26 Aralık 2008 Cuma

Devre Arası Raporları 2 ( Hacettepe)


Bir altta inceledeğimiz Kocaelispor'a göre çok farklı bir tablo çizdi Hacettepe. Aşağıda açılımını da yapacağım kilit hataları onları buraya getirdi. 8 maçta 8 puan toplamışlardı, Fenerbahçe ve Denizli galibiyetleri vardı bu dönemde. 8.haftada içeride alınan Konya mağlubiyetinden sonra Osman Özdemir gönderilip yerine müthiş kariyeriyle (!) Erdoğan Arıca getirilince kalan 9 maçta sadece 1 puan alabildiler ve ligin dibine gittiler. Osman Özdemir gibi istikrarlı çalıştığında başarıyı getiren, takımı tanıyan ve oyuncular tarafından çok sevilen bir hocayı gönderip, Erdoğan Arıca gibi bir başarısızlık abidesi hocayı getirmeleri en büyük hataları oldu.

Hacettepe'nin daha doğrusu OFTAŞ'ın BankAsya'dan gelirken de farklı bir havası vardı, takımın en temel stratejisi sağlam savunmasıydı. Giray'ın savaşçılığı, İlhan'ın süpürücülüğü liderliğinde çok koşan bir orta sahaları vardı ve sağ açık Gökhan Gönül, sol açık Kemal Yıldırım ve forvet Ümit Tütüncü ile çok çabuk hücuma çıkabiliyorlardı ki çoğu maçı da bu taktikle kazandılar. Geçen sene deplasmanda 6 maç kazanıp 4 beraberlik almalarının altında yatan en temel sebep de buydu. Bunun yanısıra takımdaki oyuncuların büyük kısmının 15-16 yaşlarından beri beraber oynaması ve yakalanan hava da büyük faktördü.

Sezona İlhan-Giray ikilisini kaybederek başladılar yerine aldıkları Azmy-Teli ikilisi gidenlere göre çok zayıf kaldı ki Azmy'i devre arasında gönderecekler. Takımda Murat Kalkan ve Orhan Şam dışındaki isimler son 2 yıl içinde gelen isimler oldu ve kadrodaki yabancı sayısını kalitesiz isimlerle 8e çıkardılar. Zoko-İbrahim Şahin arasında yaşanan tartışmalar ve Fildişili oyuncunun takım arkadaşları tarafından dışlanması takımın ruhunu da bozdu.

Kaybettikleri 11 maçın 7sini tek farkla kaybettiler ve genelde kötü oynamadılar. Ancak İbrahim Şahin'in geçen sezonki performansından çok uzak olması ( burada çoğu kişinin bilmediği bir nokta da İbrahim Şahin'in sezona sakat başlaması, sakatlığı kendisini çok etkiledi ve sonunda ameliyat olup son 4 maçta oynamadı.), Sandro'nun sezona ayrılma isteğiyle mutusz başlaması onları ligin en az gol atan takımı yaptı ki kötü savunmadansa kötü hücum şu an bulundukları konumun sebebi.

Ne Yapmalılar?

Kocaeli ile kıyasla Hacettepe'nin avantajı oturmuş bir kadrosu ve işleyen bir sistemi olması, ancak forvet ve defans hatlarındaki küçük eksiklikler onları bu noktaya getirdi.

1.olarak çok geç olmadan hatadan dönüp Erdoğan Arıca'nın yerine Osman Özdemir'i geri getirmeleri lazım. Estonya milli maçında bütün hava toplarını toplayan Estonyalı stoper Piiroja ile %90 anlaştılar ki bu kesinlikle gerekliydi. Bir stoper ve bir forvet kesin ihtiyaçları, bunun yanısıra bir sol açık da alırlarsa kümede kalabilirler. Ha gereksiz bir takımlar, küme düşsünler yerine Karşıyaka, Altay, Ordu gelsin istiyorum o başka.

2 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

İlhan'la Giray'ın takımdan ayrılmaları onlar için çok kötü oldu.

Aldıkları 2 galibiyetin birinin de Fenerbahçe maçı olması garip gerçekten..

Osman Özdemir'i bırakmamalıydılar, Çankırı Belediyespor'u da çalıştırmıştı bir dönem..

Ve en önemlisi süper ligin yapışkan hocalardan kurtulmalılar, en başta Erdoğan Arıca'dan..

pclion dedi ki...

Cavcav'ın Hacettepe'yi gözden çıkardığı sene başında kadroyu dağıtmasından belliydi, yıllardan beri devam eden yapı bütünüyle dağıldı orda. Ligde kalmayı elbette isteyeceklerdir ama bunun için yeterli şartları oluşturabilirler mi, bilinmez. Benim en büyük küme düşme adaylarımdan...