5 Ağustos 2009 Çarşamba

Sezer Öztürk & Ufuk Ceylan


Galatasaray'ın yurtiçi ve yurtdışı transfer politikaları ciddi farklar içeriyor son 2 yıldır. Geçen sezon yurtiçinden sadece Ferdi Elmas, Yaser Yıldız ve Fatih Serkan Kurtuluş transferlerini yapmıştı Galatasaray, aksine yurtdışından Baros, Kewell, Meira gibi önemli isimleri getirmişti. Bu sezon da benzer bir durum söz konusu. Keita, Elano, Franco gibi önemli ve ünlü isimlerin yanına Türkiye'den alınan 2 iyi oyuncu var ancak bu 2 oyuncunun da ortak noktası bonservislerinin olmaması. Hem Gökhan Zan hem de Mustafa Sarp serbest kaldıkları için Galatasaray'ın gündemine geldiler, bu 2 oyuncu için Galatasaray'ın bonservis ödemeyi göze alacağını düşünmüyorum.

Bu durum adı geçen 2 oyuncunun transferinde sorun oluşturuyor. Sezer Öztürk geçen sezon 31 maçta 14 gol ile bir orta saha oyuncusu için dikkat çekici istatistikle kapattı sezonu. İstatistiklerin ötesinde izlediğim maçlarda liderliği ve yaratıcılığı takıma büyük katkı yaptı. Duran toplardaki başarısı da bir diğer artısı. Zayıf noktası ise topla oynamayı çok sevmesi ve bunun büyük takımda sabır taşırabilecek olması.

Ufuk Ceylan ise Sinan Bolat'tan sonra Milli Takım kalesininin Volkan Demirel'den sonraki aday ismi. Uzun boyu ve yan toplardaki hakimiyeti artıları ancak çizgi kalecisi olması ve yerden toplardaki zayıflığı eksiklikleri.

2 ismin de kontratları gelecek sezon sonunda bitiyor ve hem Sezer hem de Ufuk kontrat uzatmaya yanaşmadıkları için geçen hafta Bursaspor'la oynanan hazırlık maçına götürülmediler. İkisi de Galatasaray'a gitmek istiyor. Aslında Manisaspor da karşılığında nakit para + kaleci ve 1-2 genç oyuncu ( Özgürcan, Aydın, Mehmet Güven vb. ) transfere sıcak bakıyor ancak ortada bir pürüz var. Manisaspor Hakan Balta transferinden kalan 900.000 euro alacağını hala tahsil edemediği için Galatasaray'a para karşılığı oyuncu satmaya sıcak bakmıyor, dolayısıyla bu transferdeki çıkmaz da sürüyor.

Hiç yorum yok: