31 Ağustos 2008 Pazar

İkiz Kardeşler


Çok fark yoktu iki en büyük şampiyonluk adayı arasında. İkisi de rakip kaleye fazla gitmeden, az pozisyonla maçı bitirdi. Fenerin şansı IBB'nin 2 oyuncusunun saçma sapan atılması oldu. Daha maçın başında gole giden adamı düşürüp kırmızı görürsen 1-0dan daha fazla zarar verirsin takıma, Serhat da çok kaşındı atılana kadar, devamlı hakemle oynadı, sonunda atıldı.

IBB'de Avcı sempatik ama Arif'den heralde, çok fazla konuşuyor takım sahada. Geçen sene de Efe ve Sertan mahallenin kabadayılığını yapıyorlardı. Serhat da katılmış onlara.



Galatasaray zorlamadı Kayseri'yi, Skibbe'nin Kayseri'nin eksiklerinden haberi yokmuş heralde, Davala söyleseydi keşke. Eksik Kayseri 0-0a razıydı, Skibbe de razı olunca pozisyonsuz maç geçti. Tempo fena değildi, genelde güzel maçtı.

Bu sene Kayseri'de iki dikkat çeken adam var, Abdullah Durak'ı çıkardılar önce, ortasahada çok iyi işler yapıyor 87li. Altay'dan gelen Eren'i daha önce ümit millide izlemiştim ama yazın iyi çalışmış, iyi geliştirmiş kendini, 2 GS maçında da çok iyiydi. Cangele, Mehmet Eren, Koray dönünce Kayseri yukarı atacaktır kendini. Özellikle Aghahowa perişan etti GS stoperlerini tek başına, çok beğendim bugün.

2 takımda da aynı senaryo, hoca gitsin yenisi gelsin.

Tuncay ve Boro


Boro maçını izledim bugün EPL'de. Faye'nin insanlık dışı faulüne kadar iyi oynuyordu Stoke, ondan sonra her İngiliz takımının yaptığı gibi gömüldüler defansa Faye'nin yaptığı faul gol olsa bile. Boro bu sene çok ofansif oynuyor gerçekten. Alves-Tuncay ileride, Aliardiere-Downing kanatlarda 4-2-4 oynuyorlar neredeyse.

Çok pozisyon buldular, çok kaçırdılar. Stoke kırmızı karttan sonra orta sahayı belki de ilk geçtiğinde beraberlik golünü attı ama Tuncay aslında ofsaytta dururken arkasındaki adam ofsaytı bozdu ve golü attı, gol de şanslıydı ama maç boyunca ciddi çalıştı ve golü haketti. Alves, Mido gol atmıştı bu sene Tuncay da golünü atmış oldu. Forvette Alves-Tuncay'dan vazgeçmez böyle devam ederlerse, çok iyi anlaşamıyorlar ama 2si de iyi mücadele ediyor ve pozisyona giriyor.

Stoke belki de 3 haftanın en iyi maçını oynuyordu ama Faye'nin kırmızısı yaktı onları.

Arsenal çok iyi başladı maça WBA maçındaki gibi ve erken gollerle işini bitirdi Castle'ın.2.yarıyı izlemedim. Arsenal'in bu hızlı başlangıcına dikkat etmesi lazım Fenerbahçe'nin.

Diğer maçlarda 2 haftadır puanı hak eden Wigan'ın Hull'a insanlık dışı darbesi ve Elmander'siz Bolton'un gol atamaması dikkate değerdi. West Ham'ın nasıl 4-1 kazandığını izledikten sonra yazmak istiyorum.

Yarınkı maç tahminleri için tıklayın.

Olgun Yanal


İlk 2 maça bakarak en net söylenecek olan Ersun Yanal'ın artık dengeli hücum yaptırmayı öğrendiğidir. Hatta kulübedekinin Ersun Yanal olduğunu bilmeseniz Yattara'nın yerine oyuna devre Tayfun'un girmesini görüp korkak hoca bile diyebilirsiniz.

2-0dan sonra Yattara sakatlanınca Serkan'ı öne çekip Tayfun'u geri alacak kadar sağlamcı oldu artık Yanal ve 10 yıldır en büyük sahaiçi problemi defansı olan Trabzon da 2 maçtır iyi savunma yapıyor, dün son dakikalarda konsantrasyon eksikliğinden verilen 2 pozisyon dışında yine sağlamdı savunma. Song'un müthiş etkisi var takıma, 2 beki de çok hücuma çıkartıyor Yanal ve Hüseyin geri çekilip bir bakıma defansı 3lüyor oyun kurarken, böylece 2 stoper oyuna girebiliyor topla beraber. Özellikle Song önemli çıkışlar yapıyor 2 maçtır böylece.

İlk maçın etksizi Colman harika bir asist yaptı Yattara'ya, aralara iyi girdi, yalnız biraz fazla yumuşak, cılız ve hava topuna bile sıçramıyor ama top tekniği çok iyi, ayrıca takım defansına da sadık. Orta sahada Selçuk güvenini kazanıyor, takımı çekip çevirecek adam Selçuk'dur ve her dakika yükseldi performansı 2 maçta da. Cale ilk maçta da çok iyiydi, dün yine çok başarılı işler yaptı.

Gökhan-Umut hızlılar ve bu da rakipleri çok zorluyor. 2side uzun, hava toplarında da tehlikeliler ayrıca çok hızlılar, her türlü tehlike oluyorlar. Beşiktaş maçında Isaac da dönmüş olacak, Umut için çanlar çalıyor.

Sonuç olarak 2 maçta 6 puan gereken başlangıçtı, genç takıma lazım olan güven aşılandı. Asıl kritik maç 2 hafta sonra Avni Aker'de Beşiktaş ile.

30 Ağustos 2008 Cumartesi

Futbol TV 30-31 Ağustos

30.08.2008 CUMARTESİ KANAL

15:30 ULTRECH-PSV FUTBOL SMART
16:30 SCHALKE-BOCHUM KANAL 24
17:00 MİDDLESBROUGH-STOKE SPORMAX
19:20 WATFORD-IPSİCH FUTBOL SMART
19:30 ARSENAL-NEWCASTLE UNITED SPORMAX
20:00 KASIMPAŞA-ADANASPOR D SPOR
20:00 CAEN-PSG KANAL A
21:00 FENERBAHÇE-İSTANBUL BLD LİG TV
21:30 SAMPDORİA-İNTER NTV SPOR
22:00 MARSİLYA-SOCHAUX KANAL A
22:45 BENFİCA-PORTO SPORMAX


31.08.2008 PAZAR KANAL

14:30 CELTİC-RANGERS FUTBOL SMART
15:30 CHELSEA-TOTTENHAM SPORMAX
16:00 MİLAN-BOLOGNA NTV SPOR
18:00 ASTON VİLLA-LİVERPOOL SPORMAX
18:00 BAYERN MÜNİH-HERTA BERLİN KANAL 24
18:00 LİLLE-BORDEAUX KANAL A
20:00 SAMSUNSPOR-ERCİYESSPOR FUTBOL SMART
20:00 SETUBAL-AMADORA SPORMAX
20:00 NUMANCİA-BARCELONA NTV SPOR
21:00 KAYSERİSPOR-GALATASARAY LİG TV
22:00 ST ETİENNE-LYON KANAL A
22:00 DEPORTİVO-REAL MADRİD NTV SPOR

Ümit Özat


Haberi Trabzon maçından sonra aldım, o maçta spiker herhangi bir bilgi vermedi. Videoyu izledim az önce. Korkunç görüntüler. Mondragon'u ve hatta yıllardır yüzünde tepki görmediğimiz Daum'u ağlarken görmek de iyice korkuttu insanları.

Neyse ki kalp krizi değilmiş, dili boğazına kaçmış. Kaptanlığa yükseldiği sezonda büyük şanssızlık yaşadı, geçmiş olsun.

Fotomac EPL Yorumları 29 Ağustos

212 BOLTON-WEST BROMWICH 2.5 ALTI 1.55

Hafta içinde şok bir mağlubiyet aldı Bolton ve League 2 takımı Northampton'a elendi. Maçtan sonra Megson da defans hatalarından yakındı. Çok basit 2 gol yediler maçın başında ve rakibin direnci de arttı. West Brom sezona iyi başlayamadı, yine asansör olma yolundalar. Bolton'da Elmander'in sakatlığı onlar adına çok kötü oldu. Elmander'siz zorlanacaklardır. West Brom'da iyi savunma yapabilecek kapasitede. Az gollü bir maç olur.

213 EVERTON-PORTSMOUTH 10 1.15

Goodison Park'ta denk bir maç. Everton ilk 2 maçında gol yemiş olmasına rağmen sağlam savunmaya sahip bir takım, Portsmouth henüz gol atmayı başaramadı ama bunda şampiyonluğun en büyük 2 adayı ile oynamış olmalarının da etkisi çok fazlaydı. Bu maçtan artık puan alıp bir an önce puanları toplamaya çalışacaktır Redknapp. Everton'da Cahill'in dönmesine ihtiyaç var ve aynı zamanda rotasyonu genişletmek için en az 2 oyuncu daha katmalı takıma Moyes. Tahmin açısından zor bir maç, illa tahmin vermem gerekirse Everton yenilmez derim.

214 HULL-WIGAN 02 1.37


Hull rüya gibi bir başlangıç yaptı sezona. Önce tarihlerindeki ilk Premier Lig maçını geriden gelip kazandılar, sonra da Blackburn gibi zor bir deplasmandan puan çıkardılar. Haftaiçinde uzatmada elendiler ancak bu maçta yedeklerle sahaya çıktılar. Wigan ilk 2 maçta gerçekten güzel bir oyun ortaya koydu. Hem West Ham hem Chelsea karşısında çok erken geri düştüler ama oyunlarıyla kesinlikle puanı hakettiler. Wigan'ın şanssızlığını bu deplasmanda kırmasını ve oynadığı oyunun karşılığını almasını bekliyorum.

215 MIDDLESBROUGH-STOKE 2.5 ÜSTÜ 1.65

Boro ilk 2 haftada beklediğimden fazlasını verdi. 2 maçında da bize kazandırdı ancak oyunları beni gerçekten şaşırttı. Forvetteki fazlalık şu an için rekabet olarak dönüyor takıma ve sonrada giren isimler gol atıyor. Mido 2 maçta da sonradan girerek gol attı ve haftaiçinde kupada gol atmayı başardı. Bu maçta 11de başlayacaktır. Stoke City'de en büyük sorun defansda. Her ne kadar Aston Villa'yı yenmiş olsalarda 2 maçta yedikleri 5 gol büyük bir sorun ve bu goller de defans hataları dikkat çekiyor. 2 takımdan da goller bekliyorum bu maçta, üst olur.

216 WEST HAM-BLACKBURN 2 2.60

West Ham Wigan'ı yenmesine rağmen ışık vermemişti ve City karşısında da iyi direnmelerine rağmen ilk golü yiyince dağıldılar. Haftaiçinde as takımla çıktıkları Carling Cup maçında uzatmaları oynamak zorunda kaldılar ve Blackburn'e göre bu maça daha yorgun geliyorlar. Daha da önemlisi henüz sezona hazır değiller. Blackburn ise geçen haftaki Hull kazasına rağmen bu sene iyi işler yapmaya aday. Santa Cruz'u ellerinde tutabilmiş olmaları çok önemli. Deplasmanda olmasına rağmen cazip oranıyla Blackburn kazanmaya yakın olan taraf.

261 ARSENAL-NEWCASTLE UTD. 1 1.20


Arsenal Twente karşısında hiç zorlanmadan adını gruplara yazdırmayı başardı. Newcastle ise haftaarasında Coventry deplasmanındaydı. Forvette 2 asını dinlendirdi Keegan ama işler sıkışınca Owen'ı sahaya sürdü ve süper bücür uzatmalarda turu getirdi Newcastle'a. Arsenal'in en büyük sıkıntısı deplasmanda istekli takımlar karşısında oluyor, kendi oyunlarını ortaya koyamıyorlar. Tabii Arsenal adına Fabregas'ın dönmesi çok önemli gelişme ve Twente karşısında farkını ortaya koydu Cesc. Arsenal kazanır.

413 CHELSEA-TOTTENHAM 1 1.30


Tottenham takımında böyle bir başlangıcı kimse beklemiyordu heralde. Ancak geçen hafta da yazdığım gibi bu ortasaha dizilişi ile işleri çok zor. Defansif hiçbir oyuncu kullanmadan ortasahada topu kazanmaları zaman alıyor ve topu kaptırdıklarında çok tehlikeli kontralar yiyorlar. Chelsea Wigan karşısında erken golü bulunca idare etmeye çalıştı kalan sürede ama kendi oyunlarını oynamayarak hata yaptılar ve mahkum oynadılar, yine de ilk Portsmouth maçındaki oyun gelecek adına çok ümit vericiydi. Chelsea evinde kazanmasını bilecektir. Spurs'un bu mantalite ile şansı yok.

435 SUNDERLAND-MANCHESTER CITY 1 1.90

Sunderland menajeri Roy Keane oyuncuyken en sevdiğim isimlerden biriydi ve şimdi menajer olarak da doğru işler yapıyor. Premier Lig'e henüz geçen sene çıkmış bir takımı bu yaz yaptığı hamlelerle çok güçlü bir hale getirdi ve bu sene ilk10'a girebilirler. Diouf, Cisse, Malbranque gibi transferlerin yanında bu haftaiçi de Ferdinand'ı ekledi defansa West Ham'dan. Manchester City'de ise tüm planlar Uefa kupası maçına göre yapılıyor. Bu yazıyı o maçtan önce yazmam gerekiyor, ancak muhtemel bir elenme City'de işleri iyice karıştıracak. Eğer turu geçseler bile çok yıpranıcaklar. Sunderland evinde çok güçlü ve kazanmaya yakın olan taraf.

463 ASTON VILLA-LIVERPOOL 10 1.47

Liverpool 2 haftadır son dakikalarda kazanıyor, özellikle geçen hafta Boro önünde mucizevi bir galibiyet aldılar. Çarşamba akşamı da Standart karşısında turu ancak uzatmalarda geçebildiler. Kendime ait blogumda (papazmetin.blogspot.com) devamlı yazdığım üzere Benitez kanatlara adam almayarak çok büyük bir hata yaptı. Takımın defansı, ortasahasının ortası ve forveti çok iyi ama yaratıcı kanat oyuncuları yok. Rakiplerde Joe Cole, C.Ronaldo gibi isimler varken Liverpool'da böyle oyuncular yok. Aston Villa karşısında 3.kez sıçrayamazlar. Villa Park'ta evsahibi yenilmez.

METİN HASANOĞLU BANKO

344 Marsilya-Sochaux 1 1.25
351 Valencia-Mallorca 1 1.45
362 Celtic-Glasgow Rangers 1 1.80
413 Chelsea-Tottenham 1 1.30

ORAN: 4.24

METİN HASANOĞLU ALT-ÜST


144 Manchester UTD.-Zenit 2.5 altı 1.55
164 M'Gladbach-W.Bremen 2.5 üstü 1.50
215 Middlesbrough-Stoke 2.5 üstü 1.65

ORAN: 3.83

METİN HASANOĞLU GENİŞ


216 West Ham-Blackburn 02 1.37
212 Bolton-West Bromwich 2.5 altı 1.55
316 Karabükspor-Giresunspor 1 1.80
435 Sunderland-M.City 1 1.90
546 R.Betis-Huelva 1 1.65
615 Eskisehirspor-Hacettepe 1 1.75

ORAN: 20.97

METİN HASANOĞLU İDEAL


211 Wolfsburg-E.Frankfurt 1 1.45
261 Arsenal-Newcastle United 1 1.20
463 Aston Villa-Liverpool 10 1.47
614 Denizlispor-Antalyaspor 1 2.00

ORAN: 5.11

29 Ağustos 2008 Cuma

Saha Everton'da


David Moyes Ağustos'un sonuna doğru harekete geçti. Dar kadroyu genişletmek adına 3 transfer yaptı bu hafta. Önce Danimarka'lı sağ bek Jacobsen'i sonra Kızılyıldız'dan Everton'dan Castillo'yu aldılar.

Asıl bombayı da Manu'dan Saha'yı alarak gerçekleştirdiler. AJ satıldıktan sonra ileride de rotasyonları zayıflamıştı, Saha gibi bitiriciliği çok iyi bir forvet alarak hücum hattını çok güçlendirdiler.

EPL'de son günlerde piyasa canlandı.

- Motta Pompey ile antremanlara çıkıyor, Redknapp umutsuz olsa da transferin gerçekleşme ihtimali yüksek.

- City'nin son hedefi Arjantin'li Zabaleta. Bana göre henüz hakettiği değeri bulamamış çok önemli bir oyuncu.

- Liverpool Riera transferini bitirmek üzere. Sonunda kanat alıyor Benitez.

28 Ağustos 2008 Perşembe

CL 08/09



Roma'daki Olimpico yolunda gerçek mücadele 16 Eylül'de başlıyor.

En denk grup F grubu, her takımın çıkma şansı var. Barca'nın ve İnter'in grupları çok kek.

En güzel grup da H grubu oldu bence. Real Madrid-Juventus tekrar karşı karşıya gelecek. 2005'te Delle Alpi'de Ronaldo'nun uzatmalarda oyundan atıldığı ve uzatmaların bitimine 4 dakika kala Zalayeta'nın golüyle Juventus'un Real'i elediği serinin rövanşı olacak.

Group AGroup B
Chelsea FC (ENG)FC Internazionale Milano (ITA)
AS Roma (ITA) Werder Bremen (GER)
FC Girondins de Bordeaux (FRA) Panathinaikos FC (GRE)
CFR 1907 Cluj (ROU) Anorthosis Famagusta FC (CYP)
Group CGroup D
FC Barcelona (ESP) Liverpool FC (ENG)
Sporting Clube de Portugal (POR) PSV Eindhoven (NED)
FC Basel 1893 (SUI) Olympique de Marseille (FRA)
FC Shakhtar Donetsk (UKR) Club Atlético de Madrid (ESP)
Group EGroup F
Manchester United FC (ENG, holders) Olympique Lyonnais (FRA)
Villarreal CF (ESP) FC Bayern München (GER)
Celtic FC (SCO) FC Steaua Bucureşti (ROU)
Aalborg BK (DEN) ACF Fiorentina (ITA)
Group GGroup H
Arsenal FC (ENG) Real Madrid CF (ESP)
FC Porto (POR) Juventus (ITA)
Fenerbahçe SK (TUR) FC Zenit St. Petersburg (RUS)
FC Dynamo Kyiv (UKR) FC BATE Borisov (BLR)

Arsenal - Porto - Fenerbahçe - D.Kiev


Fenerbahçe'nin klasik kura şansı çok etki etmedi bu sefer. Genelde Fenerliler grupdan çok memnun olsa da sürprizlere açık bir grup.

Arsenal her zamanki gibi, içeride özellikle kolay kolay topu ayağınıza vermiyorlar ama en büyük sıkıntıları deplasmanda. Deplasmanda aynı oyunu oynayamıyorlar ve pozisyon sıkıntısı çekiyorlar, içeride ise çok pozisyona girip çok kaçırıyorlar.

Porto müthiş istikrarlı bir takım ve kendi evinde canavar. Deplasmanda Porto karşısında puan almak grubun kilidini çözecektir.

Dinamo Kiev'i izlemedik ne zamandır ama Spartak Moskova karşısında aldıkları skorlar ürkütücü. Zaten grubu zorlaştıran da onlar olacaktır. Aalborg, Cluj, Anorthosis, BATE gibi takımların arasında tecrübeli ve iklimiyle baş ağrıtacak Kiev grubu karıştırabilir.

3.olup UEFA'ya devam eder Fener gibi geliyor bana.

Home Home Sweet Home


SWP tekrardan City'de. Oradan ayrılması hataydı zaten, Mourinho'nun en anlama veremediğim transferiydi. Chelsea'de sadece 4 gol atabildi. Manchester City yazı yine aktif geçirdi. Jo, Kompany, SWP önemli isimler. Mark Hughes iyi bir menajer ancak klüpteki karışıklık yüzünden çok başarılı olacağını düşünmüyorum.

Josico Fener'de


Fener ilginç bir şekilde ön libero değil, çift yönlü ortasaha oyuncusu aldı. Tahminim hep söylediğim gibi Aragones'in 4-3-1-2ye döneceği yönünde. Ön liberoda Selçuk, onun önünde Josico-Emre ile ilerideki 3lüyü rahatlatmaya çalışacak diye düşünüyorum.

Çok ekstra bir oyuncu değil ama çok koşan, topu da iyi kullanan bir oyuncu. Aragones'in isteği gibi görünüyor.

Torbalar


Gönlümden geçen grup:

Chelsea, W.Bremen, Fenerbahçe, BATE

Bide hissettiğimi yazayım:

Real Madrid, Porto, Fenerbahçe, S. Donetsk

1.Torba
Chelsea, Liverpool, Barcelona, Arsenal, Manchester UTD, Lyon, Inter, Real Madrid.

2.Torba
Bayern Munih, PSV, Villarreal, Roma, Porto, W.Bremen, S.Lizbon, Juventus.
3.Torba
Marsilya, Zenit, S.Bükreş, Panathinaikos, Bordeaux, Celtic, Basel, Fenerbahçe
4.Torba
A.Madrid, S.Donetsk, Fiorentina, D.Kiev, Cfr Cluj, Aalborg, Anorthosis, BATE

İstatistik ve Baros


Bugün bir arkadaşımla iddialaşma üzerine akşam araştırma yaptım 4 forvetin istatistikleri üzerine. Benim tezim burada da belirttiğim gibi Baros'un golcü değil, top taşıyan bir oyuncu olduğu yönündeydi. Gol özürlü Anelka ile bile kıyaslayınca geride kaldı arkadaş. Neyse rakamlar yalan söylemez. Morientes GS ile gündeme geldiğinden, Drogba ise benim bayıldığım arkadaşın beğenmediği, kariyeri yok dediği için dikkate alındı. Baros'un 62 golünün 23ünün de diğer arkadaşların oynamadığı kadar dandik Çek liginde atıldığını da eklerim.

Drogba: 252 maç 100 gol ortalama: 0.40
Morientes: 375 maç 147 gol ortalama: 0.39
Anelka: 350 maç 105 gol ortalama: 0.3
Baros: 245 maç 62 gol ortalama: 0.25

Atletico Madrid


2.yarıyı izledim, skor aldatıcı tabii. 2-0dan sonra Schalke'ye önemli şanslar verdiler ancak yine de daha çok isteyen daha akıllı oynayan taraftılar. Defans geçen seneye göre kesinlikle çok daha iyi. Forvette Forlan'ın formu kilit, Villareal'deki gibi oynarsa şampiyonluk yarışında olurlar. Maradona da her maç bu akşamki gibi tribünde olursa herşeyi başarabilirler.

4.torbadan Atletico Madrid'i çekecek 3 hocaya da Orhan Baba'dan " Batsın Bu Dünya" gelsin şimdiden.

1-0: m. 19, Agüero
2-0: m, 50, Forlán
3-0: m. 81, Luis García
4-0: m. 89, Maxi

Leo Franco; Perea, Ujfalusi, Heitinga, Pernia; Raúl García; Maxi, Maniche (Assuncao m.71), Simao; Forlán (Luis García m. 70) y Agüero.

Schober; Westermann, Howedes, Bordon, Pander; Ernst; Jones (Asamoah m. 78), Kobiashvili (Rafinha m. 65), Rakitic, Altintop; Kuranyi

Ferdinand Sunderland'de


Cisse ve Healy transferlerinde de belirtmiştim. Bu yaz Keane çok akıllı işler yaptı ve lige 1 sezon önce çıkmış bir takımı ciddi oranda güçlendirdi. Ortasaha ve forvet hattında önemli isimler gelmişti, şimdi de defansa iyi bir takviye yaptılar.

Abisi kadar olmasa da defansı toparlayıcı ve ligin sevdiği türde savaşçı bir oyuncu. West Ham'ın paraya ihtiyacı vardı satmak zorunda kaldılar, yoksa Ferdinand başta gitmeye hevesli değildi. Sunderland tablonun üst tarafına oynayacak kadar güçlendi.

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Fikstür Dezavantajı


Sezona Denizli ile değilde daha düzgün bir rakip karşısında başlanılsa belki de eksiklerini daha kolay görebilecekti Galatasaray. Ama Denizli gibi zayıf, genç ve oturmamış bir takım karşısında rahat kazanınca gazı fazla verdiler Cimbom'a.

Eski pres gücünden çok uzakta Galatasaray, bugünün gelişi Cumartesi'den belliydi. Romanya'dan çıkmak kolay olmayacaktı olmadı da, Skibbe Şubat'ı göremez demişti bir Alman arkadaşım ben de Galatasaray kolay hoca kovmaz demiştim ama görünüşe göre iddiayı kaybedecem.

Denizli maç yazısı burada, 4-1 yenerken pohpohlamadık zor dedik bu oyunla Bükreş'te. Baros transferinin zamanının motivasyonu azalttığı düşüncem de devam ediyor.

Sheva - Ancelotti

- Neredeydin be Andrei?
- Çocukları İngilizce kursuna götürmüştüm.

Pavlyuchenko


Tottenham ve Spartak Moskova Pavlyuchenko'nun transferi konusunda anlaşma sağladı ve deplasmandaki Dinamo Kiev maçı için takımla gitmedi Pavlyuchenko. Muhtemelen Perşembe günü resmi imza atılacak.

"I can confirm I'm joining Spurs. Right now I'm getting my visa and as soon as it is ready I will fly to England to sign a contract," he said.

Tottenham adına kesinlikle önemli transfer, Berbatov'un bu sene takımda kalsa bile kafası karışık olacak ve mutlu olmadığı ortada. Bent sezonbaşı çok formdaydı ama ilk 2 maçta beklentileri karşılayamadı. Bu yazı gelen/giden açısından dengede kapadı Spurs, harcayacak bolca paraları var.

26 Ağustos 2008 Salı

Ne Güzel Memleket


"Beşiktaş'ın kurallara uygun esame listesi vermediği ancak itirazın liglerin tescilininden sonra yapıldığı için şu an yapılacak bir şey olmadığı bildirildi."

Mecnun Odyakmaz LİGTV'DE çok ilginç bir şey söyledi.

" Biz paf takımda erteleme maçında sonradan transfer ettiğimiz adamı oynattığımız için maçtan 1 gün sonra bilgisayar sistemi hatamızı farkettiğinden hemen hükmen mağlubiyet aldık, 4-5 takımın daha başına geldi aynı olay geçen sene PAF liginde. Sistemin bunu görmemesi diye birşey yok, hasıraltı edilmiş olay."

Edita Hortová



Milan Baros Galatasaray'da


1 saat önce muhtemel transfer üzerine yazdık şimdi resmi açıklama da yapıldı. Mantıklı bulmadığımı yazmıştım 1 saat önce, değişen bir şey yok.

47 Milyon €


Şaka gibi. Real Madrid'in son teklifi David Villa için. Tamı tamına 47 milyon €. Ancak Valencia reddetmiş Marca'ya göre.

Bordomavi

2-0 gibi net bir skorla başlayınca vermiş herkes gazı Trabzon taraftarına bugün. Muhteşem oynadı, Ankara'yı perişan etti vs. diye gitmiş yazılar.

Trabzon taraftarı olarak daha aklıselim bir yorum yazmanın gerekliliğini hissettim. Öncelikle güzel noktalardan başlayalım, 10 yıl sonra pozisyon vermeden maç kapattı Trabzon takımı. Song'un müthiş katkısı olacak defansa, yanında şu an için Egemen'i düşünüyor Yanal ama ben doğru tercihin Giray olduğu konusunda ısrarlıyım. Ortasahada kısa takımda, hava topları açısından kesinlikle Giray lazım bu takıma. Sol bekte Cale takımın en iyisiydi, hem defansda hem hücumda çok etkiliydi.

Orta sahaya geçince sorunlar başlıyor, en büyük sıkıntı içeride kapanan takımlar karşısında yaşanacak, çünkü Yattara dışında yaratıcılık sıkıntısı var takımda, bunu önceki dönemlerde çok gördük, Yattara'ya direk adam markajı verildiğinde 0a indirilebiliyor etkinliği. Colman henüz ısınamamış, Selçuk ilk maçında hata yapmaktan çekindiği için çok fazla sorumluluk almadı ama gol güvenini yerine getirmiştir, ilerleyen haftalarda performansı kesinlikle artacaktır, dün gole rağmen iyi değildi. Yattara da etkisiz kaldı ama bunda Eren'in markajı da önemliydi, daha önce Gençlerdeyken de adam adama oynayıp durdurmuştu Yattara'yı.

Gökhan-Umut genelde aynı koşuları yaptı ama saha dışında da iyi anlaşıyor olmaları ileriki dönemde saha içine de yansıyacaktır. Umut pis işleri yapıp Gökhan'ı biraz daha rahatlatırsa 20yi geçebilir Gökhan bu sene.

Özetlersek

-Defans çok aşama kaydetti
-Forvet 2lisi birbirini tamamlayacak türde
-Selçuk-Colman daha çok sorumluluk almalı oyunkurma yönünde
-Yattara'yı rahatlatması açısından Barış üzerinde durulmalı, dün 2.yarıda Barış girip 4-4-2ye dönülüp 2 kanat çalışınca etkinlik çok arttı.
-Giray kesinlikle 11e girmeli.

Milan Baros


Aranan kan mıdır? Bence değildir, ilk çıktığı zamandan beri ısınamadım ben kendisine. Defans arkaşına koşar, iyi top taşır ama çok iyi bir bitirici değildir, kafayla biraz zor gol atar. Asla tek forvet değildir, şanslı bir Euro 2004 geçirdi, kariyerini parlattı.

Bence yanlış transfer yapar Galatasaray, tek forvet rotasyonunda da sorun olur. Daha büyük bir isim getirmeleri lazım ya da uzun ve tek forvet oynamaya müsait biri.

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Yeni Essien


1 ve 2.

JM bu işi biliyor, bu adam herkesin gözü önünde. Çoğu kişi yine napıyor dedi JM. Linklerde yazdık yeni Essien yolda diye. Bu kadar para edermi diye bu adam. İşte karşınızda yeni Essien.

JM de ilk kupasını aldı dün gece, Totti'nin işi bitirecek penaltıyı kaçırması Sensi'nin cenaze haftasında bir yıkım daha oldu kaptan için.
Boşuna " Special One" olunmuyor. Yürü be JM:)

Senderos Milan'da(!)


Şok oldum okuyunca. Senderos çok genç yaşlardan beri İsviçre milli takımlarında hep kaptanlık yaptı ve 19-20 yaşlarına gelene kadar geleceğin en iyi savunmacılarından biri olarak gösterildi ancak hantallığı ile gereken gelişimi gösteremedi.

23 yaşında geldi artık ve yeterli gelişimi gösteremeyince yaptığı hatalar daha çok göze batmaya başladı, yedeğe düştükçe formunu da iyice kaybetti. Milan'a iyi çaktı Arsene Wenger kiralik da olsa, üzerine opsiyon da vermişler. Büyük hata yaptı Milan.

24 Ağustos 2008 Pazar

Klasik


Klasik oldu artık Beşiktaş'ın böyle skorları. Çok ilginç takımlar gerçekten, NTVSPOR reklamlarında dediği gibi " Her an herşey olabilir".

90da Antalya atıyordu direkten döndü, dönen topu Bobo ittire ittire attı. Antalya'nın öndeki 3 zencisi çok fenaydı, perişan ettiler Beşiktaş defansını. Özellikle önce Kocaeli'nin denediği 2.golü atan Serge Pacome çok iyiydi. Ngwenya vardı bir de sezon başı Bayern kampına katılmış olan, o da etkiliydi. Ancak çok oynadı defansla Jarabinsky, iyi oynayan 2liyi bozdu, Orhan Ak'ı aldı en sonunda defansa, Nobre'ye son dakikada çok kolay verdi havatopunu ve mağlubiyet golü geldi en sonunda.

Antalya çok kötü bir kere, onu da belirteyim. Zaten kadro olarak en zayıf takım görünümündeler bana göre, sahaları rezil, taraftar takımından çok küfretmekle uğraştı. İlk maçtan hem antipati yarattılar hem de kötü sinyaller verdiler.

Beşiktaş defansı geçen seneden bile beter, Sivok DMC'dir, stoper oynarsa böyle olur işte.

Örümcek Adam


Peric merakla beklenen formayı giymiş bugün. Renkli olmuş:)

Brezilya Gibi (!)


Brezilya gibiydi Chelsea bugün gene ama bu sefer son yılların Brezilya'sı gibiydi. Müthiş bir frikikle öne geçti, ondan sonra da maçı idare etti. Wigan, Upton Park'tan sonra bu hafta da iyi oynadı ama 2 maçta 6 puan kaybetti. Steve Bruce şanssızlıkta ünlü bir menajer zaten, bu sene ününü iyice parlatacak gibi, ama böyle oynarsa eninde sonunda puanlar alacaktır.

Deco etkisi sarsmaya başladı EPL'yi, müthiş 2 gol attı 2 maçta. Chelsea'de bu defansta kritik bir sakatlık olmazsa, geçen sene Manu'nun defansı nasıl sakatlanmadıysa, kesinlikle ligin en az gol yiyen takımı olur. Manu'nun Ronaldo'suz Eylül'de 2 deplasmanı var Anfield Road ve Stamford Bridge'de. Erkenden farkı açar Chelsea, JM'nin ilk senesindeki gibi erken kopan bir yarış olabilir.

MARCH ON BLUE ARMY!!!

Wigan v Chelsea


Brezilya Chelsea Wigan deplasmanında. Geçen seneki deplasman rahatça kazanılmıştı ama ondan önceki 2 Wigan deplasmanında harika maçlar izlemiştik.

Şampiyonluğun geldiği 05/06 sezonunda maç boyu ezmişti Chelsea Wigan'ı ancak golü son dakikada Crespo müthiş bir vuruşla yapabilmişti ancak. Bir sonraki sezonsa daha unutulmaz bir maç vardı. Chelsea 2-0 öne geçtiği maçta 2 gol yemişti, durum 2-2ye gelmişti ancak 90+3'de sağ kanatta topu alan Robben içeri kıvrılarak müthiş bir şutla galibiyeti getirmişti. Bugün de o kadar güzel bir maç izlermiyiz, bilmiyorum ama Chelsea rahatça kazanır gibi. Geçen hafta West Ham deplasmanında Zaky ilk maçta etkileyici bir performans sergilemişti. Yenilgiye rağmen iyi oynadı Wigan ama Chelsea'ye dayanamayacaklardır diye düşünüyorum, Kalou döndü Chelsea'de. Drogba hala yok, Essien-Ballack muhtemelen oynayacaklar.

Wigan (from): Kirkland, Melchiot, Boyce, Scharner, Figueroa, Valencia, Cattermole, Palacios, Kapo, Heskey, Zaki, Bramble, Brown, De Ridder, Kilbane, Koumas, Taylor, Camara, Sibierski, Montrose, Nash, Pollitt.

Chelsea (from): Cech, Cudicini, Bosingwa, Belletti, Terry, Carvalho, Alex, A Cole, J Cole, Lampard, Essien, Ballack, Deco, Mikel, Anelka, Wright-Phillips, Malouda, Di Santo.


Diğer maçta City-West Ham'ı ağırlayacak, o maçta da evsahibi ağır basıyor. Curbishley'in işi zor West Ham'da.

Man City (from): Hart, Corluka, Onuoha, Richards, Ben Haim, Ball, Garrido, Fernandes, Hamann, Ireland, Johnson, Etuhu, Elano, Bianchi, Evans, Sturridge, Castillo, Schmeichel, Caicedo.

West Ham (from): Green, Behrami, Davenport, Upson, Neill, Faubert, Parker, Noble, Etherington, Ashton, Cole, Lastuvka, Reid, Bowyer, Spence, Boa Morte, Mullins, Sears.

Avni Aker 08/09



Back in Business

Spikerin golden sonra dediği gibi " He's back in business". Sakatlanmasın diye çok dikkat ettiler bu yaz Owen'a, geçen hafta Manu maçında sahaya sürmedi tam iyileşmedi diye ve yıllar sonra Keegan'ın Newcastle'ı lige iyi başladı. Old Trafford'dan 1 puan, üzerine içeride Bolton karşısında 3 puan ki oyunlarıyla haketmişler bu 3 puanı.

4 puanın yarısı Given'ın. Hiç sevmem bu İrlandalıyı ama hem geçen hafta Old Trafford'da çıkardığı toplar hem de bugün penaltıyı kurtarması ile Keegan'a rüya gibi bir başlangıç yapma şansı verdi.

Newcastle: Given, Beye, Taylor, Coloccini, N'Zogbia, Milner, Butt, Guthrie, Gutierrez, Martins (Owen 53), Duff (Geremi 46). Subs Not Used: Harper, Jose Enrique, Bassong, Smith, Edgar.

Booked: Taylor.

Goals: Owen 71.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Andrew O'Brien, Samuel, Joey O'Brien (Mustapha 85), Nolan, Muamba, Taylor (Gardner 65), Davies, Elmander (McCann 15). Subs Not Used: Al Habsi, Hunt, Dzemaili, Shittu.

Booked: Joey O'Brien, McCann.

Benitez ve Saat


Benitez bugün o saate kaç kez bakmıştır bilinmez ama ben kanalı değiştirmiştim Gerrard golü atmadan önce. Normal uzatma süresi bitmişti sanırım Gerrard o golü attığında.

Geçen hafta Sunderland deplasmanında hiçbirşey yapmadan Torres'in füzesiyle kazanmışlardı, bu sefer rakip dandik Boro'ydı ama o kadar kötüydü ki Liverpool, pozisyona giremediler. Defansı sağlam, forvetleri çok iyi, orta sahanın ortası harika ama bu takımın kanatları yok ama Benitez hala Barry'nin peşinde. 2 tane birebirde etkili, sıfıra inebilen kanat lazım bu takıma ama Benitez eldeki en iyi orta yapan Riise'yi satmayı tercih etti. Oyuna yıktıklarında kafasıyla top indirecek Crouch da yok artık, böyle bala göte atılan goller kurtarırdı ancak Benitez'i. Gerrard'ınki çatala güzeldi gerçi ama Carragher hayatında anca böyle gol atardı işte.

Liverpool daha çok bekler bu kafayla şampiyonluğu. Chelsea çok rahat geçer bu sene bu ligi.

Liverpool: Reina, Arbeloa (El Zhar 83), Carragher, Skrtel, Dossena (Aurelio 75), Kuyt, Gerrard, Alonso, Benayoun (Babel 65), Keane, Torres.
Subs Not Used: Cavalieri, Agger, Ngog, Plessis.

Booked: Arbeloa, Keane.

Goals: Pogatetz 86 og, Gerrard 90.

Middlesbrough: Turnbull, Wheater, Huth, Pogatetz, Taylor (Hoyte 75), Aliadiere, O'Neil, Shawky, Downing, Alves (Mido 60), Sanli (Digard 87).
Subs Not Used: Emnes, Adam Johnson, Williams.

Booked: Mido.

Goals: Mido 70.

Att: 43,168

Ref: Mike Riley (Yorkshire).

Olimpiyata Atılan Tekme

Nurullah Sağlam:0 Aragones: -1


İki hoca da maçı birbirine vermek için çok uğraştı. Fener ortasahayı biraz da güvenli kurmuştu bu normaldi, MTK gibi takımı zor bulursunuz Süperlig'de. Ancak sıcak fena çarptı Fener'i, hiç koşamadılar. Murat Ceylan ve Zurita orta sahayı çok iyi parselledi ve oyunu kontrol etti.

4-2-3-1 oynattı Nurullah Sağlam, forvet arkasında Tabata harika oynadı. Yazın önemli transferlerinden biri de o Süperlig'de. Önemli bir oyuncuydu Brezilya'da, çok da güzel bir gol attı. Erman Özgür her zaman sevdiğim bir oyuncu oldu, büyük maçlarda da ayrıca iyi oynuyor. Yozgatlı kötüydü, Beto beklentinin altındaydı.

Fener'de beklenenin veren kimse yoktu. Kanatlar çok ama çok kötüydü, Guiza top alamadı, Alex çok etkisizdi. Nurullah Sağlam Murat'ı çıkarıp Bekir'i soktu oyuna, iyice geri yasladı takımı ama kanatlar çalışmayınca Fener golü bulamadı, Tabata da pis koydu uzaktan. Güzel başladı lig.

Bentornato Sheva


Yılan hikayesi bitti. Resmi açıklama siteden "Bentornato Sheva" başlığıyla yapıldı. Hoşgeldin Sheva demişler, benden de güle güle Sheva.

Şimdi yerine Robinho alma zamanı.

23 Ağustos 2008 Cumartesi

Best Player 2008/09


Geçen hafta Süperkupa finalini Londra'da izledim İngiliz arkadaşlarla. Türkiye'de Gökhan Zan'a bakış açısı neyse İngiltere'de Kewell'a da bakış açısı öyle. Devamlı sakatlanmasından, efsanevi 3-3lük İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde 1-0 geriye düşünce oyundan 20.dakikada çıkmasından, 1 gün antremana çıkıp diğer gün sakatım demesinden bahsedip balon dediler.

Kewell oyuna girip 5.saniyede gol, 10 dakika sonra da asist yapınca akşamın geyiği belli olmuştu. Sezonun açılış golünü de Kewell'ın attığını söleyince "Best Player of 2008/09" cevabını aldım. 1-2 hafta içinde sakatlanır diye beklliyorlar:)

Maça gelirsek, Denizli sağbekindeki çömez Süleyman Kewell'a 3 kere kademe yapamayıp topa vurma şansı verdi, 3.attı Kewell. Kırmızın sarısı biraz ağırdı ama 2.kaptanın da öyle bir hata yapmaması gerekirdi. 10 kişi kalınca Denizli çaresiz kaldı, tamamen kapandı, üstüne de yorulunca son 20 dakika çok rahat oldu Galatasaray için. Ancak oyun ve tempo çok kötü Galatasaray'da, bu oyunla ve defans hatalarıyla Steaua deplasmanı çok zor geçecek.

3...2...1...0


Süperlig başlıyor. Tekrar söylüyorum gelmiş geçmiş en kaliteli sezonu geliyor Türkiye Ligi'nin. Çok güçlü kadrolar var.

Güzel bir açılış günü olsun.

Abbas Yolcu II


Robinho'dan sonra bir diğer yılan hikayesi de çözümlenmek üzere. Arshavin Euro 2008'den sonra bitirmişti Rus ligini kafasında. Advocaat da onu kadroya almamış Sovetov deplasmanı için.

Muhtemel destinasyon Londra'nın kuzeyi,White Hart Lane. Berbatov'un transferi de çıkmaza girdi gibi. Tottenham adına çok önemli bir transfer olacak, biz de Arshavin'i büyük sahnede izleyebileceğiz.

Sensi

22 Ağustos 2008 Cuma

Abbas Yolcu


Robinho resti çekti, Real Madrid'de oynamak istediğini üstüne basarak belirtti. Açın önümü gidecem Chelsea'ye dedi.

Genelde Londra-Madrid uçağında olurdu bu yolcular ama Roman'ın dolarları trafiği tersine çevirdi. Robinho transferi gerçekleşirse Chelsea'nin tek eksiği de kapanır. En az 6-7 puan farkla gelir EPL zaferi.

Altına Hücum


Sabahın köründe maç malesef, hem de Cumartesi sabahı olunca yemişim Çin'i diyor insan. Gerçi finaldeki 2 ülke de Avrupa ülkesi değil ama Avrupa'da maçı izlemek isteyenler için çok saçma bir saatte maç. Londra'daki adamın 5de, Ankara'daki bendenizin 7de uyanması lazım.

1996'nın rövanşı tadında olacak. O zaman dramatik bir şekilde Nijerya kazanmıştı, şimdi ağır basan Messi'li Aguero'lu Arjantin.

Nijerya kazanırsa kupayı Isaac Promise kaldıracak. Trabzon'a gelmeden piyasasını yaptı olimpiyatta Isaac.

ARGENTINA: Sergio Romero; Pablo Zabaleta, Nicolás Pareja, Ezequiel Garay, Fabián Monzón; Javier Mascherano, Fernando Gago; Juan Román Riquelme, Lionel Messi; Angel Di María y Sergio Agüero. Director técnico: Sergio Batista.

NIGERIA: Ambruse Vanzekin; Olubayo Adefemi, Onyekachi Apam, Ayodele Adeleye, Efe Ambrose; Ebenezer Ajilore, Sani Kaita, Chinedu Ogbuke Obasi; Victor Obinna, Salomon Okoronkwo y Peter Odemwingie. Director técnico: Samson Siasia.

Arbitro: Viktor Kassai (Hungría).

EPL 23 Ağustos


Blackburn (from): Robinson, Ooijer, Samba, Nelsen, Warnock, Reid, Dunn, Mokoena, Pedersen, Santa Cruz, Roberts, McCarthy, Treacy, Tugay, Villanueva, Simpson, Derbyshire, Khizanishvili, Emerton, Brown.

Hull (from): Myhill, Ricketts, Turner, Gardner, Dawson, Fagan, Ashbee, Boateng, Marney, Geovanni, Windass, Doyle, Hughes, Garcia, Cooper, Barmby, France, Halmosi, Featherstone, King, Mendy, Warner.

Liverpool (from): Reina, Arbeloa, Carragher, Agger, Dossena, Benayoun, Gerrard, Alonso, Plessis, Kuyt, Aurelio, Keane, El Zhar, Torres, Cavalieri, Ngog, Skrtel, Babel.

Middlesbrough (from): Jones, Turnbull, Wheater, Hoyte, Huth, Pogatetz, Williams, Taylor, Grounds, Aliadiere, Emnes, O'Neil, Shawky, Digard, Downing, Johnson, Tuncay, Alves, Mido.

Newcastle (from): Given, Harper, Beye, N'Zogbia, Taylor, Coloccini, Enrique, Bassong, Edgar, Butt, Geremi, Milner, Duff, Guthrie, Gutierrez, Martins, Smith, Owen.

Bolton (from): Jaaskelainen, Al Habsi, Nolan, Davies, Taylor, Muamba, Gardner, A O'Brien, Shittu, McCann, Steinsson, Hunt, Samuel, Cahill, J O'Brien, Elmander, Riga, Dzemeili, Cohen, Vaz Te, Helguson.

Stoke (from): Sorensen, Griffin, Wilkinson, Cort, Shawcross, Dickinson, Lawrence, Delap, Olofinjana, Whelan, Amdy Faye, Cresswell, Sidibe, Kitson, Fuller, Simonsen, Pugh, Diao, Parkin, Pericard, Abdoulaye Faye, Dramani.

Aston Villa (from): Friedel, Luke Young, Laursen, Davies, Shorey, Reo-Coker, Barry, Petrov, Ashley Young, Carew, Agbonlahor, Taylor, Harewood, Knight, Salifou, Routledge, Gardner, Osbourne.

Tottenham (from): Gomes, Cesar, Zokora, Gunter, Bale, Assou-Ekotto, Gilberto, King, Woodgate, Dawson, Modric, Bentley, Jenas, Huddlestone, Taarabt, O'Hara, Lennon, Boateng, Dos Santos, Berbatov, Bent.

Sunderland (from): Gordon, Ward, Chimbonda, Nosworthy, Collins, Higginbotham, Bardsley, Edwards, Whitehead, Miller, Malbranque, Reid, Leadbitter, Richardson, Diouf, Murphy, Cisse, Stokes, Chopra, Healy.

West Brom (from): Carson, Hoefkens, Barnett, Meite, Robinson, Cech, Morrison, Greening, Brunt, Do-Heon, Miller, MacDonald, Beattie, Bednar, Kiely, Dorrans, Pele, Martis, Moore, Koren, Zuiverloon.

Everton (from): Howard, Neville, Yobo, Lescott, Valente, Arteta, Jagielka, Rodwell, Osman, Baines, Yakubu, Turner, Baxter, Gosling, Jutkiewicz,Agard, Kissock, Wallace.

Fulham (from): Schwarzer, Zuberbuhler, Stockdale, Stoor, Pantsil, Hangeland, Hughes, Konchesky, Kallio, Andreasen, Bullard, Murphy, Davies, Gera, Andranik, Zamora, Nevland, Dempsey, Baird, Seol, E Johnson, Smertin.

Arsenal (from): Almunia, Sagna, Gallas, Toure, Clichy, Walcott, Denilson, Song, Nasri, Adebayor, van Persie, Fabianski, Vela, Ramsey, Wilshere, Randall, Djourou, Eboue, Bendtner, Silvestre.

Gabriel Tamas


Galatasaray'a çalkantılı bir dönemde ve henüz çok gençken gelmişti. Özellikle Olimpiyat'ta Real Sociedad ile CL maçında Nihat'tan yediği komik çalımlardan sonra ona güven tamamen bitmişti ve sonra Spartak Moskova'ya satıldı.

Dinamo Bükreş ve Celta Vigo'da kiralık dönemler geçirdi.Auxerre'e geçtikten sonra önemli gelişme sağladı ve Euro 2008'de çok iyiydi.

PSV ve Celtic ile adı geçti uzun dönem ama ilginç bir şekilde kiralık olarak Dinamo Bükreş'e dönüyor.

Fotomaç EPL Yorumları 23-25 Ağustos

244 BLACKBURN-HULL 1 1.45

Hull Premier Lig'e çok iyi bir başlangıç yapmış oldu. Yenik duruma düştükleri maçta özellikle 2.yarıda çok iyi oynadılar ve haklı bir galibiyet aldılar diyebiliriz. Blackburn ise ofsayttan kazandıkları bir golle deplasmanda Everton'u devirdi. Santa Cruz'u ellerinde tutarak ne kadar büyük bir iş yaptıklarını bir kez daha görmüş olduk. Blackburn evinde Hull karşısında kazanmasını bilecektir.

245 LIVERPOOL-MIDDLESBROUGH 1 1.20

Liverpool'da Benitez'in en büyük rakibininin klüp sahipleri hatta Benitez az daha Sunderland maçından 2 gün önce görevi bırakıyordu. Buna rağmen hücüm hattının kalitesi ile deplasmandan 3 puanla döndüler. Boro bu sezon gençlere çok önem veriyor ve tecrübesiz bir takımla mücadele ediyor. Tottenham'ın inanılmaz defans hataları onlara galibiyeti getirdi ama Anfield'da işleri çok zor.

246 NEWCASTLE UTD-BOLTON 2.5 ALTI 1.65

Newcastle'ı geçen hafta Manu karşısında izlerken çok şaşırdım ve heyecanlandım. Yıllardır defansda dökülen Castle Coloccini'nin gelmesi ile önemli aşama kaydetmiş göründü. Bolton ise Stoke'un tecrübesizliğinden iyi yararlandı. Stoke 2 iyi şansı değerlendiremeyip duran toplarda da büyük hatalar yapınca ilk yarıda işi bitirdiler. Bu maçta 2 takımın da savunmaları ön plana çıkacaktır.

251 STOKE-ASTON VILLA 2.5 ÜSTÜ 1.75

Stoke geçen hafta yaptığı defans hatalarını tüm sezon yaparsa işleri çok zor. Aston Villa ise tersine harika bir giriş yaptı. Agbonlahor, Young, Barry, Carew gibi harika oyunculara sahipler ve Martin O'Neill gibi büyük bir menajerleri var. Bana göre 4 büyük takımdan sonraki en iyi takım durumundalar. Bu deplasmanda da gol atacaklardır Stoke defansına karşı. Gollü bir maç bekliyorum.

252 TOTTENHAM-SUNDERLAND ?


Tottenham'da King oynamazsa savunmada işleri çok zor. Bunu geçen hafta bir kez daha gördük. Çünkü 2 kanat Lennon-Bentley de çok ofansif adamlar,defansa katkıları yok, ortasahada da Modric-Jenas gibi 2 teknik ama defansı zayıf adamla oynayınca Boro her kazandığı topla 2 Spurs stoperinin üzerine üzerine geldi ve çok fazla pozisyon buldular. Elde Zokora gibi çok iyi bir önlibero varken onu sağbeke almak ve macera aramak Spurs'ün başına ağrıtır. Sunderland iyi kadro kurdu ama forvette Jones olmayınca işleri çok zor zaten bunu farkeden menajer Roy Keane Djibril Cisse konusunda ciddi aşama kaydetti, büyük ihtimalle kiralık olarak alacaklar Cisse'yi. Sunderland bu deplasmanda henüz havasını bulamayan Spurs'ün başına bela olacaktır, bence uzak durmakta fayda var.

253 WEST BROMWICH-EVERTON 02 1.31

West Bromwich yeni gelenler arasında en hazır görünen takım oldu. Maçın başında Arsenal'in müthiş temposuyla şaşırsalar da özellikle 2.yarıda iyi oynadılar ve puan alabilecek şansları da yakaladılar. Everton ise Cahill, Hibbert, Anichebe, Pienaar gibi eksiklerinden dolayı kazanamadı ama bu deplasmandan puanla dönecekledir.

341 FULHAM-ARSENAL 2 1.40

Fulham çok transfer yaptı ve zaman ihtiyaçları var ayrıca Bullard'ın ayrılmak istemesi de onlar adına önemli bir sorun. Arsenal WBA karşısında müthiş başladı maça ama klasik gol kaçırma hastalıkları başlarını ağrıtmaya devam edecek gibi bu sezon da. Adebayor'un sözleşme uzatması onlar adına kafaları rahatlatan bir gelişme oldu. Arsenal kazanacaktır bu deplasmanda, Fulham'ın defans-kaleci hattında ciddi iletişim sorunu var.

465 WIGAN-CHELSEA 2 1.25


Geçen hafta özel işlerim için Londra'daydım ve Stamford Bridge'de Chelsea-Portsmouth maçı için yerimi aldım. Sıkı bir Chelsea taraftarı olduğumu da ekleyelim. Harika bir oyun oynadı Chelsea, sanki Brezilya'yı izler gibiydik. Kanatlarda Cole-Bosingwa defanstan çok iyi destek verdi hücuma ve ofansda adam fazlalığı sağlamış oldu Scolari. Deco'nun orta saha hücum bağlantısında çok etkili olması ve takıma hemen alışmış olması da çok önemli bir artı. Eğer Terry, Cech, Drogba, Lampard, Deco gibi kilit isimler uzun süreli sakatlıklar yaşamazsa Chelsea kolay kolay yenilmez ve rahatlıkla şampiyon olur İngiltere'de bu kadroyla. Kalou da Olimpiyatlardan döndü ve hücum alternatifleri artmış oldu. Drogba sakat hala ama Chelsea deplasmanda kazanacaktır, Wigan için çok üstünler.

525 MANCHESTER CITY-WEST HAM 1 1.95


West Ham geçen hafta erken gelen gollerle kazandı ama 2.yarıda Wigan çok üstündü onlardan. City kötü başladı sezona ve Shinawatra'nın durumu takımı etkiliyor ancak Mark Hughes tecrübeli bir menajer ve hemen duruma el koydu, kontrol bende mesajı verdi. West Ham bu sene çok zorlanacaktır, özellikle gündemdeki Ferdinand'ın Sunderland'e transferi gerçekleşirse. City kazanır.

666 PORTSMOUTH-MANCHESTER UTD 2.5 ALTI 1.60

Manu'da forvet sıkıntısı Newcastle maçında çok açık ortaya çıktı. Fergie de Berbatov konusunda ısrarını artırdı yalnız klübe yakın bir kaynak Henry'nin de her an imza atabileceğini söyledi. Özellikle Ronaldo dönmeden Eylül'de Chelsea ve Liverpool deplasmanları çok zor olacak Manu için. Ronaldo dönene ya da bir forvet gelene kadar kısır olmaya devam ederler. Geçen hafta çılgına dönen Redknapp defansı uyarmıştır, zaten 15 gün önce 0-0 bitti 2 takım arasındaki kupa finali, alt olur.

METİN HASANOĞLU BANKO

245 Liverpool-Middlesbrough 1 1.20
333 Feyoonord-PSV Eindhoven 1.80
465 Wigan-Chelsea 2 1.25

ORAN: 2.70

METİN HASANOĞLU İNGİLTERE ALT-ÜST


246 Newcastle UTD-Bolton 2.5 altı 1.65
251 Stoke-Aston Villa 2.5 üstü 1.75
666 Portsmouth-Manchester UTD 2.5 altı 1.60

ORAN: 4.62

METİN HASANOĞLU İDEAL

244 Blackburn-Hull 1 1.45
415 Hacettepe-Bursaspor 2 2.80
525 Manchester City-West Ham 1 1.95
616 Gençlerbirliği-Kocaelispor 1 1.60

ORAN: 12.66

Sheva


Sheva 10milyon kere Milano'ya döndü Londra'ya gideli. Geçen hafta 18de yoktu hem de Drogba ve Kalou da kadroda yoklarken. Dedikodular iyice arttı tabi, ne olur ne olmaz önümüzdeki günler gösterecek ama çok sıktı bu Sheva mevzusu.

Para için dünyanın en güzel şehirlerinden birini bırakması yüzünden İtalyanların da ona eskisi kadar sıcak bakmadığını biliyorum.

Yuvaya dönme hikayeleri mutlu sonla bitse Galatasaray şimdi 2.UEFA kupasını almıştı, bence Milan'ı bozacaktır şu an Sheva ama Chelsea'den giderse mutlu olurum:)

Franco Di Santo


7 Nisan 1989

Henüz izleme fırsatımız olmadığı için net konuşamıyorum ancak geçen Ocak'ta Chelsea'ye geldikten sonra Rezerve takımda gösterdiği performans dikkat çekici.

Yeni sezon öncesi hazırlık kampında 2 de gol attı ve Scolari ondan övgüyle bahsetti. Kendisini Crespo'ya benzetmiş ancak Stamford Bridge'de tutunmak için doğru bir benzetme olmamış.

Pompey maçında 18 kişilik kadrodaydı, bu sezon zaman zaman şans bulacaktır, biz de izleme fırsatına sahip olacağız. Dikkat edilmesi gereken bir isim.

Fantazi Futbol


Futbolun güzel geyiklerinden biridir Fantazi Futbol. Sezon başından başlamak istiyorum bu sene.

En güzeli http://fantezifutbol.ligtv.com.tr/ Lig TV'ninki olarak geldi bana, orada oynamak istiyorum.

Ligin adı Globaliddaa...

Katılım Kodu: cdux1888CD