5 Haziran 2009 Cuma

Mustafa Sarp


5 Kasım 1980

Blogu takip edenler farkındadır. Scout yazılarımda genelde genç ve Anadolu takımlarında oynayan oyunculara yer veririm. Ancak bu yazı biraz Korkut Göze tadında Galatasaray'a transfer olan Mustafa Sarp'ı tanıtma amaçlı olacak.

Bloglarda dolaşırken bazı yanlış anlamalar gördüm, öncelikle altını çizeyim Mustafa Sarp katıksız ortasaha oyuncusudur. Direk bir ön libero da değildir, hücuma çıkmayı sever dolayısıyla tek ön libero oynarsa defansın önünü çok boş bırakır. Genelde 4-4-2'gin göbeğindeki 2 adamdan daha serbest olan oyuncu rolünde oynadı bugüne kadar. Şutlarının çok etkili olduğunu söyleyemem ama rakip ceza sahası içine doğru koşular yapar. Genelde Türk ortasaha oyuncuları bu tarz koşuları yapma alışkanlıklarına sahip değildir, Ayhan Akman bunu çok iyi yapar. Mustafa da rakip ceza sahasına etkili koşular yapabilen bir oyuncudur. Çok çalışkan ve koşan bir oyuncu olması yüzünden ön libero diye sınıflandırılsa da yukarıda da belirttiğim gibi aslında 2 yönlü orta saha oyuncusudur.

Galatasaray'da o bölgede rotasyonda Mehmet Güven'in ciddi zaman bulduğunu ve Ayhan'ın da giderek yaşlandığını düşünürsek Mustafa Sarp gibi tecrübeli ve kaliteli bir oyuncuyu serbestken almak akıllı bir transfer hamlesi. Şu an için alternatif oyuncu olarak gözükse de çalışkanlığı ile formayı alabilir Mustafa.

Hiç yorum yok: