22 Nisan 2008 Salı

Euro 2008'e Doğru Milli Takım (Kale)


Başlayalım milli takıma bakmaya bakalım.

Kalede kadroda olması kesin 2 isim var. Volkan gerçekten çok iyi bir sezon geçiriyor, çok iyi maçlar çıkardı sezon boyunca,özellikle Sami Yen'deki 1-0 biten Yunan maçındaki performansı hala aklıma,Şampiyonlar Ligi'nde de güzel maçlar oynadı,tecrübe kazandı.

Rüştü hala bu ülkenin en tecrübeli kalecisi durumunda ama çok kötü goller yedi bu sene, sakatlıktan sonra bir türlü güvenini kazanamadı. Kadroda olması kesinlikle gerekli,tecrübe ve abilik açısından ancak Volkan'a göre geride forma kapma yarışında.

3.kaleci konusunda pek çok aday var.

Terim son maça Tolga'yı koydu kaleye, Trabzonlu olmama rağmen bu kararı çok yadırgadım,Tolga milli takım için kesinlikle yeterli değil.

Serkan yeterli gelişim gösteremedi,maç içinde kendini kaybediyor bazen.

Hakan Arıkan hala Anfield'da kaldı:)

Serdar Fener'de oynadığı maçlarda iyi işler yaptı, Ankara'daki Ankaragücü maçında çok iyiydi mesela,hazırım mesajı verdi.

Oftaş'da Recep müthiş bir sezon geçirdi ama milli takım hocaları onu pek izlemiyor.

Ancak benim 3.tercihim Aykut olurdu,sene başından beri Orkun yerine oynamasını savunuyorum,son maçlardaki performansı ile yüzümü kara çıkarmadı. 3.kalecinin oynama şansı cok az zaten,o yüzden en çok hakedene ve gelişme gostermesi muhtemel olana vermek doğru bence,o yuzden Serdar değil Aykut olmalı diyorum 3.kaleci.

Genel olarak bakınca 2 tane istikrarsız kalecimiz var. Volkan maç içinde bile çok değişik performanslar çıkarabiliyor( bkz. San Pisjuan) , Rüştü ise motive olduğunda Mpenza'nın Euro 2000'deki maçtan sonra söylediği gibi " Sabaha kadar oynasak gol yemiyecek gibiydi " modunda oynuyor ama eski çevikliğini kaybettiği,bu yüzden kendine güveninden hatalar yaptığını görüoruz.

Grubumuza Cech'li Çeklerden geride olsak da, Benaglio'lu İsviçre ve Ricardo'lu Portekiz'den kötü olduğumuz da söylenemez.

Hiç yorum yok: