17 Kasım 2008 Pazartesi

Ey Ruh!


Galatasaray'da bu ruh takıntısı uzun zamandır var. Önce 2000 ruhunu geri çağırdılar, hatta bir dönem o oyuncuları da teker teker geri topladılar ama olmadı tabi, şimdi ise Metin Oktay ruhunu çağırdılar beyaz şort ve beyaz konçlarla.

Aslında o kadar geriye gitmelerine gerek yok, geçen sezonu hatırlasa camia, geçen sezonki Fener maçları öncesi havayı yakalasa sorun kalmayacak ama cevabı uzaklarda aramaya devam ediyor Galatasaraylılar.

Skibbe'nin Topal takıntısı artık su götürmez bir gerçek. Topal iyileşmişken Meira'yı ön liberoda kullanmak adama hakarettir. Meira yokluktan başvurulması gereken bir çareydi ve iyi işler de yaptı ancak artık onun da yerine dönmesi gerekiyor.

İbo Akın'ın olmadığı Belediye takımı en önemli silahını çabuk hücuma çıkmayı yapamadı Sami Yen'de, sağlam defans yapmaya çalıştılar ki oyunun genelinde çok da tehlike yaşamadılar ancak topla etkili değillerdi,Galatasaray defansının 2 basit hatası ile Erman'ın girdiği pozisyonlar dışında etkinlik yaratamadılar.

Galatasaray için rahat maç oldu, 30. dakikadan sonra biraz kendini sıkıp 15 dakika baskı kurdu, o bölümde de golü buldu. Kewell baştan aşağı fundamental, Lincoln 2.sezonunda kendi buldu (ki Lincoln konulu ayrı bir yazı yazmayı düşünüyorum, takıma uyum sağlamasının ötesinde tek forvetli sistemde serbest oynamasının bu çıkışında asıl kilit rol olduğunu düşünüyorum), Ayhan yine çok iyiydi. Beşiktaş dışında rakiplerinin kazandığı haftada kazaya fırsat vermedi Galatasaray.

Hiç yorum yok: