1 Haziran 2009 Pazartesi

Pavel ve 2008/09


Maldini, Tugay, Figo ve Nedved. Efsane isimlerin futbolu bıraktığı sezon olarak akıllarda yer bulacak 2008/2009 sezonu. Bir de yıllar sonra çocuklarımıza anlatacağımız " Xavi-Iniesta-Messi'li Barca" ile. Harika bir sezondu futbolseverler adına. Euro 2008'de sıklıkla yazıyordum, 2004'e göre çok farklı bir turnuva olduğunu ve bu turnuva sonunda oynamak isteyenlerin başarılı olması sonucunda önümüzdeki dönemde daha zevkli, daha göz hoş gelen futbol izleyeceğimizi.

Hücum futbolunun yılı oldu, Barcelona rekorları alt-üst ederek 3leme yaptı. Manu EPL'de sallanmasına rağmen en iyi takım olduğunu kanıtladı. Liverpool belki sezon sonunda kupa kazanamadı ama akıllardan çıkmayacak Chelsea, Arsenal ve Real Madrid maçlarını oynadı. Chelsea'de Hiddink tam anlamıyla güveni sarsılmış bir enkazı az daha Barcelona'dan 180 dakika boyunca gol yemeyecek bir takıma dönüştürdü ve futbolda rakibiniz ne kadar güçlü olursa olsun onu yenmenin de bir yolu olabileceğini gösterdi.

Futbolu sevmek için yeni nedenler verdi bize bu sezon, Ağustos'a kadar da ara var şimdi. Şimdi başkanların ve menajerlerin terleyeceği transfer sezonu zamanı.

Hiç yorum yok: