12 Haziran 2009 Cuma

Akdeniz Oyunları


Sezon biteli neredeyse 2 hafta oldu ancak milli takımlarda mesai devam ediyor. U-21 Milli takımımız geçen hafta deplasmanda Ermenistan'ı 5-2 geçerek 2de 2 yaptı ve yeni yapılanmada önemli bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar bu U-21 takımının en dikkat çekici ismi de Deniz Yılmaz. Bayern'li oyuncu forvet ve forvet arkasında çok dikkat çekici işler yapıyor.

U-21'ler Ermenistan maçına hazırlanırken daha önce milli takımlara çağrılmamış oyunculardan oluşan bir kadro da İstanbul'da Azerbaycan ile bir hazırlık maçı yapmıştı. O maçın amacı da Akdeniz Oyunları için milli takımlara yeni oyuncular kazandırmaktı. O takımın yarısından fazlası gurbetçi oyunculardan oluşuyordu. Bugün Akdeniz Oyunları'na katılacak U-20 Milli Takım kadrosu açıklandı, kadroda 89 ve sonrası doğumlu oyuncular yer alabiliyor.

Kalede Altay'da çok iyi bir sezon geçiren ve harika bir Galatasaray kupa maçı oynayan Gökhan Değirmenci - ki dün de yazdığım gibi Kayserispor'a transfer oldu - ve Fenerbahçe'nin 3.kalecisi Fehmi Mert Günok var. Ben açıkcası 2.kaleci olarak Dardanel'de 2 yıldır devamlı oynayan ve genç milli takımlarda pek çok kez görev yapmış Ferhat Kaplan'ı bekliyordum.

Defans rotasyonu Almanya destekli olmuş. Sağ bekte daha önce Ümit Milli takıma da çağrılan Wehen'li Tunay Acar var, stoperde U-19'da geçen ay finallere gitme hakkı kazanan takımda önemli işler yapan Bursalı Serdar Aziz, Koln II'den dün Kayserispor'a transfer olan 89'lu Serdar Kesimal ve ilk kez milli takımlara çağrılan 90'lı stoperler Aachen'lı Barış Başdaş ve Duisburg'lu Semih Zorlu var. Sol bekte yine son dönemde Ümit Milli takıma ara ara çağrılan Kaiserslautern'li ( TFF'de Mainz olarak görünüyor takımı, yeni transfer olmuş olabilir, geçen sezon Kaiser'deydi) Hasan Ali Kaldirim ve yine U-19'da dikkat çeken ve devre arasında Fenerbahçe A Takımı'na alınan henüz 91'li Özgür Çek var. Özgür sol açık da oynayabiliyor.

Orta sahada 5 oyuncu U-19 Takımı'ndan kadroya alınmış.Kayseri'li 90'lı Furkan Özcal, Beşiktaş'lı 91'li Necip Uysal ve 92'li Orhan Gülle bu bölgede defansa yönelik oyuncular. Tabii Furkan topu da iyi kullanan çift yönlü bir ortasaha, onu ayrı bir yere koymak lazım. 90'lı Umut Sözen ve Tunay Torun yine U-19 takımı oyuncuları ve 2 solak oyuncu da forvet arkası oynuyor. Tunay aynı zamanda sol kanatta da görev yapabiliyor ki son Ermenistan maçında U-21 forması da giydi Tunay. Sol açıkta yine U-19'da parlayan ve gelecek sezon TSL'de ses getirmesini beklediğim, kişiliğine de kefil olabileceğim 91'li Eren Albayrak var. Eren U-19 Elit Round'da sol kanatta fırtına gibi esmiş. Sağ tarafta ise Manisa'dan 89'lu atlet Yiğit İsmail Gököğlan - Türkiye liglerinde gördüğüm en hızlı oyunculardan birisi, belki de en hızlısı, tekniği kısıtlı ama inanılmaz hızlı- ve Antep'de zaman zaman şans bulan, çabuk, kıvrak ancak yere atlamayı çok severen 89'lu Ahmet Arı kadrodalar.

Forvette çok fazla şans bulamayan ama yetenekli isimler var. St.Pauli'li 89'lu Ömer Şişmanoğlu düzenli olarak U-21 kadrosunda yer buluyor, 90'lı Onur Ayik da geçen ay U-19 takımı kadrosundaydı. Onur bundan önceki turlarda takımın forvetiydi ancak Elit Tur'da kadroya eklenen Sercan gibi bir yıldız olunca yedek bekledi genelde turnuvada, ama Onur da kıvrak bileklere ve sert şutlara sahip çok yönlü bir oyuncu, forvet arkası da oynayabilecek bir oyuncu. 3.isim ise bu sezon Bankasya'da 12 gol atan 89'lu Altay forveti Burak Çalık. Burak Altay'a gelmeden önce Erzincanspor'da çok iyi işler yapmıştı ancak onu ilk izlediğim günden beri Ahmet Dursun'a benzetiyorum. Çok çabuk ve fuleli bir oyuncu ancak her an herşeyi yapabilir. İnanılmaz bir gol de kaçırabilir hemen arkasından çok zor bir gol de atabilir. Ancak özellikle kenardan geldiğinde takıma enerji katan, maç boyu savaşıp, rakip savunmaları yoran değişik bir oyuncu Burak.

Akdeniz Oyunları 25 Haziran- 7 Temmuz arasında İtalya'da Pescara kentinde yapılacak. Açıkcası daha önceden haberim yoktu. 24 Haziran'da Bari'ye uçuyorum, 1 ay boyunca Avrupa Turu'nda olacağım. Pescara da Bari'den trenle 2.5-3 saat mesafede. Açılış törenine ya da milli takımın bir maçına gidebilirim, öyle olursa resimleri de eklerim.

Hiç yorum yok: