11 Haziran 2009 Perşembe

Kayserispor ve Genç Oyuncu Hamleleri


Kayserispor son günlerde Mehmet Topuz transfer rezilliği ile gündemde önemli yer işgal ediyor. Mehmet Topuz transferinde 3 tarafın da hataları var ve Kayseri bana göre en büyük hatayı yapan takım. Süleyman Hurma'nın bu transferdeki hatası ortada.

Ancak Kayserispor cephesinde Ümit Milli Takım'dan gelme Tolunay Kafkas sonrasında çok doğru adımlar da atılıyor. Öncelikle geçen sene Eren Güngör'ü kadroya kattılar ve çok fazla keşfedilmemiş bir stoperi hem Türk futboluna hem de A milli takıma kazandırdılar. Eren geçen sezonun en parlak genç oyuncu performanslarından birini sergiledi ve milli takımın göbeğinde oynadığı Avusturya ve Azerbaycan maçlarında hiç sırıtmadı. Abdullah Durak'ı devamlı oynar hale getirdiler. Abdullah da daha önce hiç adı duyulmamış bir oyuncuydu. Bence bu 2 isimi de geçebilecek ve A milli takım için ileride çok büyük katkı yapabilecek 1990 doğumlu Furkan Özcal'ı 1860 München'den sezon başında kadroya kattılar. Sezonun ilk yarısında 18'e alınmayan ve fiziğini geliştirmesi için özel antremanlara tabi tutulan Furkan ligin 2.yarısında çalışmalarının karşılığını aldı. Hepsi ligin 2.yarısında 14 maçta sahaya çıktı ve 2 gol attı. Henüz çok fazla dikkat çekmeyen Furkan'la ilgili tatile çıkmadan bir yazı yazmayı da düşünüyorum.

Bu günlerde de çok dikkat çekmese de Kayserispor çok akıllı transfer hamleleri yapıyor. Sezon içinde TSL'ye gelmesi gereken bir oyuncu olduğunu yazdığım Altay'ın ön liberosu Merter Yüce, yine Altay'ın kalecisi - ki transferini basından önce duyurmuştum - 1989'lu Gökhan Değirmenci, ile kadrolarını iyice gençleştirdiler. Ben aslında bu 2 transferi yazmak için başlığı açmıştım ki 2 transfer daha öğrendim. Kartalspor'un ligin 2.yarısında sahaya sürdüğü 1991 doğumlu pivot santrafor Yaser Hacımustafaoğlu ve Ümit Milli Takım kadromuza düzenli olarak çağrılan 1989 doğumlu Köln II takımı stoperi Serdar Kesimal ( fotoğrafdaki oyuncu) da Kayserispor'la resmi sözleşmeye imza attılar.

Bu transferlerin altında yatan isim Tolunay Kafkas. Tolunay'ın Ümit Milli Takım'dan takip ettiği, beğendiği isimleri takımın kadrosuna katma hamlesi çok doğru. Kayserispor'un Ertuğrul Sağlam döneminden gelen istikrarlı bir düzeni vardı. Bu seneyi kötü geçirdiler ancak bence onların geçiş senesiydi. Takımda Mehmet Topuz, Ragıp Başdağ, Aydın Toscalı, Mehmet Eren gibi artık hedeflerini kaybetmeye başlayan isimler vardı. Bu oyuncular - Topuz hariç - yavaş yavaş kariyerlerinin son dönemlerine yaklaşıyordu. Bunların yanısıra Aghahowa, Purovic ve Olembe transferlerindeki - hepsi Süleyman Hurma hamleleri - başarısızlık ve de takımın bir dönem Adana'ya taşınması, yeni stada geçiş döneme derken son yılların en kötü sezonunu geçirdiler. Bu yüzden daha istekli, hedefleri büyük isimlerle Eren, Furkan, Ali Turan, Merter, Gökhan, Serdar'ın yanına Cangele, Toledo gibi kaliteli yabancıları elde tutup 3 kaliteli yabancıyı daha kadroya katarak yeni stadlarında gelecek sezon çok daha üst sıralara oynayabilirler. Topuz'dan gelecek paranın bir kısmını transfere kullansalar - Valladolid'in 24 yaşındaki İsveçli forveti Henik Goitom ile her konuda anlaştıkları haberini aldım, bu sezon La Liga'da 12 golü var- çok iyi bir kadro kurabilirler.

2 yorum:

edi vedır dedi ki...

yav bu purovic iyi topçuydu aslında. sakatlık nedeniyle gösteremedi kendini bu sene. müzmin sakat falan değilse tutsunlar bence ellerinde seneye patlama yapar. olembe de oynadığı maçlarda iyiydi bence ama nedense tolunay fazla oynatmadı. bence bu 3 adamdan en kötüsü olan aghahowa en çok gol atan oldu.

papaz dedi ki...

Purovic kiralıktı Sporting Lizbon'dan, yaklaşık 1.600.000 TL de yıllık ücreti olduğu için uzatmayacaklar.