30 Ağustos 2009 Pazar

Genç Arsenal


Dünkü maçın sonunda soyunma odasına 2-1 mağlup gitmek çok koymuş olsa gerek Wenger'e. Çünkü maç boyunca üstün olan ve galibiyet aksiyonlarını yapan takımdılar. Almunia maç boyu ciddi şekilde test edilmemesine rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılan Arsenal oldu.

Muhtemel 11'lere göre 2 takım da daha defansif 11'ler kurdu. Carrick-Fletcher göbeği Manchester için çok kritikti, Ferguson onlardan vazgeçmedi, Giggs'i ise onların önüne koyarak 4-2-3-1 şeklinde çıkardı takımı sahaya. Wenger ise 4-3-3'den vazgeçti ve Eboue-Denilson-Song-Diaby orta sahası ile oyunu sıkıştırmak istedi, genelde de bu düşüncesinde başarılı oldu. Arsenal maç boyu oyunu domine eden takımdı. United'in beraberliği yakaladığı ve taraftarların da seslerini yükselttiği, Arsenal'in genç isimlerinin ayaklarının - golde de görüldüğü üzere hatta kafalarının - bağlandığı dönem dışında Arsenal daha iyi olan takımdı. Ama hepsine rağmen Arsenal maçtan hüsranla ayrılan takım oldu.

Ferguson için sezonun geri kalan kısmı adına ders alınması gereken maçtı. Liverpool ya da Chelsea maçları bu şekilde geçmeyecektir. Arsenal ise bu kadar sıkıntılı United'i iyi oynarken bile yenemiyorsa Wenger'in biraz tecrübenin zarar vermeyeceğini düşünmeye başlaması gerekir.

Diğer maçlarda Liverpool kırmızı karttan sonra fena sıkıştırdı Bolton'u ve sonunda kazanmayı başarıd. Spurs 4'de 4 yaptı ve beklenenin çok ötesinde başlangıç yaptı. Tuncay son 7 dakikada sahaya girdi, hava toplarından başka silahı olmayan takıma alternatif hücum silahı getireceğini gösterdi driplingleri ile. Haftaya Chelsea'yi ağırlayacaklar.

Hiç yorum yok: