4 Ekim 2008 Cumartesi

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 4-5 Ekim

211 SUNDERLAND-ARSENAL 2.5 ALTI 1.75

Sunderland sezona beklentiler altında bir başlangıç yaptı. Arsenal ise haftaiçi Porto karşısında harika bir futbol oynadı. Özellikle ileri ikilisi çok etkili oynadılar, Sunderland büyük takımlarla oynadığı maçlarda önce savunmayı düşünen bir mentalite ile oynuyor. Evinde büyüklerle oynadığı maçlar alt olmaya çok yakın.

212 WEST BROMWICH-FULHAM 10 1.14

Bu sene lige gelen 3 takım da iyi işler yapıyorlar. Aralarında sadece Stoke defansı nedeniyle sorunlu durumda, ama genelde yeni yükselen takımların küme düşmeye yakın olduğu EPL'de ligde tutunmaya yakınlar. West Brom bu maçı kazanmaya yakın olan takım durumunda bence.

213 WIGAN-MIDDLESBROUGH 1 1.85

Boro geçen hafta iflas etti West Brom karşısında. Wigan'ın sezon başından beri iyi oynadığını hep yazıyorum bu satırlarda ve güçlü Manchester City'i de geçmeyi başardılar. Özellikli Mısırlı Zaky'nin katkısı çok büyük takıma. Boro Tuncay'ı aramaya başladı açıkcası, Tuncay'ın çalışkanlığı forvette çok işlerine yarıyor normalde. Wigan sezon başından beri oynadığı etkili oyununu sürdürürse kazanır.

265 BLACKBURN-MANCHESTER UTD. 2 1.40

Eski bir Manu efsanesi Ince için önemli bir maç olacak, eski takımına karşı Blackburn'un başında olacak. Blackburn'de son 2 maçta Tugay harika işler yaptı ve Manu karşısında da sahada olacak. Manu genelde sezon ortalarına doğru bir seri yakalar ve bunu sürdürür, Blackburn'de kaleci Robinson da bu maçta sahada olmayacak. Manu deplasmandan kazanarak döner.

443 WEST HAM-BOLTON 1 1.55

West Ham Zola'nın gelişi ile daha ofansif bir takım oldu diye devamlı yazıyorum geldiğinden beri. Ashton'un sakatlığına rağmen Di Michele-Cole 2lisinin etkili oyunları ile deplasmanda Fulham'ı da geçmeyi başardılar. Bolton'da Elmander'in takıma dönmesi sevindirici ancak yaratıcılık sorunları sürüyor, pozisyon bulmakta zorlanıyorlar ancak hava toplarında etkili oluyorlar. West Ham Upton Park'ta kazanmaya yakın.

513 CHELSEA-ASTON VILLA 2.5 ÜSTÜ 1.70

Chelsea haftaiçi Romanya deplasmanında Cluj karşısında iyi bir oyun oynayamadı. Drogba'nın da ciddi şekilde sakatlanması Chelsea adına çok kötü oldu. Anelka bu aralar formda ve golleri atıyor ancak Chelsea gibi bir takım için Anelka gibi istikrarsız bir oyuncuya bağlı kalmak çok güvenilir değil. Deco ve Carvalho da diğer eksik isimler. Aston Villa bu sezon özellikle hücum hattında çok güçlü bir takım oldu. Carew-Agbonlahor-Young çok formdalar, bu formlarıyla Chelsea'ye sürpriz bile yapabilirler. Bence gollü bir maç olacaktır, Villa en azından 1 gol atmasını bilecektir.

514 MANCHESTER CITY-LIVERPOOL 2.5 ÜSTÜ 1.80

City kritik puanlar kaybediyor. Evlerinde Chelsea'ye yenildiler ve deplasmanlarda da sıkıntı yaşıyorlar. Harcadıkları paranın karşılığını alabilmek için bu tarz maçlardan puan almaları lazım. Ancak burada en büyük sorunları çok iyi bir forvet hatlarına sahip olmalarına rağmen defansları yetersiz bence. Haftaiçi PSV karşısında çok etkili olan ve Keane'in de gol bulup morallenmesiyle daha da güçlenen Liverpool karşısında City'nin kazanması zor. Ancak gollü bir maç olacaktır.

515 PORTSMOUTH-STOKE 1 1.40

Portsmouth Spurs karşısında kazanarak kötü gidişe dur dedi. Bu maçta ayrıca golleri Crouch-Defoe 2lisinin atması da onlar için çok iyi oldu. Yukarıda da yazdığım gibi Stoke defansı yetersiz EPL için ve Pompey gibi Crouch üzerinden hücum eden baskılı oynayan bir ekip karşısında işler zor. Pompey kazanır.

516 TOTTENHAM-HULL 2.5 ÜSTÜ 1.70

Spurs ligin dibine demir attı. Hala maç kazanamadılar yazın harcadıkları milyonlara rağmen. Hull ise tam tersine masal gibi sezon geçiriyor. Emirates'de Arsenal karşısında harika bir galibiyet aldılar, Geovanni'nin attığı muhteşem gol görülmeye değerdi özellikle. Spurs'un artık kazanması gereken bir maç ancak Hull da çok tehlikeli bir takım. Gollü bir maç olacaktır.

531 EVERTON-NEWCASTLE UTD. 1 1.50

Newcastle serbest düşüş yaşamaya devam ediyor. Keegan'ın ayrılması, Mike Ashley'in taraftarla problem yaşaması ve klübü satmaya karar vermesi takımın motivasyonunu bozdu. Takımı büyük ihtimalle Nijeryalılar alacak ancak bu satış da en az 1.5 ay kadar sürecek gibi görünüyor. Everton forvetlerinin kalitesi ile bu maçı kazanacaktır sorunlu Newcastle karşısında.

METİN HASANOĞLU BANKO KUPON

263 Lazio-Lecce 1 1.20
265 Blackburn-Manchester UTD 2 1.40
515Portsmouth-Stoke 1 1.40
553 Sevilla-Athletic Bilbao 1 1.25

ORAN: 2.94

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON
353 Barcelona-Atl. Madrid 2.5 üstü 1.45
531 Everton-Newcastle 1 1.50
554 Bursaspor-Galatasaray 2.5 üstü 1.60
641 Real Madrid-Espanyol 2.5 üstü 1.40

ORAN: 4.87

METİN HASANOĞLU SÜRPRİZ KUPON


213 Wigan-Middlesbrough 1 1.85
453 Genoa-Napoli 1 1.90
514 Manchester City-Liverpool 2.5 üstü 1.80
616 Eskisehirspor-Kocaelispor 1 1.70

ORAN: 10.75

Hiç yorum yok: