21 Ekim 2008 Salı

TSL 7.Hafta


Haftasonu İstanbullular ful çekerken zirvedeki Trabzon ve diğer 4 Anadolu takımından sadece Sivas kazanabildi, diğerleri puan bile alamadı. 4 büyükler peşine Sivas-Kayseri-Bursa-Antep grubu takılır, bunlar ilk 8 olur diye düşünüyorum, araya Ankara girdi şimdilik. Lider Beşiktaş ile 7. Antep arasındaki 4 puanlık fark da üst sıralarda heyecanı yüksek tutuyor. Gelecek hafta;

Beşiktaş-Sivas
Fenerbahçe-Bursa
Trabzon-Antep
Eses-Galatasaray maçlarıyla üst sıralarda çok değişiklik olabilir.

Haftasonuna dönersek bu sezon ilk kez 90 dakika izleme fırsatı bulduğum Eskişehir'i çok beğendim öncelikle. Sezon başında oynamayan iki kanat sağdan Serdar Özbayraktar ( 2 sene önce Gaziantep BB'de oynarken de dikkatimi çekmişti), soldan Bülen Kocabey ile bitirdi Bursa'yı. Rıza Çalımbay dar bütçeli takımlar için müthiş bir hoca, her zaman sağlam savunma yapan takımlar yaratmayı başarıyor. Denizli ile UEFA Kupası'ndaki müthiş sezonunu unutmak kolay değil. Yine sağlam savunma yapıyor Es-Es. Youla Diyarbakır kupa maçında ilk golünü attıktan sonra kendini buluyor, 3 gole ulaştı ve gittikçe daha etkili oluyor. Hala 27 yaşında olduğunu hatırlatalım.

Es-Es Yusuf'u eski takım arkadaşı Bülent Ertuğrul ile kilitleyerek Bursa'nın tüm hücum planını bozdu. Sercan istekli ve çalışkandı ancak pozisyon gelmedi kendisine, yine de topla buluştuğunda göze hoş gelen işler yapıyor 18 yaşındaki yetenek.



Fener Semih-Güiza ile başlayınca önceki haftalardan pek farklı olmamasına rağmen bu sefer hücum zenginliği ile kazanmasını bildi. Semih'in müthiş performansı, onun oynaması ile rahatlayan ve performansını katlayan Güiza ile sonuca gitti Fenerbahçe. Semih-Güiza bana göre şu an ligdeki en iyi 2 forvet ve kesinlikle beraber oynamalı.

Kocaeli toplama takım görünümünde hala. Önce Engin İpekoğlu, şimdi Yılmaz Vural 11de başlatmıyor Jestrovic'i. Birisinin bu adam Belçika Ligi'nde gol kralı olmuştu diye söylemesi lazım Vural'a. Takımda futbolculuğunun tepe noktasını geride bırakmamış bi Semavi, bir de Tutoric var, gerisi hep geçmişi arayan isimler.


Beşiktaş'ın 13 dakikada bitirdiği ancak oyunun kalan bölümünde hiç iyi sinyaller vermediği bir maç oldu Ankara'da. Ofansif anlamda Denizli ile çok daha güçlü oluyor Beşiktaş, ancak ne Zapo ne Sivok defansını çok güçlendirmiyor Beşiktaş'ın. 3lüde çok açık verdi Beşiktaş. 2 bencil kanat adamı Burhan ve Engin sayesinde kurtuldu Beşiktaş. Defans problemini çözemezse Denizli Beşiktaş yine kağıt üzerinde kolay görünen maçlarda puanlar kaybedip şampiyon olamaz.

Hiç yorum yok: