24 Şubat 2009 Salı

Jose Mourinho vs Alex Ferguson


Bana göre değil gecenin, turun en kritik eşleşmesi. İnter v Manu olmasından önce Jose Mourinho vs Alex Ferguson maçı. Son dönemin en başarılı teknik direktörü, gelmiş geçmiş en başarılı direktöre karşı.

JM Porto'da ve Chelsea'de iken Alex Ferguson'un Manu'suyla tam 12 maçta karşı karşıya geldi ve sadece 1 kere kaybetti. 6 maçta Kırmızılar'ı mağlup etti JM'nin takımları, 5i ise berabere bitti.

Yukarıdaki tablo ise JM'nin İngiltere'de olduğu dönemden. Aynı maç sayısında galibiyetlerde 82-75, mağlubiyetlerde 9-15 üstünlüğü var Jose Mourinho'nun. Porto ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandığı sene Old Trafford'da son dakika golüyle elemişti Manu'yu, Chelsea ile 2 kere Manu'nun önünde şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Gelelim bir diğer önemli rekora. Jose Mourinho'nun takımları (Porto, Chelsea, Inter ) 110 maçtır kendi sahasında yenilmiyor. Bir diğer deyişle Mourinho kendi stadında mağlubiyet acısıyla soyunma odasına gittiğinde tarihler 23 Şubat 2002'yi gösteriyordu ve rakip de Beira Mar'dı.

2 yorum:

Área de Castigo dedi ki...

hm...

http://areadecastigo.blogspot.com/2009/02/jose-mourinho-vs-alex-ferguson.html

Adsız dedi ki...

Mourinho'nun kendi evinde yenilmeme rekoru Şampiyonlar Ligi'ni kapsamıyor.Chelsea'nin başındayken Barca'ya kaybetmişti kendi sahasında.