2 Nisan 2008 Çarşamba

Chelsea'yi Yenebilmek


Fenerbahçe kendi tarihinin en önemli Avrupa kupası maçına çıkıyor.Fener'de hedefi çoktan aşmanın verdiği rahatlık ve özellikle Sevilla maçlarıyla pekişen biz iyi takımız,savaşırsak herşey olur havası önemli bir artı.

Chelsea Fenerbahçe için iyi bir rakip(tabii adaylar arasından).Manu,Barca,Arsenal ya da Liverpool çok yüksek tempolara çıkabilen takımlara karşı çok zorlanabilirdi Fener.Ama Chelsea de Fenerbahçe gibi yavaş yavaş oynamayı seviyor,maç boyu çok tempo yükseltmiyor,çok fazla risk almıyor.2 takımın da birbirlerini uzun süre tartacağı bir maç izleyebiliriz.

Gokhan Gonul önemli eksik,çünkü Önder'in hucum yeteneği çok sınırlı.Fener'in bu seneki en önemli gücü olan sağ kanat bindirmelerini bu maçta çok ararız.

Maçın kilidi Chelsea'nin uzaktan şutlar olacak bence.Sevilla maçlarını izledikten sonra Lampard ve Ballack'ın kaleyi gördükleri yerden şut çekmelerini beklemek kahinlik olmaz.2 çok iyi şutör maçı Chelsea'ye çevirebilirler.

Ayrıca biraz daha fazla gelir uğruna daha elit kitlenin ulaştığı biletlerle atmosferin daha dostane olması da Fener için önemli bir dezavantaj olacak.Bol şans Fenerbahçe'ye.Zola'lı dönemden beri Chelsea fanatiği olmamdan dolayı hiçbir skora üzülmücem.Fener kazanırsa da Türk futbolu adına mutlu olucam.

Hiç yorum yok: