13 Haziran 2009 Cumartesi

Furkan Özçal


3 Eylül 1990

Geçen gün Kayserispor yazısında biraz değinmiştim, şu ana kadar çok fazla adı gündeme gelmemiş olsa da ligin 2.yarısında ortaya koyduğu performansla ve geçmişi ile çok büyük gelecek vaat eden bir oyuncu Furkan.

İlk TSL maçı onun için kabus gibi başladı. İzleyenler varsa belki hatırlar, Adana'da oynanan Sivas maçının son dakikasında oyuna girmişti ve kısa bir süre içinde Onur Tuncer'e çok sert bir hareket yaparak kırmızı kart ile oyun dışı kalmıştı. O gün, oyundan atılan oyuncusunun başını okşadığı için Tolunay Kafkas'ı eleştiren pek çok yazar olmuştu ancak biraz futbol oynayan herkes kariyerindeki ilk maçına çıkan 18 yaşındaki bir oyuncunun bu heyecanının anlayabilirdi ki Furkan bundan sonra oynadığı 13 maçta sadece 1 sarı kart gördü. Ortasahada çift yonlu görev yapan ve devamlı ikili mücadeleye girmek zorunda olan bir oyuncu için çok iyi bir rakam.

Furkan yukarıda da dediğim gibi ortasahanın ortasında 2 yönlü oynayabilen, solak ancak her iki ayağını da çok iyi kullanabilen bir oyuncu. En büyük dezavantajı kısa boylu ve cılız bir yapıda olması ancak sezonun ilk yarısında hiç maça çıkmadan aldığı özel antremanlar ile bu özelliğini biraz geliştirdi, daha da geliştirmesi gerekiyor. Almanya doğumlu Furkan genç milli takımlarda oynarken kendisini takip eden Tolunay Kafkas tarafından sezon başında 1860 Münih takımından transfer edildi ve ligin 2.yarısında 14 maçta forma giyip 2 gol attı. Gelecek sezon çok daha önemli bir rol üsteleneceğini ve en geç 3 yıl içinde A milli takıma yükseleceğini düşünüyorum. Hem milli takımlar hem de klüp takımları için üzerinde durulması gereken bir yetenek.

Hiç yorum yok: