25 Ağustos 2009 Salı

Wenger's Babies


Arsene Wenger'in çocukları EPL'de çıktıkları 2 maçta 10 gol atarak sezona fırtına gibi girdiler ve Manu'nun çok kötü oynadığı, Liverpool'un seri mağlubiyetlerle başladığı sezonda şampiyon olabilirler mi sorusu daha yüksek sesle gündeme gelmeye başladı.

Arsenal'de geçen seneye göre değişen bir sistem var. Adebayor'un gitmesinden sonra Wenger tamamen 4-3-3'e döndü. Song ve Denilson, Fabregas'ın arkasını toplayacak orta sahada, böylece İspanyol'a daha fazla yaratıcılık fırsatı doğacak. Eduardo şu an için merkez santrafor olarak tek alternatif olarak duruyor, çünkü Wenger Bentdner'i genelde sağ kanatta kullanıyor. Van Persie, Arshavin ise ana rotasyonda forvetin kanatları olacak. Walcott, iyileştiği zaman Rosicky, Bentdner'de forvet rotasyonunda olacak isimler. Ancak Arsenal'in geçen sene olduğu gibi bu seneki problemi de fiziksel ya da taktiksel değil genelde mental. Takım geçen sezon girdiği kriz dönemlerinden çıkmakta çok zaman kaybetti ve bu da yarıştan kopmalarına neden oldu. Adebayor ve Toure gibi 2 kilit ismin ayrılması da bu tarz durumlarda sorumluluk alabilecek 2 ismin kaybolmasına neden oldu.

Arsenal'in büyük maçlarda ve Şampiyonlar Ligi'nde yani motivasyon sıkıntısı çekmeyeceği maçlarda çok başarılı olacağını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde final oynamaları beni şaşırtmaz ancak sezon sonunda EPL'nin tepesinde olurlarsa çok şaşırırım.

Hiç yorum yok: