6 Eylül 2009 Pazar

Tango: 1 Samba: 3


Sahur vakti çok güzel maç oldu. Arjantin kazanma baskısını çok feci şekilde hissetti. Brezilya ise kazanması şart olmayan ama bu koşullarda ezeli rakibini yakalamış olmanın rahatlığı ile sahaya çıktı.

Arjantin'in bu 11 anlayışını hiç beğenmiyorum. Agüero, Messi, Tevez gibi yerden çok etkili forvetleri olabilir ama artık müthiş savunma oyuncuları yetiştiren Brezilya karşısında bu kadar yerden bitme adamla şansları çok az. Ben şu Arjantin kadrosunda Diego Milito'yu forvete koyarım, onun yanına 3'lüden 2'sini yerleştiririm. Maçtan sonra konuşmak kolay tabi, ancak bu benim Arjantin ile ilgili genel düşüncem. Forvette kısa oyunculara alan açacak koşuları yapacak, uzun savunmaları gücüyle dağıtabilecek bir oyuncu şart.

Brezilya ise klasik kadrosuyla sahadaydı. Tandemde Alex ya da Cris değil, Luizao vardı golünü de attı. Duran toplarda Brezilya çok ağır bastı, bunun sebebi Elano'nun başarılı frikiklerinin yanısıra 2 takım arasındaki bariz boy farkıydı. Brezilya takımında Elano ve Robinho dışında herkes uzun oyuncu iken, Arjantin takımı cüceler gibi kalıyordu yanlarında. Bir de Arjantin tandeminde şimdiye kadar toplam 2 kere milli olmuş olan Velez Sarsfield ikilisi yer alınca Kaka ve arkadaşları için hücum anlamında çok kolay bir maç oldu. Mascherano da arkasındaki ikiliyi toplamaktan ve Kaka'ya karşı oynamaktan kendi performansının çok altında kalınca Brezilya her atağa kalktığında tehlikeli oldu. Savunma yaptıklarında ise 4'lü defansın önüne 3'lü ortasahayı yanaştırıp Arjantin'in kısa boylu oyuncularına devamlı orta yaptırdılar, Luizao-Lucio ikilisi de armut toplar gibi topladı bu ortaları. Arjantin'in tek gol şansı, Messi'nin herkesi çalıma dizmesine ya da uzaktan bir şuta bağlı gibi duruyordu, 2.şık gerçekleşti.

Sonunda maçı hakeden ve açıkcası daha iyi " takım " olan kazandı. Arjantin'in hücum hattı çok iyi olsa da bu defansla Brezilya'da 2 sınıf gerideler. Ayala'yı tekrar milli takıma almayı düşünebilirler.

Argentina ( 1 ) : Mariano Andújar; Javier Zanetti, Nicolás Otamendi, Sebastián Domínguez, Gabriel Heinze; Maxi Rodríguez (m.46, Sergio Agüero), Javier Mascherano, Juan Sebastián Verón, Jesús Dátolo; Lionel Messi y Carlos Tevez (m.68, Diego Milito).

Brasil ( 3 ) : Julio César; Maicon, Lúcio, Luisao, André Santos; Elano (m.68, Daniel Alvez), Gilberto Silva, Felipe Melo; Kaká; Robinho (m.68, Ramíres) y Luis Fabiano (m.77, Adriano).

Goles: 0-1, m.24: Luisao. 0-2, m.31: Luis Fabiano. 1-2, m.65: Dátolo, 1-3, m.66: Luis Fabiano.

Hiç yorum yok: