7 Ağustos 2009 Cuma

TSL 09/10


Bugün baktım, son 10 günde şirket için 85 sayfa sezon öncesi raporu yazmışım gelenler-gidenler, sezon öncesi kampları, takım kadroları değerlendirmeleri derken. Kısa kısa bloga da yeni sezonda takımlarla ilgili beklentilerimi yazayım. Geçen senenin lig sıralaması ile gidelim.

Beşiktaş:

Son şampiyon iskeletini koruyarak giriyor sezona. İsmail, Ferrari ve Nihat önemli takviyeler ancak Delgado'nun yokluğu ve Yusuf'un daha az zaman alacak olması önemli handikapları. Forvet arkasına bir transfer yaparlarsa yine en güçlü aday konumundalar bence. Avrupa'da ise Nobre dışındaki yumuşak ön alan oyuncuları ile çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Yine de yeni sistemde CL'de 4.torbada çok güçsüz ülke takımları da olacağı için en azından 3.olarak Avrupa Ligi'nden devam edebilirler.

Sivas:

Sivas için geçen seneki gibi beklenti bu sene patlarlar yönünde. Bilica önemli kayıp ama defanstaki uyum sorununu çözdüklerinde onun eksiğini belli ölçüde kapatabilirler. Ersen, Erman Kılıç ve Cihan önemli transferler. Özellikle Cihan bu senenin çıkışını yapabilir, KSK'de müthiş performans sergiledi geçen sezon.

Trabzon:

Trabzon'un en büyük transferi oturmuş kadro. Geçen sene büyük para harcanan kadroya sadece 5 transfer yapıldı. Engin, Tjikuzu önemli takviyeler. Gabric hakkında referanslar olumlu ama izlemedim. Alanzinho'nun uyum sağlaması ile ondan daha fazla katkı bekliyorum bu sezon. Ama Trabzon'da yılın ismi Colman olacaktır. Yeni sistemde forvetin arkasına doğru çekilen Colman izlediğim 3 hazırlık maçında da çok iyidi.

Fenerbahçe:

Sahaya çıkan ilk 11 olarak Lugano-Edu kayıplarından dolayı güç kaybeden ama alternatifleri artan ve Daum etkisiyle canlanan Fenerbahçe'den beklentiler yüksek ama artan hücum kalitesi ve orta sahaya rağmen defansa acil takviye yapılmazsa Fenerbahçe'nin işinin zor olduğunu düşünüyorum. Bu savunma ile çok açık verecektir Fenerbahçe, şu an şampiyonluk adayları içinde en zayıf durumdaki takım.

Galatasaray:

Sezona en önemli transferler ve en büyük beklentilerle giren takımı Galatasaray'dan taraftarları puan rekoru bekliyor. Ancak Rijkaard geldiğinde de yazdığım gibi Galatasaray'ın ilk sezonunun sancılı geçebileceğini düşünüyorum. Küçük maçlarda yaratıcı forvetlerin teknikleri kilidi açabilir ancak daha dengeli rakipler karşısında korakor mücadele açısından sıkıntı yaşayabilir Galatasaray. Yine de Beşiktaş ile beraber en büyük şampiyonluk adayı konumundalar ve Avrupa'da geleneğini de gözönünde bulundurarak başarıya en yakın Türk takımı konumundalar.

Bursa:

Sezona kadrosunu en ciddi şekilde takviye ederek giren takımlardan Bursaspor. Ergic, Zapotocny, Hüseyin kilit transferler. Sercan, Volkan Şen, Serdar Aziz, Eren, Ozan gibi her geçen gün üstüne koyan önemli yetenekler, Ertuğrul Sağlam ve taraftar faktörü ile Bursa'nın bu sezonun en büyük çıkışını yapan takımı olmasını bekliyorum. Şampiyonluk adaylarının arasına girebilir ve sezonu Avrupa Ligi vizesi alarak tamamlayabilirler.

Kayseri:

Topuz'u kaybetmelerine rağmen U-21 takımında oynayan önemli yetenekleri kadroya kattılar. Bu sezon 4-3-3 oynayacaklar. Troisi-Cangele ikilisinin kanatlarda olduğu taktik için iyi bir orta forvete ihtiyaçları var. Ortasaha ve savunmaları kaliteli ancak iyi bir forvet alamazlarsa yine kısır bir sezon geçirecekler.

Gaziantep:

İsmail Köybaşı ve Bekir gibi savunmasında 2 önemli ismi kaybetmesine rağmen geçen senenin önemli isimlerini takımda tutması en büyük artısı. CL'de önemli işler yapmış Julio Cesar Souza, Serdar Kurtuluş ve Sarıyer'den gelen Ertan Koç akıllı transferler. Geçen sene ayarındalar ancak hocanın açıklamalarını fazla beğenmiyorum, özellikle Tabata'ya karşı bir tavrı var gibi. Tabata maksimum verim vermezse işleri zor olur, aşağılara doğru gerilerler.

İBB:

Anadolu takımları arasında Bursa'dan sonra en akıllı transferleri yapan takım diyebilirim. Taner Gülleri Belediye'nin eksik parçasıydı. Sylla, Nsumbu, Tum, Oğuzhan gibi istikrarlı isimlerle hem rekabeti hem kaliteyi artırdılar. İzleyenler hazırlık maçlarında göz kamaştırıcı olduklarını söylüyor. Taraftarları olsa Avrupa Kupalarını zorlayabilirlerdi ancak şu anki tabloda 7.ya da 8. olabileceklerini düşünüyorum.

1 yorum:

kuzen larry dedi ki...

Lig tv nin fantezi futbol oyununda blog idman yurdu adıyla lig kurulmuştur, herkesi bekleriz. Lig kodu: qtzı6850QT