2 Eylül 2009 Çarşamba

Turgay Bahadır


15 Ocak 1984

Öncelikle bir itiraf ile başlayayım. Ben Turgay'ı ilk izlediğim dönemlerde hiç tutmuyordum, bunda belki Kayseri'de daha çok sağ açık olarak kullanılmasının da etkisi olabilir ancak ilk başlarda TSL için bile yetersiz bir oyuncu olduğu izlenimine kapılmıştım.

Ancak Turgay'ın kaderi geçen sene Kayserispor'un yaşadığı forvet krizi ile değişti. Tolunay Kafkas onu forvet olarak kullanmaya başlayınca Turgay'ın fiziksel özellikleri sahada daha ağır basmaya başladı ve Turgay dikkat çekti. Fatih Terim tarafından Milli Takım aday kadrosuna dahil edildi ancak daha önce 2 kere Avusturya U-21 forması giydiği için milli takım forması giyemedi. Ancak FIFA'nın yeni kararı sonrası Önder Turacı milli takım forması giyebildiği gibi Turgay da milli takımda oynayabilir.

Turgay son 1 yıl içinde çok önemli aşama kaydetti. Ertuğrul Sağlam onu aldı ve Sercan'ın yanına pivot santrafor olarak monte etti. 1.90 boyu, boyuna göre çok çabuk bir oyuncu olması ile yıllardır uzun boylu ve hava hakimiyetine sahip forvet ihtiyacı olan Türk futbolu için değerlendirilmesi şart olan bir isim Turgay. Terim 18 yaşındaki Batuhan'dan çok büyük beklenti içinde, ancak her ne kadar aksini umut etsem de Batuhan'ın bu kafa yapısıyla aranan oyuncu olması çok zor. Bu nedenle Turgay'ın daha dikkatli izlemesini ve kesinlikle değerlendirmesini umut ediyorum.

2 yorum:

hazebass dedi ki...

kesinlikle bursaya gitmesine sevindiğim gücüne güç katacağına inandığım bir oyuncu lig başında da öyle gözüktü inşallah sonuna kadar aynı performansının üzerine katarak devam eder.

fatihm16 dedi ki...

Turgay hazırlık kampından itibaren olumlu bir görüntü çiziyor Bursaspor'da..geçen sene Sercan'a partner olan Shin'den daha çok şans bulmayı haketti mücadelesiyle..ben gerçekten bu fiziğe rağmen, bu kadar teknik ve mücadeleci bir oyuncu beklemiyordum..kanatta oynayabiliyor ki sanırım kayseriye gelirken kanat oyuncusuydu..şutları fena değil,iyi pres yapan ve mücadeleyi bırakmayan bir hakanşükürvarilik, hava toplarına hakim, biraz daha geliştirirse kafa vuruşlarını türk futbolunda çok aranan bir oyuncu olabilir, çünkü ekstra bir tekniği var o size'daki pivotlarda pek olmayan..Takımda önemli mevkilerde bir kabuk değiştirme olduğu için tam istenilen düzeyde verim alınamadı forvet hattından henüz..defansın göbeğine zapo, orta sahanın ortasına hüseyin-ergic kanatta ozan ipek, ileride turgay hep yeni girdiler kadroya..kadro fazlasıyla genişledi, bu durum ileride huzursuzlukta yaratabilir, hem maddi hemde geçen sene direk oynayan ve bu sene çok zor şans bulacağı düşünülen isimler varken..milli maç arası fırsat oldu takım için, hem takımın hem turgay'ın performansının fenerbahçe maçıyla birlikte daha da yükselişe geçmesini bekliyorum..