20 Kasım 2008 Perşembe

Gol Yemeden Asla


Hazırlık maçları genelde insanın içindeki futbol sevgisini tüketen türden maçlar oluyor. Sezonun kritik döneminde, Şampiyonlar Ligi'nde son 2 maçlara girilmişken, takımlar tam formlarının zirvesine çıkmaya çalışırken koyulan bu hazırlık maçı fikstürü de son yılların en saçmasıydı, çoğu milli takım önemli isimlerini çağırmadı zaten.

Biz de as kadromuzdan Servet, Hamit, Arda ve Nihat olmadan sahadaydık. Terim'in daha önce de denediği 4-3-3ün en iyi verim verdiği maç oldu. Mehmet Yıldız kağıt üzerinde bu sistem için en ideal santrafor olarak dursa da bunu sahada veremedi. Fiziksel üstünlüğünü kullanamadı Avusturya defansına ancak şans vermeye devam etmek lazım.

Defansımız idealden sadece Servet-Eren değişikliği ile sahadaydı. 20 yaşındaki Eren hiç sırıtmadı ve çok yerinde müdaheleler de yaptı, ilk golde Gökhan Gönül'ün kademe hatası, 2.golde adamların becerisi vardı, onun dışında çok fazla pozisyon da vermedik. 3. gole kadar bizim de çok akılda kalan bir pozisyonumuz yoktu kaçırdığımız ancak 3-2den sonra oyunun kontrolü tamamen bize geçti ve laubalilik yapmasak daha da farklı bir skor olabilirdi.

Golü yiyene kadar sahada uyuyan bir takım vardı, golden sonra toparlandık ve dengeli bir oyun oynadık. Eren, Tuncay, Gökhan Gönül ve her zamanki gibi Aurelio parlayan isimlerdi. İspanya maçında Hamit, Servet, Arda ve Nihat'ı da sağlıklı olarak kadroda bulabilirsek ciddi bir şansımız olabilir.

Hiç yorum yok: