13 Haziran 2009 Cumartesi

Antonio Valencia


4 Ağustos 1985

Real Madrid ve Manchester United bir yandan Cristiano Ronaldo için görüşürlerken diğer yandan da başka bir oyuncu için kapışıyorlar. Özellikle İngiliz basını bu transferin üzerinde çok duruyor çünkü onlar Valencia'nın yarattığı etkinin farkındalar.

Antonio Valencia, Villareal'in Avrupa'ya gelmeden Güney Amerika'da keşfettiği oyunculardan. 2005'de transfer edip Huelva'ya kiraladılar, ancak o sezon Valencia çok da etkileyici bir performans ortaya koymadı. Ancak Valencia'nın kaderi 2006 Dünya Kupası'nda değişti. Ekvador başarılı bir turnuva geçiremese de oynadıkları göze hoş gelen futbol ve 21 yaşındaki Valencia'nın sağ kanattaki De La Cruz ile beraber uyumu ve etkili ortaları herkesin dikkatini çekti. Wigan önce kiraladı daha sonra ise satın alma opsiyonunu kullanarak Valencia'yı transfer etti.

Şu an Valencia için bahsi geçen fiyat 16 milyon pound civarında. İngiltere'de pound'un Euro'ya karşı güçsüz kalmasından dolayı kıtanın büyük kısmından oyuncu alımı konusunda tereddütü var klüplerin ancak iç piyasada dönecek para bolca var klüplerde. Dolayısıyla Valencia'nın yeni adresi Old Trafford olacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: