21 Ekim 2008 Salı

Ön Liberolu Galatasaray


Maçın başında Umut topu Selçuk'a doğru çıkartsa ya da Gökhan köşeden karşı karşıya golü kaçırmasa çıkarttığı kadro ile çok eleştirilecekti Skibbe ki maçtan önce çoğu Galatasaraylı giydiriyordu Meira'nin ön liberoda olmasına. Bursa maçı yazımda bunu önermiştim bende.

"Elde eksiklerin çok fazla olduğu ortada ama bu durumda yapılması gereken en azından Mehmet Güven ile ya da Emre Aşık stoper-Meira ön libero şeklinde başlayarak bu bölgede Yusuf'un karşısında durabilecek bir adam koymak olabilirdi."

Skibbe'nin doğru kadrosu maçı Galatasaray'a getirendi. Golü ilk bulanın kapanıp kontralar arayacağı bir maçtı. 2 takım da arkaya yaslandıkları zaman iyi savunma yapabilecek kadrolara sahipti, aynı şekilde iki takımın forvetleri de geniş alan buldu mu öldürücüydü. Arda'nın golüyle bu senaryoyu gerçekleştiren Galatasaray oldu.

2-0dan sonra Trabzon'un risk alması ve Galatasaray'ın bulduğu kontralar nomal sonuçtu. Trabzon'da Umut-Gökhan ikilisi birbirini yiyecek demiştim.

"3 maçta görünen en büyük sorun ileri 2lide. Uyum sorunları var hala, böyle olursa birbirini yiyecekler. Isaac 11e yerleşecek, Gökhan'a Kayseri'deki kadar sorumsuz dolaşamayacığını söylemesi lazım birilerinin."

Uyum sorununu çözemediler. 2si beraber oynayacaksa Umut'un sabit pivot gibi oynayıp defansı dağıtması boş alanlara Gökhan'ın girmesi lazım ama Umut da Gökhan gibi kanatlara gidiyor ve birbirlerini bozuyorlar. Haftaya Yattara-Gökhan-Isaac'e dönecek Yanal. Eldeki kadronun en ideal forvet hattı da bu olarak duruyor, kulübeden gelecek Umut da sıkışıldığı anlarda takıma itici güç kazandıracak.

Sonuçta 2 takımın da iyi başladığı ancak golü bulanın işi bitirdiği maçtı. Galatasaray adına Skibbe'nin ön liberolu kadrosu daha sağlam ve dengeli bir takım yapmıştı Galatasaray'ı ve sonuçta hakederek kazandılar. Servet'in golünün tartışılacak bir yanı yok bence, çok yakın mesafeden geliyor. Tebrikler Galatasaray'a.

1 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Erman Toroğlu'nun Servetin pozisyonuna kol böreği ve kadayıfla alakasız bir yorum yapıp milyonları götürdüğü bir ülkede böyle sağduyulu yorumlara ihtiyaç var. Teşekkürler.