18 Eylül 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi 1.Hafta


Biraz geç oldu ancak İstanbul seyahati ve blogger'ın yaşadığı problem bu yazıyı geciktirdi. Yeni formatıyla Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta oynandı ve dikkat çekici bir sürpriz yaşanmadan hafta kapandı. Atletico'nun evinde APOEL'i yenememesi şaşırtıcı olsa da sezona çok kötü başlamış Atletico'dan beklenecek bir skordu.

Bayern, Platini'nin yeni kuralı sayesinde bu lige gelen Maccabi Haifa deplasmanında zorlanmadan kazandı. Haifa'da Katan dikkat çekti. Bu arada Bayern'de Van Gaal yıldızlarla dolu kadroda gençleri kullanmaya devam ediyor. Badstuber, Müller gibi isimleri kullanmaya devam ediyor. Juventus ise Bordeaux karşısında önemli pozisyonlara girmesine rağmen bir duran top golüyle 1 puanla sahadan ayrıldı.

Zico'suz CSKA Wolfsburg deplasmanında dağıldı. Grafite'nin hat-trick'i gol krallığı adına da önemli bir adım. Madrid'de Ronaldo 2 frikik golü attı, Galacticos gol olup yağdı. Raul hala atmaya devam ediyor. Milan'da Pippo 11 başladı ve 2 zor golle Marsilya'yı yıktı. İlk gol açık ofsayt, Pippo yine çılgınlar gibi sevindi. Londra'daki müthiş bir yağmur altında Drogba'sız Chelsea Anelka ile kazandı. Atletico ise kötü oynamaya, kahretmeye devam ediyor.

Haftanın en meraklı beklenen maçında ise dağ fare doğurdu. Inter-Barcelona maçı beklentilerin altında kaldı. Mourinho Barca'yı durdurmayı başardı. Ibrahimovic 2 kez gole yaklaştı, seyircilerin yüreği ağzına geldi. 2. Adebayor vakası olabilirdi. Gökdeniz'li Rubin ise öne geçmesine rağmen Kiev'den mağlup döndü. Liverpool yine bir Platini dopingli Debrecen karşısında kötü oynayıp tek golle kazandı. Rangers-Stutgart gecenin en zevkli maçlarından biriydi, 2 takım da önemli fırsatlardan yararlanamadı. Sevilla'da Luis Fabiano atmaya devam ediyor. Unirea'yı rahat geçtiler. Haftanın maç olarak en heyecanlı mücadelesi Standart-Arsenal maçındaydı. Çaylak kaleci Mannone'yi 5 dakikada 2 golle sarsan Liege hakemin kurbanı oldu. Bariz ofsayttan gelen beraberlik golüyle yıkıldılar hemen arkasından 2.yi yediler. Hoca değişikliğine giden Olympiakos ise AZ Alkmaar'ı Pire'den çıkarmadı.

1 yorum:

anfieldyolu dedi ki...

Rubin Kazan-Dinamo Kiev maçında Gökdeniz'in performansı dikkat çekiciydi açıkçası. Geriden ve orta sahadan doğru düzgün yardım gelmemesine rağmen oldukça başarılıydı. Gerçi Milli takımın pek bir konuşulacak hali kalmadı ama kadroda nice isimler aylarca top oynamasa da yerini kaybetmezken, Gökdeniz'i değerlendirmemiz bizim için bir eksi olsa gerek.