5 Aralık 2008 Cuma

Timo Hildebrand

5 Nisan 1979

Kalecilik zor meslektir. Takıma girmek için tek alternatifiniz vardır, hele önünüzde çok iyi ve yıllardır kaleyi koruyan bir isim varsa onun sakatlanmasını ya da ceza almasını beklemekten başka çareniz yoktur.

Milli takımın kalesini korumak daha da zordur. İyi olmak yetmez, tecrübe de önemlidir, aslında en önemli olay doğduğunuz zamandır. Doğarken kaybedenler biri Hildebrand. Önce Kahn'ın sonra Lehmann'ın arkasını beklemek zorunda kaldı. 2sinden sonra Almanya'nın 1 numaralı kalecisi olacaktı ki arkadan Adler müthiş bir çıkışla geldi ve belki bir 10 yıllığına Almanya kalesine el koydu.

Hildebrand pek çok açıdan şanssız bir kariyere sahip ancak yine de Almanya'da çok saygı duyulan, harika reflekslere sahip bir kaleci. Sezon başında Renan'ın gelişi ile yedek kaleci durumuna düşmüştü Valencia'da. Üzerine bir de ekonomik kriz gelince Valencia daha fazla tutmadı kadrosunda ve bugün itibariyle serbest bıraktı.

Ocak'ta kendisine klüp arıyacak Hildebran. Volkan Demirel'in sezon sonu Fenerbahçe'den ayrılacağı artık %90 kesinken Fenerbahçe'nin şimdiden gelecek sezonun planını yapması lazım. Bonservisi elinde Hildebrand çok iyi bir seçim olacaktır Fenerbahçe için.

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello
He was unlucky. He arrived a very complicated team and the best solution is his departure.
Good luck Timo!
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

papaz dedi ki...

he could be a great bargain for Fener, what do you say?