31 Ekim 2008 Cuma

Ayağa Kalkan Spurs

Maçı izleyemedik ama özetinden bile ne kadar müthiş bir heyecan olduğu anlaşılıyor, derbi gibi bir derbi olmuş Kuzey Londra'da. Redknapp Bolton galibiyetiyle başlamıştı ve sıradaki maçlar Arsenal deplasman, içeride Liverpool olunca alaylı bir şekilde " Arsenal ve Liverpool, 3de 3 ile başlamak için en kolay yol" demişti. Belki 3 puanı alamadılar ama takımı ayağa kaldıracak kıvılcımı yaktılar.

Bentley'in Le Tissier'in efsanevi golünü çok izlediği ortaya çıktı ilk golde, orta yuvarlağın 5 metre kadar önünde diziyle düzeltiğ 90a gönderdi topu, kaleciler müthiş günündeydi bu 1-1 olduğunda ortaya çıktı zaten. Gomes boşa çıkınca Silvestre kaleye bıraktı kafayı.

Ondan sonra Arsenal temposunu yükseltti, Adebayor her maçta olduğu gibi yine boş geçmedi Spurs'u. 8. maçında 8.golünü attı Spurs'e. Sezon başından beri ilk kez forvet arkası oynayan Modric en etkili iyi maçlarından birini oynadı, ve son 2 dakikaya girilirken sevinen Arsenalliler'di. 4-2 öndeydiler ve ezeli rakipleri ligin dibindeydi.


Ancak Spurs'un söyleyecek sözü vardı. Önce Jenas köşeye müthiş bir sol plase gönderdi. Modric aynısından yapmak istedi bir dakika sonra, direk izin vermedi, döneni Lennon bıraktı kaleye. 9 maçta 7 gol atan Tottenham 90 dakika da ezeli rakibine 4 tane salladı. 8 maçta 2 puan alan takım Redknapp'ın gelmesi ile 2 maçta 4 puan yaptı. Cumartesi akşam Liverpool geliyor White Hart Lane'e. Bu seriye bir de namağlup lider galibiyeti eklerlerse Spurs'un çıkışı tam anlamıyla başlar.

Arsenal: Almunia, Sagna, Silvestre, Gallas, Clichy, Walcott (Eboue 75), Fabregas, Denilson, Nasri (Song Billong 88), Van Persie (Diaby 81), Adebayor.
Subs Not Used: Fabianski, Toure, Vela, Bendtner.

Booked: Diaby.

Goals: Silvestre 37, Gallas 46, Adebayor 64, Van Persie 68.

Tottenham: Gomes, Hutton (Gunter 79), Corluka, Woodgate, Assou-Ekotto, Bentley, Modric, Jenas, Huddlestone, Bale (Lennon 55), Pavlyuchenko (Bent 65).
Subs Not Used: Cesar, Zokora, Campbell, O'Hara.

Booked: Assou-Ekotto, Bentley, Huddlestone, Jenas.

Goals: Bentley 13, Bent 67, Jenas 89, Lennon 90.

Att: 60,043

Ref: Martin Atkinson (W Yorkshire).

Hiç yorum yok: