Aston Villa da ilk 4 yarışında olduğu Premier Lig öncesi yorulmamış oldu. West Ham geçen hafta Stamford Bridge'de çok etkileyici bir performans sergiledi. Özellikle Upson müthiş oynadı defansta, ancak evlerinde formda Aston Villa karşısında şansları olmadığını düşünüyorum.

543 WEST BROMWICH-MANCHESTER CITY 2 1.90

West Brom büyük bir krize girmiş durumda. Sezona fena başlamadılar ancak son 10 maçtan sadece 2 puan çıkartabildi. Bu dönemde alınan 10 mağlubiyet onları ligin dibine indirdi. City ise sezonun en büyük hayal kırıklığı ancak bu kadar formsuz West Brom deplasmanında kazanmasını bileceklerdir.

565 NEWCASTLE UTD-TOTTENHAM 1 2.20

Haftanın her türlü skora açık karşılaşması. Newcastle Owen'in dönmesi ile form yakaladı ve son 5 maçta da yenilmediler. Geçen hafta Pompey deplasmanından 3-0 gibi çok net bir skorla galip döndüler, perdeyi açan gol yine Owen'dan geldi. Benzer şekilde Tottenham da formda ancak onların Perşembe akşamı kritik bir UEFA maçları var. Newcastle yüksek oranıyla oynanmaya değer bir bahis.

566 ARSENAL-LIVERPOOL 2.5 ÜSTÜ 1.90

Arsenal çok istikrarsız bir sezon geçiriyor, sakatlık krizleri, takım içinde sorunlar onların Şampiyonluk yarışından uzak 5.sırada kalmasına neden oluyor. Liverpool'un ise geçen seneki kötü alışkanlıkları devam ediyor, yine küçük takımlara çok puan veriyorlar. Stoke, Hull City, Fulham, West Ham ile evlerinde berabere kaldılar ki bu kayıpları sezon sonunda çok arıyacaklar. Ancak geçen seneden en büyük artıları büyük maçları kazanmaları. Hem Chelsea hem de Manu'yu yendiler ki bu sayede liderlik koltuğunda oturuyorlar. Tahmin açısında gerçekten zorlu bir karşılaşma, özellikle Arsenal'in büyük maçlarda performansı çok artıyor, ben son haftalarda bolca hata yapan 2 defansın karşılaşmasına gollü bir maç bekliyorum.

654 EVERTON-CHELSEA 2 1.50

Chelsea bu sene deplasmanlarda müthiş bir performans sergiliyor. Bunda kilit isim de Anelka ve onun geniş alan koşuları. Geçen hafta da yazdığım gibi Everton'da büyük bir forvet krizi var, Chelsea deplasmanda yine kazanır.

METİN HASANOĞLU EPL İDEAL KUPON

223 Blackburn-Stoke 1 1.60
543 West Bromwich-Manchester City 2 1.90
566 ArsenaL-Liverpool 2.5 üstü 1.90

ORAN: 5.78

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

426 Real Madrid-Valencia 2.5 üstü 1.50
356 Trabzonspor-Eskişehir 2.5 üstü 1.50
213 Hacettepe-Kayserispor 2 1.75
633 Galatasaray-Beşiktaş 2.5 üstü 1.55

ORAN: 6.10

METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

112 Konyaspor-Fenerbahçe 1 4.50
411 Nantes-Sochaux 0 2.80
531 Gençlerbirliği-Sivasspor 2 1.70
525 Antalyaspor-Ankaraspor 0 3.00
565 Newcastle UTD-Tottenham 1 2.20
566 Arsenal-Liverpool 1 2.10

Hiç yorum yok: