12 Kasım 2008 Çarşamba

Forvetler

Son Hacettepe maçına bir türlü fırsat bulup değerlendirme yazamadım ama kupada kaybedilen Antep maçından bile kötü bir oyun vardı o maçta, ancak 3 gün sonra özellikle ilk 30 dakikadaki takım sadece bu sezonun değil son 2-3 yılın en iyi oyununu oynadı. Böyle oynayıp kaybedeceklerse problem yok bence, çünkü böyle oynarsanız 10 maçın 1ini kaybedersiniz o da buna denk geldi.

Bu kadar iyi oynarken eksik Beşiktaş karşısında kazanamanın nedenleri belli. Bu takımın en büyük sorunu forvet hattında. Gökhan-Umut beraber olmuyorlar, Yattara sağda rezilleri oynuyor bu sezon, geldiği 5 yıldan beri en formsuz dönemini yaşıyor, hiçbir katkısı yok oyuna. Sezon başında ortasahada daha defansif oynayan Colman haftalar geçtikce takımın kontrolünü eline alıyor, çok iyi işler yapıyor Arjantinli. Müthiş paslar atıyor, topuk pası veriyor, bacak arası atıyor. Yattara böyle giderse taraftarın 1 numarası Colman olur. Yattara sorunu için birşeyler yapılmalı.

Hücum hattı için bir çözüm bulunmak zorunda çünkü ilk yarıdaki gibi çok iyi oynarken bile gol atamıyorsak sorun açıkca ortadadır ki Yanal da maç sonunda hücumda bu oyuna yakışan kalitemiz yoktu diyerek açıkca ortaya koydu forvetlerin performans-sız-lığından memnuniyetini. (!)

Beşiktaş ise Trabzon'un 3lü forvet hattına iyi önlem almıştı, Serdar Özkan çok kötü günündeydi. Yalnız Denizli'nin 4lü defansı ve 3lü forvet hattı arası boştu sanki ki bu da Trabzon'a bu kadar iyi oynamasını sağlayan hamleydi. Beşiktaş ortasahası çok zayıftı ancak 65-70 civarlarında Trabzon yoruldu ki bu da gayet normaldi. Son 20 dakika oyuna hakim olan Beşiktaş'tı. Son 20 dakikada ciddi tehdit oluşturdular ve kazanmasını da bildiler. Tebrik etmek lazım. Kupa tamamen bitmiştir artık, neden Cuma olduğu belirsiz Gençlerbirliği maçına odaklanmamız lazım.

2 yorum:

selaminko dedi ki...

ben bu ersun yanalı cidden anlamıyorum. acıkca görülüyor umut bulut ile bu iş olmuyor. kardesim cıksana sahaya sagda isaac solda yattara gobekte gokhan unal ile.

papaz dedi ki...

hacettepe maçında da oyle çıktı ancak bu sefer ısaac kanattan çok içeri girdi, yattara da sağ kanattan içeri girdi iyice sıkıştı forvet.