3 Kasım 2008 Pazartesi

Dön Baba Dönelim


Aceto güzel yazmış bugün Erdoğan Arıca'dan başlayarak. Erdoğan Arıca Hacettepe'nin başına geçti.(Gerçi benim aldığım kulübe yakın bir gazeteciden aldığım bilgi Ozman Özdemir'e 1 gün önceden Mesut Bakkal'ın yerinin vaatedildiği ve o yüzden istifa ettiği yönünde, terfi ediyor yani.)

Yılmaz Vural 1 numaradır bu konuda altına sıralayalalım. Giray Bulak, Samet Aybaba, Hikmet Karaman, Güvenç Kurtar, Ümit Kayıhan hatta kaynağı bulan Saffet Susiç ve Nejat Biyediç de katılmıştır bunların arasına. En az 10 takım çalıştırmışlardır, ne zaman bir koltuk boşalsa listededirler.

Aralarında biraz Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar gittikleri takımlarda kalıcı işler yapmayı severler, Aybaba'nın ( pek çok da parlatıp menajerlere pazarlama kaygısı kokar) genç oyuncuları çıkarması, Kurtar'ın da kornerlerde alan savunması, autlarda defansı orta saha çizgisine çıkarma gibi değişik taktikleri artılarıdır ama her teklife evet demeleri onları da aynı sınıfa koyuyor yukarıdakilerle.

Bu hocalar da gittikleri takıma bir şey veremiyorlar çünkü görev süreleri belirsiz, muhtemelen gelecek sezonu göremiyorlar o yüzden tek dertleri günü kurtarmak dolayısıyla genç oyuncular çıkmıyor, takımların plan-programları olmuyor.

Bu soruna artık bir çözüm bulunması lazım. İtalya'da bir teknik direktör 1 sezonda 1den fazla takım çalıştıramıyor ancak Türkiye'de piyasa geniş, bu yeterli bir çözüm olmayacaktır. Daha radikal bir çözüm lazım, benim önerim klüplere 1 yılda max. 2 hocayla çalışma sınırı konulması. Bu değirmeni yavaşlatacaktır en azından. Yoksa dön baba dönelim...

Hiç yorum yok: