18 Ekim 2008 Cumartesi

Sinan 3de 3


Sinan Kaloğlu Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından bir tanesiydi. Şu anda milli takımın iskeletini oluşturan 81-82 ümit milli takımında parlamıştı. O takımda Tuncay, Volkan, Servet, Toraman, Gökhan Zan, Hamit, Okan Koç gibi isimler daha çok dikkat çekiyordu.

Forvet oyuncusundan çok hücum özellikli kanat oyuncusu özellikleri vardı Sinan'da ve TSL'de 10 golü bulamadı hiçbir sezonda. Devamlı sakatlanması ve maç seçmesi ile eleştirildi. Bu noktada çok akıllı bir iş yaptı Sinan ve Türkiye'den ayrıldı bu yaz. Yaşı daha 27 yani önünde 5-6 sene üst düzey futbol oynayabileceği bir dönem var. Alman sevgilisinin de etkisi vardır herhalde bu transferde, Bochum'a gitti. İlk 5 maçta sakatlıklardan 11e yerleşemedi ama son 3 maçta 3 gol atarak ciddi bir çıkış yakaladı.

Sinan Kaloğlu ve Çağdaş Atan transferleri ve bu futbolcuların performansları bence çok kritik. Milli takımda vitrin yapmayan isimlerimiz Avrupa'ya çok nadir transfer oluyorlar dikkat çekmedikleri için ancak bu 2 oyuncu eğer tutunabilirse - ki Çağdaş da 4 maça çıktı ilk 7 haftada ve özellikle son 2 maçta iyi performans sergileyerek 11e yerleşmeye başladı - önümüzdeki dönemlerde Anadolu'da parlayan oyuncular için tek çare 4 Büyükler olmayacak.

Hiç yorum yok: