8 Kasım 2008 Cumartesi

Bruno

8 Ağustos 1988

Daha önce Bikoko, Sezer Öztürk ve Emrah Bedir'i yazdım bu sene BA 1.Lig'de parlayanlardan. 3ünün de genç oyuncular olması ortak özellikleri tabii ki, bu arada Emrah'ın da iç yanbağlarındaki problem nedeniyle 6 ay kadar oynayamayacağını da üzülerek belirteyim.

Dikkat çekilmesi gereken diğer isim Bruno. Orduspor'un forveti şu anda 7 golle gol krallığı yarışında da 1.sırada. Araştırınca dikkatimi çeken nokta 2005de bizim U17 takımını yenen Brezilya U17 kadrosundaymış.

16 yaşında Flamengo ile ilk Serie A maçına çıkmış, Orduspor sezon başında kiralık olarak getirdi. Gelir gelmez takıma yerleşti ve takımı taşıyor. 1.85 boyuyla hava toplarında etkili ancak ayakları da çok güçlü ve ağır bir oyuncu olmaması en önemli avantajı.

1-2 kere daha izlemek istiyorum ancak şu ana kadarki fikrim, kaçırılmaması gereken bir oyuncu. Orduspor 800.000 dolar karşılığında bonservisini alma hakkına sahip, almazsa devreye girip kapatmalı bir TSL takımı. 3-4 yıl sonra Avrupa futbolunda adından söz ettirecek bir oyuncu haline gelebilir doğru ellerde.

Hiç yorum yok: