5 Aralık 2008 Cuma

Roy Keane ve Sonrası

Roy Keane göreve geldiğinde Sunderland'den önemli bir çıkış bekleniyordu. Benim de dahil olduğum gruptakiler Keane'in savaşçı oyun yapısını takımına yansıtacağını ve önemli bir taraftar potansiyeline sahip olan Kuzey ekibini ayağa kaldırabileceğini düşünüyordu.

Ancak olmadı, 27 ay görevde kaldıktan sonra bugün istifasını verdi. Klübün sahibi Niall Quinn, önemli bir bütçe koymuştu Keane'in önüne. Roy Keane de Jones, Cisse, Dioug, Malbranque, Ferdinand, Gordon, Chimbonda gibi isimlerle kağıt üzerinde iyi bir kadro kurmuştu. Ancak sezon başında Jones'un daha sonra da Gordon'un sakatlıkları önemli ölçüde etkiledi Sunderland'i. Son 6 maçın 5ini kaybettiken sonra da daha fazla devam etmek istemedi efsane oyuncu.

Sunderland cephesinde gündemdeki isim Big Sam. Newcastle United'den ayrıldıktan sonra boşta olan Sam Allardyce, Sunderland'i ayağa kaldırabilecek isim. Yıldız oyunculara özgürlük tanıyan "Big Sam" Cisse-Jones ikilisinin arkasına savaşçı ve savunmada sağlam bir takım kurabilirse Sunderland tekrardan yükselişe geçecektir.

Hiç yorum yok: