30 Temmuz 2009 Perşembe

Elano


Yılın transferidir TSL için. Geçen sezona göre Lugano gitti ülkeden, Lincoln kaçtı ancak Keita, Ferrari, Dos Santos, Elano, Leo Franco, Vassell, Ergic, Julio Cesar gibi isimler geldi. Devre arası gelen Alanzinho da var. Ciddi anlamda çıta yükseldi TSL'de. Bu sene çok büyük yatırım yaptı 3 İstanbul takımı, Trabzon geçen sene büyük yatırım yapmıştı, iskelette sadece 1 değişiklik ve daha alternatifli, rekabeti yüksek oturmuş kadro ile giriyor sezona. Bu takımlardan 3'ü büyük ihtimalle sezon sonunda ligi bitirdikleri yerden memnun olmayacak, dolayısıyla bu sene hedefin Avrupa olması lazım. Avrupa'da başarı gelmesi lazım bu kadar yatırımdan sonra.

Elano'ya dönersek; başta da söylediğim gibi yılın transferi. Özellikle City'nin Eriksson ile müthiş başlangıç yaptığı dönemde takımı sürükleyen isimdi daha sonra 4-3-3'e dönen takımda rolü törpülendi, Ireland'ın çıkışı sonrası takım içinde önemi biraz azaldı ancak Brezilya milli takımında 2004'den beri düzenli olarak yer buldu ve özellikle Dunga döneminde takımın değişilmezi oldu.

Rijkaard'ın Galatasaray'daki Iniesta'sı olacağını düşünüyorum. Yanına Topal-Ayhan ikilisi ile beraber ortadaki 3lünün serbest ismi olacaktır. Önlerinde de Arda-Baros-Keita 3lüsü oynayacak diye düşünüyorum. Galatasaray için bu sene en büyük problem hiç alışık olmadıkları bir oyun düzenine geçiş ve Rijkaard'ın karşısında ligi çok iyi bilen 2 teknik adamın olması. Ancak Avrupa'da bu kadronun finale yürümesi gerçekten sürpriz olmaz. Türk Milli Takımı'nın iskeleti üzerine Leo-Elano-Keita-Baros-Kewell 5lisi. 2000 yılını hatırlatan bir kadro, yolları açık olsun. Ligde başarısızlıklar, Avrupa'da sonsuz başarılar dileyelim :)

3 yorum:

Hayatımız Futbol dedi ki...

Çağdaş futbolun tüm güzelliklerini sahada sergileyen,iki ayağını da kullanan,güçlü bir oyuncu Elano.Hepimiz onu Shaktar formasıyla tanıdık.Çok fazla gol atmaz ama attımı da ağızları açık bırakır.Çok klas golleri vardır.28 yaşında kariyerinin zirvesinde bir oyuncuyu ülkemize getirdiği için helal olsun Haldun Üstünel'e.Bonservisine 7 milyon avro ödenecekmiş 3 yıl vadede.Fiyatı da gayet uygun.Ama şunu düşünüyorum.; paraya ihtiyacı olmadığı için böyle ucuza satıyor City.Yoksa Elano 12 milyondan 1 kuruş aşağı satılmaz.Taraftar şimdiden çıldırmış durumda.Hiç bi halt yapmayıp senelik 3,5 milyon avroları cebe indiren Lincoln'e ne kadar taptığını hatırlarız Galatasaray'lıların.Artık Elano'yu hayal bile edemiyorum.

Thiam Jaba dedi ki...

Helal hocam, süper yazmışsın. Bizde Beşiktaş'a şampiyonlar liginde büyük başarılar dileriz. Yalnız Elano gelince Arda'nın yerini alıcak, Arda sol açığa geçicek. Kewell yedek kalıcak, gerçi futbol bu sakatlık var,cart var curt var.bakalım bence Arda 1-2 seneye gidecek Avrupa'ya onun için Elano'yu alıp Arda sonrası takım için bu transfer yapıldı. Hayırlısı olsun, Beşiktaş'ta Deco'yu alırsa şaşırmasın kimse..

Hüseyin A. dedi ki...

kesınlıkle katılıyorum