4 Haziran 2009 Perşembe

FIFA'nın Son Kararı


FIFA son toplantısında aldığı kararla bundan önce oyunculara A milli takım seviyesinde mücadele edeceği ülkeyi seçmek için verdiği 21 yaş sınırını kaldırdı. Böylece bir oyuncu eğer 21 yaşından büyük olsa dahi daha önce başka bir ülkenin A milli takımında forma giymemişse 2.pasaportundaki ülkenin milli takımında oynayabilecek.

Bugün Fatih Terim basın toplantısında da belirttiği gibi bu kararın çıkması yönünde FIFA'ya en çok başvuruda bulunan ülkelerin başında Türkiye geliyordu. Bu kararla daha önce başka bir ülkenin A milli takımında oynamamış pek çok oyuncuyu kadromuza katma şansımız doğuyor.

Bu konuda benim aklıma gelen ilk oyuncu Barış Özbek. Her ne kadar milli takım konusunda Barış Türkiye'yi seçebilecekken Almanya'yı seçtiyse de şu anda tekrardan A milli takıma kazandırılabilir. 2. aklıma gelen isim Ekrem Dağ. Ekrem Avusturya A milli takımına çağrıldı ancak ameliyat olacağı için kampa katılmadı. Bir sonraki milli maçlarda Türkiye milli takımına çağırabiliriz. Bir dönem milli takıma kazandırmak için çok uğraştığımız ancak FIFA'nın izin vermediği Önder Turacı da aklıma gelen bir başka isim. Aklınızda farklı isimler varsa yorum olarak bekliyorum. Şu anda başka ülkelerin U-21, U-19'larında oynayan oyuncuları yazmadım çünkü onların eski kuralla da Türkiye'yi seçme şansları vardı.

Edit: Turgay Bahadir (Kayseri)

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

Turgay Bahadır var Kayseri'den..

papaz dedi ki...

evet, Turgay da A milli olamayınca ağlamıştı, onu da ekleyelim listeye.