29 Kasım 2008 Cumartesi

Derbi Takımı


Lig derbilerden ibaret olsa Fenerbahçe 3 yıldır çok rahat şampiyon olurdu herhalde. Büyük maçlarda bir başka oynuyorlar, Beşiktaş'a karşı şanssızlıklarını da 2 yıldır kırdılar.

Kadrolara bakınca Beşiktaş'ın Fener'i 2 hızlı kanatla hırpalamak istediğini anladım ben. Holosko sağda oynamaz diyordu Denizli LİG TV'de yorumculuk yaparken, oynatmadı Holosko'yu. Haftaiçi özel ilgilendiği Serdar Özkan sahadaydı ama etkisizdi. Fener ise Terim'in sevdiği 4-1-4-1 gibi çıkmıştı sahaya, Aragones'in final maçındaki İspanya'sına da daha benzer bir takımdı.

Müthiş tempoyla maçladı maç, 2 takım da gol atabilecek gibiydi. Denizli dün 50 kere çalıştık o duran topu dedi ama hücum eden her zaman avantajlı duran toplarda. Hele de topun başındaki Alex ise. Selçuk 3ledi kritik maçlarda golleri.

Sonra gelen 2 golde komedi, uyuyan defanslar. Topu yere düşürme derler hep stoperlere antrenörler, 2 topta da 1 kereden fazla sekti toplar.

Beşiktaş'ın göbeği evlere şenlik zaten. Herkes çok beğeniyor ama benim fikrim hala değişmedi. Zapo, Gökhan Zan'ın biraz daha iyisi sadece. Güiza - ki çok hızlı denecek bir adam değil - her pozisyonda arkasından gelip geçti Zapo'yu.

Denizli Alex'i kilitlemeyi düşünmüştü Sivok-Cisse ile ancak Deivid göbeğe gelip organizasyona soyununca Fener yine iyi top yaptı. Cisse'nin atılması maçın havasını aldı. 4-3ün ruhu yoktu Beşiktaş'ta. Fener en sevdiği oyuna çevirdi maçı. Arkaya yaslandılar, orta sahada pres yapıp çok çabuk çıktılar, farka gidebilirlerdi. Uğur, Kazım, Güiza ve direk engelledi farkı.

Beşiktaşlılar hakeme suçu bulmaktansa defanslarını düzeltmeye çalışırlarsa daha yararlı olur. Bu defansla her maçta pozisyon vermeye devam edecek Beşiktaş. Bu arada 7 lig maçında 3 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet alan ve lider aldığı takımı liderin 3 puan gerisini düşüren Denizli için de kritik dönem başlıyor.

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Fenerbahçe won the game because it was the team with less defensive mistakes.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

papaz dedi ki...

they have won 11 of last 14 Istanbul derbies. that was the key yesterday