15 Eylül 2009 Salı

Giggs Efsanesi & Besiktas vs Manu


Bu akşamki maça pek çok açıdan bakabiliriz. Ligde 3 maçtır gol atamayan, 5 hafta sonunda zirvedeki ikiliden 9 puan geriye düşen Beşiktaş'ın ayağa kalkış maçı da olabilir, Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçtır yenilmeyen Manu için rekora kalan 2 maçtan birinin geride bırakılması da olabilir.

Şampiyonlar Ligi'nde sezon bu akşam başlıyor. Bizim için gözlerin üzerinde olduğu maç İnönü'de. Benim içinse Alex Ferguson'un takımını ama daha da önemlisi Ryan Giggs'i canlı ve kanlı şekilde izleme maçı. Tottenham-City maçları arasında rotasyona gidecektir Ferguson, umarım Giggs bu rotasyona kurban giden isim olmayacaktır.

Manu sezon başından beri 4-4-2 gibi diziliyor ancak yine bazı maçlarda 4-3-3'e yakın da oynadılar. Bu akşam da beklenti 4-3-3 olarak sahaya çıkmaları yönünde. Kalede Foster sezon başından beri güvensiz ancak önündeki Ferdinand-Vidic'in fit olmaları en büyük avantajı. Solda Evra, sağda ise Neville'ın oynaması bekleniyor. Bu 4'lünün önünde bir 3'lü. Manu'nun geçen sene en kilit noktalarından olan Carrick-Fletcher savaşçı ikilisinin yanında daha yumuşak Anderson tercihi. Anderson'un yerine Giggs'in oynamasını umut etsem de ibre Anderson'dan yana. Bu 3'lünün önünde Park ve Rooney ikilisi kanatlarda, ileride ise Berbatov.

2 hafta üstüste aynı 11'le çıkmayan, Ferrari-Sivok-Ernst-Fink gibi oturmaya başlayan ve defansif anlamda çok iyi verim veren 4'lüsünü en kritik maçta bozan Denizli'nin Beşiktaş'ına karşı Manu kendi deplasman oyununu oynayacaktır. Denizli için 2 kritik maç var bakması gereken. Burnley deplasmanında geriye düşüp maçı kaybeden Manu kapanan takıma karşı oyunu kenarlara taşıyıp, ceza sahasına etkili top göndermekte sınıfta kaldı, genelde şuta dayalı hücum etti. Ancak Wigan deplasmanında ilk yarıda etkisiz kalmalarına rağmen 2.yarıda bir anda müthiş bir hıza çıkıp 5-0 gibi bir skora gittiler. Beşiktaş, United'ın üzerine gitmeden Porto - Lyon maçlarında oynadığı gibi kontrollü bir oyun oynamalı. Denizli'nin de basın toplantısında dediği gibi 8 puan yeterli olabilir bu grupta. Denizli'nin hesabı United'ın grupta 15-16 puan civarı toplayıp diğer takımlardan kopması, dolayısıyla onlardan alınacak 1 puan bile ekstra olacaktır.

İnönü'de hem yaşayan efsaneleri izlemek hem de Beşiktaş'a destek olmak için yerimi alacağım ben de bu akşam. Ankara'dan uzun bir yoldan geldim bu maç için, Liverpool maçındakini de geçecek bir atmosfer ümidindeyim.

Hiç yorum yok: