15 Kasım 2008 Cumartesi

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 15-16 Kasım

VILLA'YA DİKKAT

Güçlü hücum hattı ile her yerde tahlikeli bir takım olan Aston Villa, Manu galibiyeti ile bulutların üstünde dolaşan Arsenal'in genç oyuncularına ders verebilir.

BOLTON-LIVERPOOL 2.5 ALTI

Bolton son 2 maçını kazanarak önemli bir aşama kaydetti alt sıralardan yukarı doğru. Matt Taylor'un attığı golle Hull deplasmanında gelen galibiyet önemli bir skor oldu. Bolton Elmander'in de dönmesiyle klasik halini aldı. Onu ileride yalnız bırakıp 4-5-1 ile önceliği defansa veren bir takımlar. Liverpool ise bu sene ligde defans konsantrasyonunu tam olarak sağlayamadı ve çok gol yedi ancak Benitez de bu deplasmanın gol yedikleri zaman kendileri için çok zor olacağını biliyor ve onlar da kontrollü olacaklardır. Az gollü bir karşılaşma bekliyorum.

ARSENAL-ASTON VILLA 02

Aston Villa geçen hafta evindeki namağlup ünvanını komik hatalar sonucunda Boro karşısında kaybetti. Önceki maçlara kıyasla yine hücumda etkili bir Aston Villa vardı ancak komik goller yediler. Arsenal haftasonu Manu'yu ama özellikle haftaiçi 19 yaş ortalamalı takımıyla Wigan'ın as kadrosunu kupada elerken çok etkileyiciydi. Ancak Arsenal'in en büyük sorunu istikrar ve genç kadronun Manu galibiyetinden sonra bu maçı daha kolay göreceklerini düşünüyorum. Aston Villa içeride dışarıda çok tehlikeli bir takım, sürprize açık bir maç.

BLACKBURN-SUNDERLAND 2.5 ALTI

2 takım haftaarasında Carling Cup'ta karşılaştılar ve 6 dakika içinde atılan 3 golle karşılaşma 2-1 Blackburn'un üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu kadar kısa süre de 2 kez karşılaşan takımların maçları hep yanıltıcı olabilir, bu maçlarda genelde üstüste 2 kez aynı sonuç alınmaz. Çarşamba gecesi oynanan maç gayet yavaş tempoda giderken bir anda 3 gol geldi ancak ben Cumartesi gollerin bu kadar kolay geleceğini düşünmüyorum, bunda evindekine göre deplasmanda daha kontrollü oynayan Sunderland'in katkısı da çok olacaktır. Alt olur.

FULHAM-TOTTENHAM 10

Tottenham'ın Redknapp'ın gelmesi ile son 4 maçta 10 puan alması ve dirilmesi gerçekten çok önemli bir gelişme. Kadro olarak bulundukları yeri hiç hakeden bir takım değillerdi. Haftaiçi de Liverpool'u Carling Cup dışına ittiler. Yakaladıkları hava ile bu maçın da favorisi haline geldiler ancak işleri o kadar kolay olmayacak. Bir Londra derbisi ve Fulham Spurs maçlarına her zaman iyi motive olan bir takım, bunun yanısıra bu sezon evlerinde Arsenal de dahil olmak üzere oynadıkları 6 maçın 4ünü kazanıp sadece 1inde – ki o maçta da kazanmayı hakeden bir oyun oynamışlardı – West Ham'a kaybettiler. Fulham Tottenham'a sürpriz yapabilir.

MANCHESTER.UTD-STOKE 1

Stoke taç atışları ile nerede oynarsa oynasın her rakibin başına iş açabilecek bir ekip, geçen hafta Wigan karşısında da müthiş bir savunma yaptılar. Ancak Manu Arsenal mağlubiyetinden sonra toparlanmak zorunda ve evinde bu maçı alacaktır, oran tabii ki çok kötü ancak kupon tamamlamak için kullanılabilir. Sürpriz arayanlar 2.5 altını deneyebilirler.

NEWCASTLE.UTD-WIGAN 1

Newcastle her sene olduğu gibi yine çalkantılı bir sezon geçiriyor. Keegan'ın istifası, klübün satışı ki hala çözülemedi gibi sorunlarla oyuncuları kafası çok karıştı. Ancak Kinnear kendini oyunculara sevdirmeyi başardı ve kendi evinde arka arkaya 2 maç kazanarak uzun zaman sonra taraftarlarını sevindirdiler. Wigan ise haftaarası Arsenal'in paf takımı tadındaki kadrosundan fark yedi. Newcastle içeride yakaladığı istikrarı devam ettirir.

WEST HAM-PORTSMOUTH 2

West Ham'da işler iyi gitmiyor. Boro deplasmanından alınan 1 puan 4 maçlık mağlubiyet serisini durdurmuştu ancak geçen hafta beklediğim gibi evlerinde Everton'a kaybettiler.Tony Adams yeni yeni menajerliği öğreniyor ve Pompey maçlarından ilginç skorlar çıkabiliyor. Bu maçtan da sürpriz bir Pompey galibiyeti gelebilir.

WEST BROMWICH-CHELSEA 2

WBA Menajeri Tony Mowbray geçen hafta açık açık Liverpool maçından sonra rakiplerinin 4 büyükler olmadığını, kümede kalmak için diğer maçlara odaklanmaları gerektiğini söyleyerek takımına kötü bir motivasyon yapmış oldu. Chelsea deplasmanlarda gol yemeden kazanmaya devam ediyor, Anelka gol kralı olacak bu gidişle Chelsea yine kazanır.

EVERTON-MIDDLESBROUGH 1

Boro gerçekten enteresan ve beni de pek çok kez şaşırtan bir takım, sene başından beri maçlarına tahmin yapmakta en zorlandığım takımlar M.City ile Boro. Everton arka arkaya 3 maç kazanarak önemli bir çıkış yakaladı, Saha'nın gollere kavuşması da onlar adına sevindirici bir gelişme. Boro 2 aydır deplasmanlarda kaybetmedi ancak artık onların da yenilme zamanı geldi diye düşünüyorum. Everton kazanır.

HULL-MANCHESTER CİTY 02

2 takım da son 3 maçını kaybetti, ağır yaralılar. City'nin bu sene deplasman karnesi çok kötü ancak Hull açısından bu yenilgiler onların güvenini daha fazla sarsmıştır. City buradan kendisini mutlu edecek galibiyeti alabilir.

METİN HASANOĞLU BANKO KUPON

Newcastle-Wigan 1
Espanyol-Numancia 1
Galatasaray-Büyükşehir Bld.Spor 2.5 üstü

ORAN: 3.30

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

Catania-Torino 1
Milan-Chievo 2.5 üstü
Sivasspor-Konya 1
Bursaspor-Beşiktaş 2.5 üstü

ORAN: 5.80

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

Gençlerbirliği-Trabzonspor 2
Almeira-Mallorca 1
Manisaspor-Kartal 1
Hull-Manchester City 2

ORAN: 8.24

Hiç yorum yok: