9 Kasım 2008 Pazar

Derbi



Derbi. Bu akşamki skorun tek açıklamasıydı belki de. Benfica karşısında iyi oynayan kadroyu bozmamıştı Skibbe, Aragones ise ilk kez birarada oynayacak değişik bir kadro çıkarmıştı. Alex yokken diğer De Souza sahadaydı.

Maçın 1-1e kadar olan kısmı yalan zaten, kim nerede ne yapıyor belli değildi. Fener allak bullak oldu Lincoln'ün golüyle, taraftar şaşırdı derken erken cevap verdiler. İlk 2 gol gerçekten ilginçti, gürültü-derbi heyecanı olmasa 2 takım da o kadar basit golleri yemezdi herhalde.

1-1den sonra taktikler oturmaya, maç şekillenmeye başladı. Gökhan Gönül, Deivid'i çok özlemiş herhalde onu görünce müthiş oynadı. Fenerbahçe'yi taşıyan taraf da sağ taraftı. Josico-Selçuk ikilisi çok iyidi göbekte, Selçuk 2 önemli top kaybı dışında müthiş oynadı.

Fener 1-1den sonra oynaması gereken en iyi oynadığı oyunu oynadı. Defansını fazla öne çıkarmadan orta sahada iyi basıp çabuk çıktı. Lugano-Edu arkaya yaslandıklarında müthiş bir ikili ancak Arsenal maçındaki gibi çok öne çıktıklarında 2si de ağır olduğu için büyük problem yaşıyorlar. Galatasaray'da Baros hiç yoktu sahada sarı kart gördüğü pozisyon dışında, Karan iyi oynuyordu alınması yanlış oldu diye düşünüyorum çünkü yerine giren Nonda göbekte durmadı, kanatlara gittiği için ceza sahasına giren adam yoktu. Bu da 2.devrede Galatasaray'ın kontrolü elinde bulundurmasına rağmen pozisyona girememesine neden oldu.

2-1den sonra Galatasaray topun hakimiyetini elinde tuttu ama Fener'in yaptığı sağlam defans ki burada altını çizmeliyim temel nokta ortasahanın müthiş presiydi. Semih destekli ortasaha maçı Fenerbahçe'ye getiren kilit noktaydı.

Carlos'un golündeki baraj çok kötüydü, GS defansı sekecek topu da hiç düşünmedi. Toptan defans hatasıydı o gol, ondan sonra Fener iyice rahatladı. Nonda saçmaladı, hiç rahatsız edemedi defansı. Arda ve Lincoln'ün çabaları yetmedi. Semih-Emre değişikliği doğruydu, Emre iyi iş yaptı forvetin arkasında ancak Güiza'nın sakatlanması ve Burak'ın girmesiyle Fener kontraları boşa gitmeye başladı. Servet her pozisyonda dağıttı Burak'ı ancak Deivid yine müthiş bir gol attı ve bitirdi Galatasaray'ı.

Form, kadro kalitesi hiçbir şey dinlemedi yine derbi, 4-1le ağır bir ders verdi Fenerbahçe Galatasaray'a. Bu sezon 2.kez 4 gol yiyen ve 10 maçta 15 gol yiyen Galatasaray defansı da çözmesi gereken en büyük sorun.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos (Vederson dk. 59), Selçuk, Josico, Deivid, Uğur, Semih (Emre Belözoğlu dk. 55), Güiza (Burak Yılmaz dk. 74)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Maldonado, Ali Bilgin
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones
GALATASARAY: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık (Aydın dk. 71), Servet, Hakan Balta, Meira, Ayhan, Lincoln, Arda, Baros (Kewell dk. 46), Ümit (Nonda dk. 46)
YEDEKLER: Aykut, Mehmet Güven, Mehmet Topal, Volkan Yaman
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
GOLLER: Lincoln (dk. 2), Selçuk (dk. 6), Emre Aşık (dk. 28 K.K.), Lugano (dk. 49), Deivid (dk. 90+3)
SARI KARTLAR: Lincoln, Servet, Baros, Ayhan, Nonda, Arda, Sabri (Galatasaray), Selçuk, Josico, Vederson (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: