5 Ekim 2008 Pazar

Dikkat!!!


4-1lik Denizli ve Kocaeli maçlarından sonra Galatasaray maçlarından sonra öven değil defansa yönelik eleştirel yazılardan yazdığımdan belki de taraflı olmakla suçlandım Galatasaraylılar tarafından ama genel olarak objektif bakmaya çalışmak en çok özen gösterdiğim nitelik.

Buradan dün akşama dönersek Konya'nın çok kötü defansa sahip olduğunu ve ciddi bir küme düşme adayı olduğunu daha önce de yazmıştım. Dün Trabzon maçı kazanabildiyse bunda Konya defansının hataları ve futbol şansının etkisi fazlaydı.

Konya 5-4-1 oynadı, Giray hoca muhtemelen Trabzon'un öndeki hava toplarında etkili 3lüsünü düşünerek Mihajlov-Ömer-İsmail 3lüsü ile çıkmıştı ki Türk olan 2si geçmişteki iyi dönemleri sayesinde hala ligde tutunuyorlar, yoksa çoktan miatları doldu. İlerideki Veysel'e Kaue-Erdal ikilisi ile destek olmaya çalıştılar, uzun toplarda Veysel etkili olunca, kanattan gelen 2li topları topladı ve Konya daha etkili taraftı. Maç boyu top kontrolü Trabzon'da olsa da Konya kanatları 2 defansı yüksek adamla kapattığı için Trabzon hiç inemedi ve bu yüzden Konya uzun çıktığı zamanlarda etkili kontralar yakaladı.

Konya defansı sağolsun geçen hafta ASY'de yaptığı hataları aynen tekrarlayınca, arkada geniş alanlar bırakınca Trabzon maçı çevirdi. Isaac'in kupadaki 1 golden sonra ligde 2 gol atması ve maçı çeviren adam olması hem onu Yattara'nın yerine koymayan çalışan taraftar için hem de Isaac için çok kritikti.

Selçuk ve Colman'ın kötü günlerinde olması ortasahanın defansa yardım edememesi ile bu kadar açık verdi takım, burada Yanal'ın Serkan'ı Colman'ın yerine ortasahaya çekmesi çok önemli hamleydi, o dakikadan sonra Trabzon kontra yemedi zaten. Kötü oynadığımız bir maçı kazanmamız güzel ancak milli maçlar arasında ortasahanın defansa yardım etmesi konusunda daha çok çalışmalıyız, dönüşteki Galatasaray maçı çok kilit bir maç olacak.

Hiç yorum yok: