25 Şubat 2009 Çarşamba

Kupa Takımı


Benitez'in Liverpool'u EPL'de ilk 4'e bile giremezken Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu sefer daha güçlüler, her ne kadar 2008'deki performanslarını tamamen kaybetmiş ve ligi Manu'ya hediye etmiş olsalar da Avrupa Şampiyonu oldukları dönemden daha iyi oldukları bir gerçek. Durum böyleyken ve Gerrard kulübedeyken bile kazandı Liverpool Madrid'de ve turu cebe koydu dönüş uçağına binmeden.

Ramos'un anlamsız Marcelo tercihi Real'in ilk yarıyı heba etmesine neden oldu. Onun yerine Sneijder ile başlasa Robben daha özgür olabilir ve istediği zaman da sol kanada geçerek Liverpool savunma dengesini bozabilirdi. Gago-Diarra ikilisi Mascherano-Alonso ikilisinin karşısındaydı. Kazanan kırmızılar oldu.

Real'in etkili olduğu anlar Robben'in bireysel yaratıcılık zamanlarıydı. Liverpool ise rakip kaleye gitmeyi fazla düşünmedi. Fernando Torres, Atletico Madrid formasıyla bu sahada iyi maçlar çıkartamamıştı, yine aynısı oldu. Pepe-Cannavaro'dan bir güzel dayak yedi, arada çıktı tedavi oldu, en sonunda da babasının azarladığı haşarı çocuk gibi kulübeye gitti.

Son dönemde Aurelio çok formdaydı. Harika bir orta gönderdi. Real savunmasında kimse ilgilenmedi kısa boylu Benayoun ile. Bir dönem Galatasaray'da Okan Buruk atardı bu golleri. Benayoun da Casillas'ı bile kaleye sokacak bir kafayla turu Madrid'den söktü aldı. Real'in deplasmanda kazanması lazım artık, yapabilecek güçleri var ama Kaka, Ronaldo gibi adamların peşinden boşuna koşmuyorlar. 100 yılın en başarılı takımı Real Madrid'in oyunu değiştirecek yaratıcı adamı Chelsea'den istikrarsızlığı ile gönderilmiş Robben. Orta sahanın göbeği de düz isimlerden kurulunca Real'in İngilizlerin sert defanslarını aşması çok zor. Sonuç olarak Kırmızılar kazandı, ya da İspanyollar mı kazandı demeliyiz. Liverpool'un 11inde daha çok İspanyol vardı. Nelere kadirsin Globalleşme.

4 İngiliz ilk maçlardan avantajlı skorlar aldılar. Geçen senenin sürprizi Fenerbahçe'ydi, bu sene de yine İnter ile aynı gruptan çıkan Panathinaikos olacak gibi duruyor. Madrigal'dan avantajlı skorla döndüler. Sporting ise evinde 5 yedi, Ribery şov vardı sahada. 2 gol attı, 2 tane de Toni'ye attırdı. Bayern ligi pek sallamıyor diye Şampiyonlar Ligi'nde gözardı ediyoruz ama bu akşam " Biz de varız" mesajını verdiler.

Hiç yorum yok: