28 Aralık 2008 Pazar

Cavenaghi Ada Yolunda


21 Eylül 1983

Galatasaray'ı ilgilendiren bir transfer haberi var Fransa'dan. Bordeaux'un golcüsü Fernando Cavenaghi Premier Lig klüplerinin takibinde. Everton, Aston Villa ve en ciddi şekilde Tottenham Arjantinli oyuncu ile ilgilenen ekipler. Fransa'ya gelmeden önce Türk basınının sıkça Türkiye'ye getirdiği bir isimdi. Crespo gibi olması bekleniyordu henüz o seviyeye ulaşamasa da Fransa'da çok iyi işler yaptı. Topu iyi kullanan, akıllı paslar verebilen ve iyi biri bitirici olarak aranan forvet olmayı başardı.

Geçen sezon 23 maçta 15 gol bu sezon ise 15 maçta 9 gol attı. Tüm kulvarla gözönüne alındığında 63 maçta 34 golü var Bordeaux formasıyla ve şu anda Bordeaux için çok kritik bir oyuncu, bu transfer gerçekleşirse ortada gördüğüm eşleşmede avantaj Galatasaray'a geçer. Cavenaghi'yi de EPL'ye yakışan bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

1 yorum:

bRn dedi ki...

Pivotları Chamakh ı da elden çıkaracabileceklerini düşünüyorum.

Cavenaghi ayarında değil tabi bitiricilikte, ezildi de denilebilir Bordo'da iyi bitiricilere. Havada güçlü bi forvet,iyi servisleri var. Takımı hücuma sokabilen, çalışkan bi adam. Kontralar için de fena değil, Fulham'a iyi gider sanki. AJ ile yorucu bi forvet 2'lisi olurlar.

Bordo pişirip servis eden bi kulüp, iidir bildiğim kadarıyla altyapıları da. Zidane, Lizarazu, Dugarry, İbrahim Ba, Wiltord gibiler buradan yükseldi. Chamakh da altyapı ürünüymüş, yeni bi yıldız adayı da var Bordo'nun hücumda...