3 Kasım 2008 Pazartesi

Mehmet Topuz vs Sivok

2 yıl önce Uğur Boral'a yapmıştı aynısını Fenerbahçe maçında Topuz bu sefer piyango Sivok'a vurdu.

Son 3 maçta gol bile yememişti Kayseri Beşiktaş'dan. 2 yıllık Ertuğrul Sağlam dönemiyle başlayan son yıllarında Anadolu takımları bazında en istikrarlı çıkışını yapan takımdı Kayseri. Bu 4.sezonları üst sıralara oynuyorlar, Ertuğrul Sağlam döneminde büyüklere devamlı kaybediyorlardı, Tolunay Kafkas ile büyüklerin de belalısı oldular. Bi ara yazmak üzere Süleyman Hurma'nın bu başarının arkasındaki kilit adam olduğunu da belirtelim. Anadolu takımlarının yapması gereken Gökhan Ünal örneğinde olduğu gibi önemli isimlerinin satsa bile gelen parayı doğru harcayabilme yeteneği. Dün Kayseri'nin 11inde olmayan Cangele ve Sporting'den kiralık gelen Purovic gibi maçı çevirebilecek adamları var.

Maça gelince pozisyonu az ama güzel maçtı, 2 takım da futbolun doğrularını iyi yaptı. Defansif oynamadılar aslında. 2 takım da topu kazandığında çok adamla hücuma çıktı ancak defanslar günündeydi. Eren-Aydın ve sağbeke kaymış Ali Turan destekli Kayseri defansı pozisyon vermedi Beşiktaş'a, top kontrolü Beşiktaş'da olsa da daha çok ceza sahası civarında etkili olan Kayseri'ydi.

Tam satranç gibi maçtı, Denizli belki Bobo-Serdar Özkan hamlelerini 65. dakika civarında yapsa daha çok vakit kalabilirdi etkili olmak için. Bobo girerken de çıkan Holosko olsa daha doğru olurdu bence. Aynı şekilde Kayseri de Cangele'yi oyuna sokabilirdi daha erken.

Maçın kaderini çizen de Mehmet Topuz oldu. 2 sezon önce Kayseri'deki maçta Uğur Boral'a yapmıştı bunu taç çizgisinde uzaklaştıracağı topu kapıp asist yapmıştı, dün de Sivok'a vurdu piyango. O ne depardı öyle ortasahadan be ve o ne pasdı ya. Decovari bi ara pasıydı defansı çaresiz bırakan, Kurtuluş'a çok yüklendi bugün Beşiktaş medyası ancak pozisyon dolayısıyla geri koşarken aniden durmak zorunda kaldığı için ters ayakta yakalandı, inanmayan denesin o pozisyonda 1-2 saniye lazım dengelemek için vücudu ki o arada Turgay ayağını.

Güzel maçtı az gollü olmasına rağmen, bu sezon ciddi bir kalite artışı var ligde, bu gelecek sezon Avrupa Kupalarında takımlarımıza yansır umarım.

Kayserispor: Souleymanou, Ali Turan, Saidou, Ragıp (Dk. 71 Bilal Aziz), Toledo, Aghahowa (Dk. 90+2 Abdullah), Turgay, Aydın, Eren, Mehmet Topuz, Mehmet Eren
Beşiktaş: Rüştü, Serdar, Cisse, Tomas Sivok, Delgado, Nobre (Dk. 79 Serdar Özkan), Tello (Dk. 79 Bobo), İbrahim Üzülmez, Holosko, Tomas Zapotocny, İbrahim Toraman
Gol: Dk. 86 Turgay (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 20 Mehmet Eren, Dk. 68 Saidou, Dk. 76 Toledo, Dk. 90 Ali Turan (Kayserispor), Dk. 38 Cisse, Dk. 42 Tomas Sivok, Dk. 82 Serdar Özkan, Dk. 82 Holosko (Beşiktaş)

Hiç yorum yok: