25 Kasım 2008 Salı

Kaptan Fabregas

Wenger aslında yazılacak çok şey var aslında. Tamam yetenek keşfetmede ve onları yetiştirip piyasaya çıkarmada 1 numara ancak bir futbol kulubü yönetirken önemli olan oyuncu yetiştirip satmak mı yoksa yarışmacı bir takım olmak mı? Cevabı bence herkes biliyor.

Ajax, PSV, Lyon, Porto gibi takımlar da oyuncuları parlatıp satma konusunda çok başarılılar ancak bu takımlar yerel liglerini domine edebiliyorlar ve taraftarlarını mutlu etmesini biliyorlar.

Wenger'in insan ilişkileri ve özellikle yıldız oyuncuları yönetme konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum. Vieira, Henry, Hleb hep zirveye çıktıktan sonra ayrıldılar Arsenal'den çünkü takım beklentilerine cevap veremiyor, yaz döneminde hep gelecek vaat eden isimlere yöneliyor Arsene Wenger. İyi bir oyuncu olduğu ve çok parlak bir geleceği olduğu konusunda şüphem yok ancak Eduardo yerine o parayla ( 15 milton pound) çok daha kaliteli bir isim alabilirdi.

Yaz döneminde Adebayor kopma noktasına geldi bu seferlik ikna edebildiler onu ancak bu sezondan sonra onun da ayrılacağını düşünüyorum. Yedeklerinizle Wigan'ın as kadrosunu kupada ezebilirsiniz ama Manu, Liverpool, Chelsea'den 1 sınıf geride Arsenal takımı. İyi maçlar çıkartabiliyorlar- ki genelde motivasyonun yüksek olduğu büyük maçlar ve Avrupa maçlarında iyi oynuyorlar- ama uzun sezon içinde çok fazla düşüş yaşıyorlar, istikrar Kuzey Londra'ya asla uğramıyor.

Bu sezonun krizi de Gallas oldu, Manu'da benzer bir açıklamayı efsane kaptan Roy Keane yapmıştı, Fergie kapının önüne koymuştu. Wenger daha insaflı çıktı kaptanlığı aldı elinden, yeni kaptan Cesc Fabregas. Doğru seçim bence, o çömez kadroya liderlik edebilecek kapasitede Cesc.

Hiç yorum yok: