7 Ekim 2008 Salı

Milli Maçlar


GK: Tolga Zengin, Volkan Demirel, Serdar Kulbılge

DEF: Servet Cetın , Hakan Balta, Caglar Birinci, Ibrahim Kas, Serdar Kurtulus, Sabri Sarioglu, Ceyhun Gulselam

MID: Ayhan Akman, Ugur Boral, Kazim Richards, Aydin Yilmaz, Nuri Sahin, Aurelio, Caner Erkin, Arda Turan, Serkan Balci, Yusuf Simsek

FOR: Halil Altintop, Mevlut Erding, Batuhan Karadeniz, Mehmet Yildiz

6 tane as 4 tane de bu sakatların yokluğunda oynayacak adam kadroda yok sakatlık sebebiyle. Gökhan Gönül yok sağbekte Sabri'ye kalacağız yine, sakatlıktan yeni çıktı, 1 haftada toparlaması lazım. Gökhan Zan yok, o problem değil iyi bile oldu diyebiliriz ancak elde tecrübeli bir stoper yok Servet'ten başka, ne İbrahim Kaş ne Ceyhun takımlarında oynamıyor ve toplam 5 kere A milli oldular, hepsi hazırlık maçı olmak üzere. Egemen Korkmaz düşünülmeliydi. Hamit yok, Emre yok ortasahada oyun kurucu gibi oynayacak oyuncumuz yok..Selçuk İnankadroda olmalıydı. Burada Nuri kullanılabilir ama o da takımında gösteremedi bir türlü kendini, daha sonra yazıcam bu maçlarda 4-2-3-1 düzeninde Yusuf ile oynamamız lazım diye düşünüyorum.

Tuncay yok, Topuz yok, Gökdeniz yok kanatlarda aslardan sadece Arda ve Kazım var elde. Arda'nın da yetişmesi muamma ki Bursa maçında kendini zorlayarak yakın bir dönemde uzun süre sahalardan uzak kalmayı göze aldı bence. Aydın oynamalı bence bu maçta sağ tarafta, Yusuf'un ara paslarına hareketlenecek türde bir oyuncu. En son Serkan Balci geldi kadroya, sağbekte düşünülebilir ortasahada ondan daha iyi alternatifler var elde.

Forvette Semih yok Nihat yok, 2.tercihler Halil ve Mevlüt'e kalmış durumdayız. Batuhan'ı Terim Türk Futbolu'na kazandırmaya çalışıyor, üzerine çok düşüyorlar o çocuğun ve yeteneği ile bunu hakediyor. Çok şımarık ve sahada disiplinsiz ( her haliyle Zlatan'a benzetiyorum bu çocuğu zaten Hakan Şükür ile alakası yok tarz olarak) ama geçen sefer U21de yaptığı harika başlangıç ile dikkat çekti, üzerinde durulması doğru ama bu maçta beklentim yok ondan, Mehmet Yıldız formda ve her zaman güçlü ama Terim onu pek düşünmüyor.

Sonuç olarak bu 2 kritik maça milli forma altında attıkları toplam gol sayısı 12, milli olma ortalaması 10, en fazla milli olanı 35 kere (Servet) olan bir kadromuz var. Kritik maçlar, hata yapmamamız lazım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

emre gungor sakatmi ya?? neden oynamiyor servetin yaninda ki
???

papaz dedi ki...

sakat euro 2008'den beri.