15 Kasım 2008 Cumartesi

Aybaba'dan Kıyak


Çekilmez bir ilkyarıydı. Gençler'de Aybaba yorgun Trabzon'u bulmuşken iyice yormak yerine geride beklemeyi tercih etti. Forvet Djite'yi kulübeye çekip Addo'yu ön liberoya koyarak 4-5-1 oynattı takımı. Engin ve Troisi dışında hücum etmeyi düşünen oyuncu da olmayınca hiç tehdit edemediler Trabzon'u. Hacettepe ve Beşiktaş maçlarında yorulan takımın üzerine gidip yormayı deneseydi yenebilirdi Trabzon'u bu maçta.

Trabzon 5.dakikada Umut'un pozisyonu dışında hiçbir şey yapamadı ilk yarı. Son anda sakatlanan Selçuk'un eksikliği hissedildi orta sahada. Ceyhun defansif açıdan iyiydi ama organizasyon eksikliği vardı orta sahada.

2.yarıda haftalardır uyuyan Yattara biraz canlandı, ama yine de tempo düşük geçiyordu. Bu devre de Gençler iyice geri çekildikçe bolca duran top kazandı Trabzon, bunların birinde ofsayt olan gol geldi. Ceyhun'un direkten dönen kafası ilk sinyaldi, her hava topunda tehlike yaratmaya başladı Trabzon. 50 metreden gelen bir top 3 kere kafayla sektirilince gol oldu.

Hala forvette ciddi sorunlar var, 3 oyuncu da birbirinden kopuk oynuyor. Yattara çok etkisiz, defans ve ortasaha ile ayakta duruyor takım. Colman da son 3 maça göre tutuk kalınca bugün çok etkisiz kaldı Trabzon.

Buna rağmen çok kritik bir maçtı. Çünkü devre arasına kadar 5 maç daha var -16.haftada araya girilecek- ve zor maçlar var, bu dönem öncesi kazanmak önemliydi. Galatasaray maçından sonra toparlandı takım ve 3 maçta gol yemeden alınan 3 galibiyet işleri tekrardan rayına koydu. Sene başında tamamen yenilenen bir takımın 11 hafta sonunda zirvede olması büyük başarı, futbol olarak tatmin etmese de toplanan puanlar çok önemli.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Aybaba'nın kıyağı aslında zorunluluktan ötürüydü. gbirliği savunmasının ligin başından beri çok kötü olması ve ne kadar etkisizde olsalar yattara, umut ve gökhan özellikle boş alan bulmaları halinde maçı çevirebilecek yetenekte isimler olmaları Samet hocayı bu sistemle oynamaya yöneltti ve sonuç olarak istediklerinide sahaya yansıttılar. maçı çevirebilecek pozisyonlarıda buldular ancak sylva'nın ve song'un gününde olmaları bunu engelledi.

senin bahsettiğin sistemle fener e karşı oynadılar ve fener en rahat maçını oynadı (3-0).

trabzon'un tüm maçlarını izlemiş biri olarak (3 tanesi stadda olmak üzere) bizim en büyük sorunumuzun forvetlerimizin top tutamaması ve takım ataktayken yıpratıcı nitelikte çapraz koşular yapmak yerine hepsinin topun ayaklarına gelmesini beklemeleri olduğunu söyleyebilirim.

Kaldı ki bu sene takımda uzaktan etkili şutlar atabilen çok isim var ve bu çapraz koşuların yapılması onlarada çok fazla şut pozisyonu yaratacaktır. Bu nedenle umut ve gökhan ın bunu acilen yapmaya başlamaları gerekiyor. bu isimlerin ayaklarında top tutamamaları takımın sürekli atağa çıkarken atak yemek zorunda kalmasına neden oluyor.

özetlersem takımımızın mehmet yıldız ya da tekke gibi ileride topu tutabilecek ve rakibi çıkartmayacak bir santrafora ve etkili, hızlı, iyi ortalar yapabilen bir sol kanat oyuncusuna ihtiyacı var ve devre arasını beklemekten başka çare yok.

umarım devre arasına en az kayıpla ulaşabiliriz ve 2-3 takviye ile çok daha iyi oynayarak kazanan ve şampiyonluğa ulaşan bir Trabzon izleriz.

papaz dedi ki...

Fener maçında da 451 oynadılar, o maçta da Djite'yi yedeğe çekip Mustafa Pektemek'i tek forvet sürmüştü. Fener kalesinde Volkan Babacan'ın oynadığı ilk maç olmasına rağmen Gençler korkak oynayarak rahat bir maç kazandırmıştı Fener'e. Tabi Aybaba o maçta takımın başında olmadığı için hatırlamamış olabilir bunu.

Bizimle ilgili dediğin doğru bir sol açık lazım kesinlikle, forvet konusunda Tekke'nin dönme durumu çok ciddi. Solacık almamız kesinlikle lazım.

huseyin selcuk
yattara colman solacık
gokhan

iyi bir sistem olabilir. Yattara varken 4-4-2 oynamak çok zor ya 4-3-3 oynayacaksın 3 oyuncuyu da göbekte kullanarak ya da 4231 tarzında oynayacağız.

Colman'a biraz daha ozgurluk tanırsak çok daha iyi işler yapacak...