16 Aralık 2008 Salı

Metin Hasanoğlu Fotomaç 16-18 Aralık

RUSLAR SARHOŞ

Ligleri 20 gün önce biten Spartak Moskova motivasyonunu kaybetmiş durumda. Kazandığı takdirde grup 1.liği şansı olan formda Tottenham, White Hart Lane'de çok rahat kazanır.


251 FIORENTINA-TORINO 0/1 3.80

Torino bu sene deplasmanlarda çok kötü bir performans sergiliyor. Haftasonu Bologna deplasmanında dağıldıkları maçın geniş özetini izledim. Torino defansı inanılmaz hatalar yaptı. Fiorentina ise Şampiyonlar Ligi'nden elendi ve yoluna UEFA Kupası'nda devam edecek bundan sonra. Fiorentina önemli isimlerini dinlendirecek bu karşılaşmada ancak küme düşme hattında yer alan Torino da aynı şekilde önemli oyuncularını bu karşılaşmada kullanmayacak. Fiorentina'nın elinde çok yetenekli genç oyuncular var ve bence bu karşılaşmada Mutu ve Gilardino gibi isimlerden yoksun olmalarına rağmen kazanacaklardır. Torino rakibini ilk yarıda durdurabilir ancak kilit 2.yarıda açılacaktır, oran itibariyle 0/1 denemek için çok uygun bir maç.

253 CLUB BRUGGE-FC KOPENHAG 02 1.64

Club Brugge kötü bir sezon geçiriyor. Bir dönem Belçika ligini domine ettikleri günlerden çok uzaktalar. Haftasonu Belçika futbolunun yükselen yıldızı Standart Liege karşısında evlerinde dağıldılar. Kadrolarındaki en önemli oyuncu Belçika milli takımının da forvetinde oynayan Wesley Sonck. Kopenhag takımını Valencia ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada hayranlıkla izlemiştim. Valencia karşısında çok iyi bir oyun oynamışlardı. Forvet hatlarındaki Nortstrand ve Almeida çok tehlikeli isimler. Brugge takımına bu maçta beraberlik yetiyor ve bu skora yatabilirler ancak bunu başarmaları bence zor. Kopenhag iyi bir takım ve elenmelerine neden olacak beraberliği de yanımıza alarak çifte şans oynamak mantıklı bir seçim olacaktır.

254 FEYOONORD-LECH POZNAN 2 2.00

Feyoonord tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. Hollanda liginde ezeli rakipleri PSV ve Ajax'ın yarısından az puan topladılar ve ligin dibine yakın seyrediyorlar. Bu sene grupta 3 maçlarını da kaybettiler ve hiç iddiaları kalmadı. Genç oyuncularla bu karşılaşmaya çıkacaklar. Lech Poznan sert bir takım olduğunu gösterdi. Evinde Nancy ve Deportivo maçlarından 1 puan çıkardı ve bu deplasmanda kazanırsa çıkma şansı yüksek (Nancy-Deportivo maçı berabere bitmezse çıkıyorlar) eğer 2 farklı kazanırsa turu geçmeleri garanti. Yedek ve genç oyuncularla sahaya çıkacak Feyoonord karşısında Polonya ekibi yüksek oranıyla haftanın sürprizini yapabilir.

261 AC MILAN-WOLFSBURG 2.5 ÜSTÜ 1.65

Gruptan çıkmayı garantilemiş 2 takımın karşılaşması. Ancak grubu kimin birinci bitireceğini belirleyecek maç olacak. Milan kazanırsa gruptan 1. çıkacak. Milan'da önemli sakatlar var ve haftasonu Torino'da Juventus'dan 4-2lik ağır bir yenilgi aldılar. İnter, Roma, Napoli ve Fiorentina'nın kazandığı haftada şampiyonluk yolundaki rakiplerine kaybetmek Milan için çok büyük bir yara oldu. Milan'da savunma hattında Nesta, orta sahada Gattuso ve Kaka büyük eksiklikler. Özellikle Kaka Milan için çok önemli bir oyuncu. Onun yokluğunda Ronaldinho ve Pato ileride başlayacaklar. Arkalarında Seedorf onlara destek veren isim olacak. Almanya'da Bundesliga kış arasına girdi. Wolfsburg ilk yarıyı 8.sırada bitirdi. Grafite'nin sakatlığı onları yaralasa da iki Bosnalı oyuncu Misimovic ve Dzeko forvet hattında büyük güçler. Wolfsburg en azından beraberlik alıp gruptan lider çıkmak için var gücüyle oynayacak, burada en çok güvenecekleri isimlerden 2si de İtalyan milli takımında da oynayan defans oyuncuları Zaccardo ve Barzagli olacak. Wolfsburg her yerde ve her koşulda gol atmayı başaran bir takım. Milan bu sene savunmasıyla güven vermiyor. Karşılarında da çok atıp çok yiyen bir takım olunca bence bu maç için en doğru seçim üst oynamak olacaktır. Gollü bir karşılaşma bekliyorum, ayrıca Wolfsburg sürpriz bir skor alabilir.

322 OLYMPIAKOS-HERTHA BERLİN 1 1.80

Gruptan 3.olarak çıkacak takımı belirleyecek karşılaşma. Olympiakos ilk Galatasaray maçındaki kadrosundan çok farklı bir takım. O karşılaşmada orta sahasında çok önemli eksikler vardı ve bu yüzden İstanbul'daki maçta kötü bir oyun oynamışlardı ancak sakatları döndükten sonra çıkışa geçtiler. Sahalarında en son geçen sezon 1 Mart'ta berabere kaldılar, bu sezonki bütün karşılaşmalarını kazandılar. Forvet hatlarındaki Diogo, Kovacevic ve Galletti çok önemli oyuncular. Hertha Bundesliga'da ilk yarıyı iyi geçirmiş olmasına rağmen çok sıradan bir takım. Forvet hattındaki Pantelic ve Voronin'le beraber Kacar'ı çıkarın takımdan elle tutulur oyuncuları kalmıyor. Galatasaray karşısında da gördük ki top kullanmada da çok zayıflar. Yunan deplasmanları her zaman zordur ve burada kazanmak zorunda olan Hertha için işler çok zor olacak. Benfica maçındaki kadar farklı olmasa da Olympiakos'un rahat kazanmasını bekliyorum.

331 TOTTENHAM-SPARTAK MOSKOVA 1 1.50

Rusya'da ligler bitti ve oyuncular artık arayı bekliyorlar. Geçen hafta Zenit'in Real Madrid deplasmanındaki rezil oyunu da bunun bir göstergesi, oyuncular tatile çıkmayı bekliyorlar. Spartak Moskova'nın gruptan çıkmak için White Hart Lane'den puan ya da puanlar alması lazım ancak hem bu sezonki lig performansları hem de şu anki motivasyonları ile bu zor görünüyor. Tottenham cephesinde ise kabus gibi başlayan sezon Redknapp'ın gelmesi ve sihirli değneğini değdirmesi ile tamamen tersine dönmüş durumda. Redknapp geldikten sonra ligin dibinden kurtuldular, 15.sıraya yükseldiler ancak Avrupa Kupaları potasındaki takımlarla aralarındaki fark çok az. Ayrıca UEFA Kupası'nda da 2 maç üstüste kazanarak gruptan çıkma yolunda büyük adım attılar. Tottenham'ın bu maçı kazanması ve Udinese'nin NEC deplasmanında mağlup olması halinde gruptan 1. olarak çıkma şansı var ve bu şansı değerlendirmek isteyeceklerdir. Forvette Pavlyuchenko Avrupa Kupaları'nda oynayamadığı için kadroda olmayacak ama Bent onun açığını kapatacak düzeyde. Tottenham evinde rahat kazanır.


METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

322 Olympiakos-Hertha Berlin 1 1.80
323 Paris SG-Twente 1 1.40
331 Tottenham-Spartak Moskova 1 1.50

ORAN: 3.78


METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

251 Fiorentina-Torino 0/1 3.80
264 Roma-Bologna 0/1 3.90
316 Benfica-Metalist Kharkiv 0/2 7.00
322 Olympiakos-Hertha Berlin 1/1 2.70


SİSTEM 2-3-4

Hiç yorum yok: