6 Haziran 2009 Cumartesi

Transfer Piyasası


Gelmiş geçmiş en hareketli yaz transfer dönemlerinden birine şahitlik edebiliriz. Henüz resmileşmese de Kaka'nın Real Madrid'e transferi ile Avrupa'da taşlar yerinden oynamaya başlayacak. Fotoğraftaki 5 adam bu yazın en çok istenen 5 ismi ve en az 3 tanesi klüp değiştirecektir ki hepsi de gittikleri ve de ayrıldıkları takımın kaderini değiştirebilecek isimler.

Kaka transferinin zincirleme etki yaratması beklenebilir, dolayısıyla Milan'ın Kaka'dan gelecek parayla Adebayor ve Keirrison'a yönelmesi bekleniyor. Ancak Real Madrid'in sadece Kaka ile durmaya niyeti yok. Ronaldo, Ribery, Villa, Xabi Alonso, Fabregas ve Vidic'i istiyorlar ve bu oyunculardan en az 2 tanesini alacaklardır diye düşünüyorum, bazılarının yerine ise farklı isimlere yönelecekler.

Bunun yanısıra piyasada para harcayacak tek klüp de Real Madrid değil. Ultra zengin başkanları ile Manchester City hele ki hiçbir Avrupa kupasına katılamadığı bir sezondan sonra para musluklarını açacak. Barry'i alarak ilk hamleyi attılar. Onlar da Tevez, Eto'o, Villa ve Casillas gibi isimlerin peşindeler.

Benzer şekilde Chelsea de hocasını belirledikten sonra bu yaz için transfere ciddi miktarlar ayıracak klüplerden birisi. Kaka için Real Madrid'den bile iyi bir teklif yaptılar ancak zamanlamaları biraz kötüydü, transfer bitmişti. Agüero, Pirlo, Ribery ve Adebayor da yine Chelsea'nin listesindeki isimler.

Büyük global krize rağmen bu 3 takımın başlatacağı transfer akımı piyasayı canlandıracak ve çok hareketli bir yaz dönemi izleyeceğiz diye düşünüyorum. Ancak öncelikle bu klüplerin imzaları attırıp piyasaya nakit pompalaması gerekiyor.

Hiç yorum yok: