10 Haziran 2009 Çarşamba

Gündem


Yorucu bir sezon bittikten sonra son 10 gündür çok fazla internetle ya da futbolla haşır neşir olmuyorum. Özellikle haftasonundan bu yana tatil ayarlamaları ile uğraşırken blogu boşladık. Genel bir bakış atalım geçtiğimiz haftasonundan bu yana olan döneme.

* Topuz olayını 1.sıraya koymak istemiyorum. BBG, Kaynana&Gelin yarışmaları seviyesinde doğru gitti o transfer. Şu ana kadar yerel anlamda yılın olayı Riijkard transferi. Aslında Riijkard için daha uzun bir yazı düşünüyorum, vakit bulursam yazarım ancak kısaca Galatasaray'ın son yıllardaki en akıllı icraatı olarak nitelendirebilirim. Altyapı sistemi oturmuş, yeni stadına taşınmasına 1 sezon kalan Galatasaray için uzun vadeli plan yapabilme şansı. Kredisi de yüksek olacaktır, herşeyin toz pembe başlayacağını düşünmüyorum, çünkü Riijkard'ın oynatmaya çalışacağı futbol kolay değil, adaptasyon sancılı olabilir ancak uzun vadede bu hamle Galatasaray'a Atatürk Havaalanı'na bir Avrupa Kupası ile inme şansı getirir.

* Fenerbahçe Bilica ve Bekir'i alarak defansına önemli bir aşama kaydettirdi. Lugano tabii ki büyük kayıp ancak Bilica'nın onun açığını kapatabileceğini düşünüyorum. Edu'nun sakatlığında Bekir 11'e yerleşir ve yerini koruyabilir. Özer, İbrahim Dağaşan ve Topuz transferlerinde de sona yakın Fenerbahçe. Fenerbahçe açısından Aykut Kocaman-Daum işbirliği de çok iyi fikir ve onların da gelecek yıl çok daha güçlü olacaklarını düşünüyorum. Ancak 1 takım şampiyon olacak ve herkes çok önemli yatırımlar yapıyor bu sezon. O yüzden Avrupa Kupaları'ndaki başarı bütün takımlar için kilit rolde.

* Beşiktaş'da Denizli kaldı, Cisse gitti, Fink geldi. Topuz arapsaçı. Yıldırım Demirören sevimsiz konuşmalarına devam etti canlı yayındaki tartışmada ve sırf üslubu yüzünden çoğu tarafsız kişi Topuz'un Beşiktaş'a gitmesini istememiştir. Topuz'un bundan sonra bu baskı altında Türkiye'de çok başarılı olacağını düşünmüyorum, kendi kendini yaktı. Beşiktaş'ın adı sır gibi saklanan bir stoper alması büyük ihtimal. Kimilerine göre kötü gelebilir ancak bence doğru hamle ise Bobo'nun %90 7 milyon euro civarında bir bedelle Olympiakos'a gidiyor olması.

* Bizim tarafta ilginç işler oluyor. Başkanın kongre kararı ani bir sinirle ve egosundan kaynaklanan bir karar olsa da başkanın güven tazelemek için bu kongreyi uzun zamandır yapmak istediğini düşünüyorum. Aybaba olayına gösterilen tepkinin 1 gün önce İl Genel Meclisi'nde reddedilen yeni stad projesine gösterilmemesine çok kızmıştı başkan. Hoca konusunda büyük ilerleme var, bu haftasonuna kadar hoca belli olacak. Ben dün Times'da görmüştüm Eriksson-Trabzonspor haberini, inandırıcı gelmemişti ancak bugün başkanın da söylediği üzere maddi konularda anlaşma sağlanmış, Eriksson yardımcı olarak da Trabzonlu Tugay Kerimoğlu'nu kabul etmiş, bu akşam bir pürüz çıkmazsa yarın sözleşme imzalanabilir. Müthiş bir transfer olur bu da, Eriksson isminin Trabzonspor'a yıldız transferinde de önemli bir katkı sağlayacağı açık. Yerel basını anlamayacağı için fazla da stres altında kalmaz :)

* Taner Gülleri Kocaeli'ni kümede tutamadı ama kendi hayatını kurtardı. 1.600.000 TL yıllık ücrete İBB'ye imza attı. İBB de en önemli eksiğini tamamlamış oldu.

* El Yasa'nın Köln'e muhtemel transferini yazmıştım, henüz Türkiye'de değeri bilinmeyen isimlerden El Yasa. Daum'un Fenerbahçe'ye isteyebileceğini düşünüyorum ama sağ bek ve stoper alternatifleri Gökhan, Önder, Bekir olmasından dolayı lüks kaçar bu noktadan sonra. El Yasa'ya da İspanya'dan teklif var ama Bundesliga istiyor.

* Avrupa'da bombalar arka arkaya patlıyor. Gelecek birkaç gün çok hareketli geçmeye aday. Kaka'dan sonra Villa da bitti, imza şov ay sonunda. Yine Valencia'lı Silva da kısa süre içinde Real'li olacak. Chelsea Agüero ve Pato ikilisinde de sona yaklaştı. Milan bundan sonra veteran turnuvalarına katılır Pato ve Kaka'sız kadrosuyla. Barcelona Zlatan'ı bitirmek üzere, Etoo İtalya yolcusu. Ribery ise ilginçtir ama seneye de Almanya'da kalacak gibi, tabii kaçmazsa (!)

* Tabii büyük klüpler bu kadar hareketli yazlar geçirirken ve yerel piyasada da Şampiyonlar Ligi'nde yeri ve parası garanti Beşiktaş, dünyaca ünlü yeni hocaları ile Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon da bu piyasadan yararlanabilir. Bugün arkadaşla ıskartaya çıkması muhtemel isimleri düşündük, müthiş bir liste çıkıyor ortaya.

Van Nistelrooy, Saviola, Morientes, Nihat, Trezeguet, Vieira, Shevchenko gibi isimler takımları tarafından yazın postalanacak. Çoğu kariyerlerinin son kontratına imza atacak ve bundan önceki çoğu örnekte gördüğümüz üzere para 1. tercih oluyor oyuncuların son kontratlarında.

1 yorum:

muyek dedi ki...

su postalanicak isimlerden hangisi Turkiyeye gelse bence 4 buyukleri saha kaldirir , hepsi birbirinden kaliteli ama bence nispeten saviola epey daha oynar 27 28 yasinda , en az 5 sene daha rahat oynar TSL , Bundesliga veya Fransa ligi kalitesinde bir ligde..


Sahsen FB'nin Vierayi almasini cok isterim Trezeguet ile birlikte ama bize gelene kadar coktan kaparlar gibime geliyor bunlari. Aziz Yildirim Emre Bolezoglu konusunda inat ettigi gibi, Nihat konusundada bastircak almak icin ama sanmiyor Nihat Besiktasliligindan vazgecip gelip imzalasin..