20 Eylül 2009 Pazar

Futbol Şöleni

Bayram günü harika bir maç oldu. City 3 kere geri döndü, United 2.yarı ezdi. 2.yarıda topla oynama oranı bir ara 78-22'ydi. Ferdinand'ın hatası ile Bellamy uzatmalarda beraberliği getirdi ancak uzatmanın uzatmasında 90+6'da Michael Owen yine kendine has bir golle skoru ilan etti.

United feci başladı, santrayla saldırdılar. Çok erken golü buldular ancak tasmasından kurtulmuş Bulldog gibi etrafa saldıran Tevez Foster'dan topu çalıp skoru eşitledi. Bundan sonraki dönemde özellikle SWP ile sağ tarafı etkili kullandı City, Manu ise yine aynı kanattan Giggs-Evra ikilisi ile geldi ancak ilk yarıdaki tempo City'i fena yıprattı. Adebayor, Santa Cruz, Robinho, Kompany gibi isimlerin eksikliğinde zayıflayan City kulübesi Mark Hughes'a hamle şansı vermedi ve City 2.yarıda yorulunca Manu'nun vites artırması karşısında çaresiz kaldı ve Fletcher'in kafasıyla maçı aslında kazandı.Ancak Rio Ferdinand gibi bir defans oyuncusundan beklenmeyecek bir hata giden maçı geri getirdi. Bellamy'nin neden bu takımda oynadığını gösteren performansı vardı bugün, harika bir ceza sahası dışı golü ve 3.goldeki inanılmaz hızı. United hak ettiği maçı kazanıyordu ki Ferdinand'ın hatası bir anda herşeyi berbat etti. Ancak 90 dakikaya 4 dakika ekleyen Howard Webb United'ın frikiği atmasına izin verdi ve 90+6'da Michael Owen çıktı sahneye. Uyudu City savunması, aynı ilk golde olduğu gibi ve Owen'ı solda bomboş bıraktılar, o da klasik gollerinden birini attı. Manchester derbisi adına ve maç öncesi kopan yaygaraya yakıştı. Son yılların en güzel maçlarından birini izledik.

Manchester United: Foster; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Park (Valencia '62), Fletcher, Anderson (Carrick '90), Giggs ; Rooney, Berbatov (Owen '78)

Manchester City: Given; Richards, Lescott, Toure, Bridge; Shaun Wright-Phillips, Barry, Ireland, de Jong (Petrov '83); Tevez, Bellamy

Hiç yorum yok: