1 Haziran 2009 Pazartesi

Ancelotti - Galliani - Abramovich


Ancelotti ve Galliani yaklaşık 8 yıldır beraber çalışıyorlardı. Fatih Terim'in kovulmasından hemen sonra göreve gelmişti Ancelotti, hatta mantıklı teoriye göre Fatih Terim'in altını oyan isimdi aynı zamanda. Ancelotti ile Milan 2 Avrupa Şampiyonluğu ancak sadece 1 Scudetto kazanabildi. Onu görevde tutan Avrupa'daki başarısıydı ancak Milan'ın bir türlü Inter'i yakalayamaması ve Ancelotti'nin aldığı daha iyi bir teklif sonucu bugünkü Fiorentina maçı sonrasında görevini bıraktı.

Ancelotti geçen hafta satışa çıkan "Preferisco La Coppa" adlı kitabında geçen yıl Roman Abramovich ile Cenevre ve Paris'de yaptığı 2 görüşmeden bahsediyor. Roman'a Chelsea'nin daha teknik isimlere ihtiyacı olduğunu söylediğini ve Ribery-Xabi Alonso'yu tavsiye ettiği yazıyor. Görünüşe göre Abramovich'in Ancelotti'nin fikirlerinden ve onun kupalardaki, özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından etkilenmiş.

Ancelotti önümüzdeki hafta resmen Chelsea'nin menajerlik koltuğuna oturacak. Daha önce de yazdığım gibi Chelsea, kökleri ve Londra'da yer aldığı konum açısından İtalyan ve Portekiz kökenine yakın. Klüp tarihinde özellikle İtalyan izlerine sıklıkla rastlanır. Ancelotti de uzun bir aradan sonra bu geleneği devam ettirecek. Abramovich'in Ancelotti'den isteği Chelsea'nin daha çok gol atan, daha hücumcu ve Avrupa'da başarılar kazanacak bir takım olması. Scolari'ye göre daha doğru bir seçim ancak Ancelotti'nin de hücum futbolu konusunda ün yaptığı söylenemez. Chelsea'nin şu an elindeki kadro da Abramovich'in rüyasını gerçekleştirecek bir kadro değil. Ancak eğer Ancelotti geçen sene Abramovich'e verdiği reçetedeki gibi takıma daha teknik, yaratıcı isimler kazandırabilirse Chelsea'de önemli işler yapabilir. Kötü başlayan sezon Hiddink'in sihirli değneğiyle bir anda değişti ve FA Cup kazanıldı, Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın en iyi takımına karşı bu sezonun en iyi 180 dakikası oynandı, final şansı ucu ucuna kaçırıldı. Ancelotti'nin bunu bir adım öteye götürmesi gerekecek. Hem de karşısında finalde ezilerek kaybetmenin hırsını taşıyan Manu, gittikçe daha güçlenen Liverpool ve Arshavin-Fabregas-Adebayor 3lüsü sağlıklı olduğu sürece herşeyi yapabilecek bir Arsenal olacak. İşi kolay değil, ancak Abramovich'in milyonları hizmetinde.

Hiç yorum yok: