30 Ocak 2009 Cuma

Gökhan Töre Chelsea'de


Abdülkadir Kayalı olmadı ama Chelsea kadrosuna bir Türk oyuncuyu kattı. Leverkusen oyuncusu Gökhan Töre geçen sene U-17 turnuvasında Chelsea scoutlarının dikkatini çekmişti. Kendisinden 1 yaş büyük oyunculara karşı etkileyici performanslar sergilemişti.

Sezon başında Leverkusen A takımıyla da antremanlara çıkmaya başlayan 16 yaşındaki Gökhan Töre gelen haberlere göre artık bir Chelsea oyuncusu. Chelsea ile 3.5 yıllık sözleşme imzalamış genç yetenek. Kakuta'nın da o altyapıda olduğunu düşünürsek Gökhan sol yerine daha çok sağda oynayabilir ve onu 7 ay önce ilk tanıttığım yazıda yazdığım gibi Messi'ye gittikçe daha çok benzeyebilir.

Kevin Nolan


Steven Gerrard'ın Bolton'da vücut bulmuş haliydi benim için. Bolton Wanderers tanınmaya, EPL'de ve Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeye başladığı dönemde takımın her zaman değişilmez ismi, kaptanı ve lideriydi.

Kevin Nolan 12 sezonluk Bolton kariyerine bugün veda etti. 345 kere formasını giydiği forma ile 50 gol attı. Barton ve Owen'ın haftaarası sakatlanmaları sonrası transfer atağına kalkan Joe Kinnear'ın ilk hamlesi oldu. 4 milyoun pound karşılığında Newcastle United'a transfer oldu. Ruhu eksik Newcastle'a o savaşçı ruhu getirebilecek isim olabilir.

29 Ocak 2009 Perşembe

Trabzonsporlu Yazar Aranıyor

Bir program için Trabzonsporlu, Trabzonspor'u tanıyan, onun hakkında yazabilecek, konuşabilecek blog, dergi veya farklı sitelerde yazan yazarlar aranıyor. İstanbul'da ikamet ediyor olması ya da düzenli İstanbul'a gelebilecek olması da önem arz ediyor. Eğer bu tanıma uyuyorsanız ya da tanıdıklarınız varsa lütfen benimle iletişim kurunuz.

metinhasanoglu@hotmail.com adresine mail gönderebilirseniz daha detaylı konuşabiliriz.

Yattara ve Real Madrid


Başka yerde okusam inanmazdım ama an itibariyle MARCA'da 1.haber konumunda. Yattara'nın sağ kanada takviye yapmak isteyen Real Madrid'in listesinde olduğu ve Ocak ayındaki sürpriz transferi olabileceği yazıyor. Yazın Katar klubünün yaptığı teklife yakın miktar Trabzonspor'un aklını çelebilir ancak düşük bir fiyata, takım hava yakalamışken satılmayacaktır.

2011e Doğru Ümit Milli Takım


Bu yazıyı uzun zamandır yazmak istiyorum ama erteliyordum, bu gece artık kararı verdim başlayalım yazmaya.

2009 Avrupa Şampiyonası'nı 86 ve 87 gibi altyapıda aslında çok dikkat çekmeyen ama sonradan müthiş gelişme gösteren kuşakla kaçırdık. Arda, Kazim, Mevlüt, Ceyhun, İbrahim Kaş, Mehmet Topal, Serdar Özkan gibi isimleri kullanabilecek olan milli takımımız Belarus'a elenerek büyük bir vitrin şansını kaçırdı. Şimdi gelecek Mart 2009'da 2011 için elemeler başlayacak ve 01.01.1988 ve sonrasında doğumlu oyunculardan yeni bir milli takım oluşturma çalışmaları tam gaz devam ediyor. Özellikle daha önce milli olmamış 2.lig, 3.lig oyuncuları ile Almanya'daki isimlere yönelik 2 kamp düzenlendi Kasım ve Aralık aylarında.

88 jenerasyonumuzun 2005'de Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 4.lüğü var, 89 jenerasyonumuz çok başarısızdı, 90da genel olarak sıkıntı olsa da Sercan Yıldırım, Barış Memiş, Göksu Alhas gibi 3 potansiyel yıldız adayı var. 91 jenerasyonumuz ise gelmiş geçmiş en iyi jenerasyonumuz olabilir. Semih Kaya, Batuhan Karadeniz, Abdülkadir Kayalı, Eren Albayrak, Soner Aydoğdu gibi A takımla maçlara çıkmaya başlayan isimlerin yanısıra Cem Sultan, Emre Çolak, Özgür Çek gibi çok yetenekli ve PAF liginde oynayan isimler de var o jenerasyonda.

Öncelikle kaleden başlayalım. Belki de uzun süre sonra kale konusunda sıkıntı çekmeyeceğimiz bir ümit milli takım olacak. 88li Onur Kıvrak bir önceki Ümit Milli takımın da 1.tercihiydi, 2011e kadar oynayabilecek konumda. Fenerbahçe'de bu sezon oynadığı 5 kupa 2 lig maçında sadece Sivas'da 2 gol yiyen diğer 6 maçta kalesini gole kapatan, U-17 ile Avrupa Şampiyonu apoletli Volkan Babacan da diğer alternatif. Genç milli takımlar bazında onlar kadar kariyerli olmayan ama Denizli'nin kalesini ele geçiren ve düzenli olarak TSL oynayan yine 88li Cenk Gönen ise üst düzey maç tecrübesi olarak ağır basıyor 2 isme de. Sonuç olarak 3 ciddi aday var kale için ve sorun olmayacak gibi duruyor. 89lu Altay'ın kalesini ele geçiren Gökhan Değirmenci, yine 88li Altay'ın yedek kalecisi ( 2.yarı için Konya'ya kiralandı) Atilla Özmen de gelişim göstermeleri halinde kadroya girebilecek isimler.

Defansa geldiğimizde ise malesef aynı bolluğu bulamıyoruz. Sağdan başlarsak bir önceki Ümit Milli takım kadrosunda da yer alan Excelsior'lu Aykut Demir ve Gençlerbirliği'nde zaman zaman oynayan Emre Balak ön plana çıkıyor. Sağ tarafta ayrıca 89lu Wehen'li Tunay Acar'ın da kadroya girebilme ihtimali var, onu izlemişliğim yok.

Defansın ortasında Eren Güngör gibi bir cevherimiz var ama onu Terim A milli kadroya alacaktır devamlı olarak diye düşünüyorum. Onun 2011e kadar burada kalacağını sanmıyorum. İBB'de bu sezon sadece 2 maçı kaçıran 88li Mahmut Tekdemir 1. tercih olacaktır. Onun dışında düzenli olarak forma bulan bir isim yok TSL'de. Ancak Manisaspor'da çok iyi bir sezon geçiren Sakarya altyapılı 88li Hüseyin Tok dikkat çeken bir isim. Onun da kadroda olmasını bekliyorum. Buraya Almanya'dan arayış içinde milli takım yetkilileri. Koln II'de oynayan 89lu Serdar Kesimal'ın önemli bir isim olduğunu duydum. Yine sağ kanada yazdığım 2 isim de hem Aykut hem Emre aslen stoper özellikli oyuncular. Rize'de devamlı oynamaya başlayan 89lu Mesut Yılmaz da bir diğer alternatif. Beklenen çıkışı erken yaparsa 91li Semih Kaya'yı da bu milli takımda izleyebiliriz ancak onun asıl çağının bir sonraki milli takım olduğunu belirtmeliyim.

Solda ise uzun zaman sonra alternatifimiz var. TSL'de 2 takımın sol kanadında gencecik isimler oynuyor. 90 doğumlu Hertha Berlin altyapılı Uğur Demirkol Ankaraspor'un sol kanadında iyi işler yapıyor. Ancak benim asıl değinmek istediğim isim Gaziantep'li İsmail Köybaşı. 89lu oyuncu bu sezon ilk kez Trabzon maçında A takımla oynadı ve Yattara karşısındaki müthiş performansını bir de çizgiye kadar inerek Beto'ya yaptığı asistle süsledi. Antep'de Ivan çok önemli bir isim, önce onu kesemedi ama sonrasında Nurullah Sağlam da onun bu performansına kayıtsız kalamadı ve Ivan'ı öne alarak artık İsmail'i solbekte düzenli olarak oynatıyor. Savunmada çok sağlam, hücumda da topu iyi kullanan İsmail'den gelecek adına beklentilerim yüksek. Altay'ın düzenli oynayan 89lu solbeki İsa Akgöl'e de bu 2 isimden şimdilik şans gelmez gibi dursa da o da özellikle hücum yönüyle dikkat çekici bir isim.

Defansta moralleri bozacak bir tablo var gibi gözükse de orta sahada çok alternatifli bir kadromuz var. Nuri Şahin, Antep'de Murat Ceylan, Caner Erkin gibi isimler çok önceden bu kadroda kendine yer bulan isimler. Bu 3lü ile ortasahanın göbeğini kapatabiliriz. Bunların yanına 90lı Göksu Alhas ve daha da önemlisi 91li Abdülkadir Kayalı ile son dönemde Gençlerbirliği A takımına yerleşmeye başlayan, harika sol ayağıyla dikkat edilmesi gereken bir isim olan yine 91li Soner Aydoğdu (ki bu hafta ilk golde Troisi'ye verdiği pas harikaydı) da oyunu 2 yönlü oynayabilen çok yetenekli isimler. İkna edebilirsek Almanların yeni Ballack'ı 90 doğumlu 1.87lik Taner Yalçın ( ki Köln ile ilk Bundesliga maçına da çıktı bu sezon) forvet arkasında çok etkili olabilir. Yine Hamburg'lu 90 doğumlu Tunay Torun da bu sezon Bundesliga'da forma şansı buldu, 3 Bundesliga 2 UEFA maçında sonradan oyuna girdi. Sol ayaklı Tunay çok uzun zamandır milli takımımızda oynuyor ve 2007de Karadeniz Oyunları'nda etkileyici bir oyun ortaya koymuştu.

Yine kanat rotasyonumuz da bol alternatifli. Sağda Aydın Yılmaz, solda Aydın Karabulut playoff maçlarında sahaya çıkan kadrodaydılar. 2si de beklenen patlamayı henüz yapamadı ama Ümit Milli seviyesinde çok iyi maçlar çıkarmışlardı. 90lı Barış Memiş ve bugün Fenerbahçe maçında son 20 dakikada oyuna giren 91li Eren Albayrak çok özel oyuncular. Barış'ın kilo alıp güçlenmesi lazım. Eren ise daha önce yaşadığı pubis sorununu tamamen atlatabilirse kendi takımlarında 11i zorlarlar. Özellikle Ertuğrul Sağlam, Eren için büyük şans. Sol ayaklı oyuncu haftasonu İBB maçında da son 30 dakikada oyuna girdi ve 2.golde büyük katkı sağladı, bu akşam Gökhan Gönül gibi müthiş bir savunmacı karşısında da iyi işler yaptı oyunda kaldığı sürede. Yine Galatasaraylı 88li Alpaslan Erdem, Eskişehirli 89lu Selçuk Alibaz, Kayserili 88li Umut Koçin 3lüsü de sol kanatta kadroya girebilecek potansiyelde isimler. Bu arada Samsun'un 2 kanat oyuncusu 88li sağ açık Turgut Doğan Şahin ve sol açık Sercan Temizyürek'i de atlamamak lazım. Turgut golcülüğü, Sercan yaratıcılığı ile dikkat edilmesi gereken isimler. Galatasaray'ın Diyarbakır'da kiralık oynayan 89lu sağaçığı Erhan Şentürk de iyi bir sezon geçiriyor.

Forvete gelince ise uzun zaman sonra bu kadar dikkat çekici isimleri görüyoruz. 90lı harika çocuk Sercan Yıldırım kesinlikle 1 numaralı tercih olacaktır. Sercan sezon başından bu yana 6 ay içinde bile önemli aşama kaydetti ki Ertuğrul Sağlam ile bunu devam ettirecektir. 91li Batuhan Karadeniz her ne kadar problemli bir oyuncu olsa da büyük bir yetenek ve Eskişehir deneyimine golle başlaması çok güzel haber. Kolunu kırmadan önce Gençlerbirliği'nde değişilmez oyuncu olma yolunda ilerleyen 88li Mustafa Pektemek, Sakaryaspor'da çoğu kişinin gözünden uzak kalmasına rağmen önemli fiziksel gelişim göstererek harika bir sezon geçiren Özgürcan Özcan, Kickers Offenbach'da çok iyi bir sezon geçiren ve büyüklerin takibinde olan 88li Tufan Tosunoğlu da kadroya düzenli çağrılacaklardır.

Sonuç olarak defansda bazı eksiklerimiz dikkat çekiyor ancak yine de her mevkide takımlarında düzenli oynayan hatta takımlarını sırtlayan isimler dikkat çekiyor. 2009u kaçırdık ancak 2011de Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda olmalıyız. 4 Şubat'ta grup kuraları da çekiliyor.

EPL 23.Hafta


Zirve yine Kırmızı-Mavi oldu bu akşamki sonuçlardan sonra EPL'de. Sene başında Scolari'nin gelişi, ihtiyaç olan yerlere Deco ve Bosingwa gibi 2 kaliteli transferin yapılması, sezonun açılış maçında Stamford Bridge'de çıplak gözle izlediğim müthiş futbol sonrası şampiyonluk favorimin Chelsea olduğunu yazmıştım yine bu satırlarda ancak geçen 5 ay sonrasında önemli gelişmeler oldu.

Hem Liverpool hem de Chelsea'nin Manu'nun genelde kendini zorlamadığı yılbaşına kadar olan dönemdeki zayıf ve de özellikle istikrarsız performansları sonrası 23 Aralık'ta kararımı değiştirip Manu'nun bu kadar ikramı gerçi çevirmeyeceğini yazmıştım, ki Manu da tam gaz devam ediyor seriye. Bir sonraki postta Van der Sar'a değineceğim, müthiş performansını geçiştirmeye gönlüm el vermiyor.

Liverpool beraberlik serisine devam ediyor. Normal koşullarda çok formda Wigan deplasmanında 1 puan fena sonuç sayılmaz ama kazanması gereken 2 maçtan beraberlikle ayrıldıktan sonra telafi etmek için bu akşam 3 puan lazımdı, alamadılar malesef ve 3.sıraya gerilediler. Geçen hafta Chelsea'nin 3.planda kalmasının ters tepebileceğini ve kritik maçları kazanırlarsa tırmanabileceklerini yazmıştım, özellikle yakın zamandaki Aston Villa ve Liverpool deplasmanları çok kritik.

Arsenal yine krizlerin takımı, Fabregas yokken çok zayıfladılar ve takılmaya devam ediyorlar. Everton bu akşam ezmiş onları okuduğuma göre ama son dakikada sezon sonunda çok anlamlı olabilecek 1 puanı kurtardılar. Arsenal yıllar sonra yukarıdaki 4ten kopuyor. Genç oyuncu yetiştirme olayını hastalık derecesine getiren Wenger için zerre üzülmüyorum.

City 2009 ile beraber kendini tablonun üst tarafına attı. Wigan'ın istikrarlı performansı devam ediyor. Boro, Pompey ve Newcastle'da ise kriz devam ediyor. Ciddi küme düşme tehlikesi yaşıyorlar. Özellikle en son 2.5 ay önce Aston Villa deplasmanında kazanan Boro'da çanlar çalıyor.

Aston Villa için ise bir yazı yazmadığım için kendime kızgınım ama onu da sonraya erteleyelim. Martin O'Neill ve İngiltere B milli takımı tadındaki Global Futbol'a meydan okuyan kadrosu zafer yürüyüşüne devam ediyor.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Alanzinho II




Egemen Korkmaz vs Leonidas



Bu sezonki müthiş formu devam ediyor. Fenerbahçe karşısında mükemmele yakın oynadı. Stoper kıtlığımızda Fildişi Sahilleri maçında kesinlikle kadroda olmalı.

Bülent Uygun


"Tek lafım Galatasaray taraftarına. Burdan onlara şunu söyleyeceğim geçen yıl Sivas'a geldiniz, otubüslerle Sivas'ta gezdiniz hepiniz resimler çekildiniz, bu güzel şehirde sevgiyle karşılandınız. 10 bin kişi sizi karanfillerle karşıladı, şampiyonluk maçında şampiyonluğu elimizden aldınız ve biz sizleri alkışlarla uğurladık. Biz bu küfürü haketmedik, o küfürü edenlere..."

Yorumsuz.

27 Ocak 2009 Salı

Alanzinho ve Trabzonspor


Alanzinho transferinin gerçekleşme üzere olduğunu Cuma günü yazmıştım. Cumartesi aldığım habere göre maç konsantrasyonu bozulmasın diye işin Pazartesi'ne sarkıtıldığını öğrendim ve dün akşam itibariyle transfer tamamlandı. Bu akşam İstanbul'da olacak Alanzinho, yarın da Trabzon'da imza töreni düzenlenecek.

7 ay önce Alanzinho ile ilgili yazmıştım, çok fazla ekleme yapmayacağım onu tanımlamak için. Dün akşam Norveç Ligi sorumlumuz ile de görüştüm tekrardan, açık ara ligdeki en iyi oyuncuyu aldığımızı, eğer sol kanatta iyi bir oyuncumuz varsa forvet arkası olarak kullanabileceğimiz de ekledi, tabii sadece 2 sol ayaklı ( Egemen, Cale) oyuncunun bulunduğu takımımızdan pek haberi yoktu.

Bu yazıda Alanzinho'nun gelişinin sisteme ve dolayısıyla bu sezonki şansımıza etkisi hakkında yazmak istedim. Alanzinho'nun faydalı olacağını düşünüyorum, 2 kere 90 dakika pek çok kez de özetlerden izlediğim Alanzinho çok çabuk bir oyuncu ve kısa boyu sayesinde yere çok sağlam basıyor, kolay kolay yıkılmıyor.

Alanzinho'nun gelmesi ile 11de çıkması gereken adamın Umut olduğunu düşünüyorum. 4-2-3-1 ya da 4-3-3 oynamaya çok daha müsait bir takımımız var çünkü. Kanatlarda Yattara&Alanzinho 2lisi olacaktır ve bence Alanzinho'nun kendi katkısınının yanısıra Colman'a da çok büyük katkısı olacaktır. Arjantinli sol kanada yakın oynadı ilk yarıda ve tam kapasitesine ulaşamadı, ancak oyun görüşü ve paslarıyla forvet arkası oynadığında çok daha etkili olacağı inancını doğurdu bende. Bu yüzden Alanzinho'nun gelişi ile Colman'ın da veriminin artacağını düşünüyorum. İçeride baskı kurulması gereken dönemlerde 4-4-2 oynayıp 2 kanatta Alanzinho ve Yattara ile çok etkili ve baskılı bir düzen kurulabilir.

Son olarak da 3.9 milyon euroluk bonservise değinelim. Biraz fazla olduğu konusunda genelle aynı kanıdayım. Ancak Ocak ayında transfer yapabilmek için normalden daha fazla para ödemek gerektiği bilinen bir gerçek, hele de Şampiyonlar Ligi önelemesi oynayacak bir takımdan en iyi oyuncusunu alıyorsanız.

Ayrıca yazın Ankaraspor'un ilgilendiğini de yazmıştım, onlardan istenen bedelin 1.250 milyon euro olduğu bugünkü gazetelerde yazıyor ancak o zaman Alanzinho'nun sözleşmesinin bu kış bitecek durumda olduğunu ve dolayısıyla da düşük bir ücret istedikleri yazmıyor. Haziran'dan bu yana müthiş formuyla yılın en iyi oyuncusu seçilen ve sözleşmesini uzatan Alanzinho'nun değerlenmesi de çok normal.

26 Ocak 2009 Pazartesi

Tottenham Bit Pazarı


Önce Defoe şimdi de Chimbonda...Tottenham eskileri toplamaya devam ediyor, o kadroyla yakalayabildikleri en büyük başarı da UEFA Kupası olmuştu zaten. Bir dönem Galatasaray UEFA Kupası'nı kazanan kadrosunu geri toplama çabaları vardı ama onların kadrosu en azından başarıyı yakalamıştı. Özellikle Chimbonda tam anlamıyla bir hayal kırıklığıydı Spurs formasıyla. Bu arada Redknapp Robbie Keane ile de ilgilendiğini ima eden açıklamalar yaptı bugün;

"I wouldn't sit here and say I wouldn't like to have Robbie Keane at my football club, I'd be a liar, but he belongs to Liverpool so it is not an option unfortunately," Redknapp said. "As a player and a person I have a lot of time for Robbie Keane. I think he's fantastic."

Tottenham ayrıca Cudicini'yi aldı bugün hatta yarın 11de olabilir İtalyan kaleci.

25 Ocak 2009 Pazar

Darbe


Derin darbedir Sivas'ın yaptığı. Ne 28 Şubat, ne Ergenekon. Anadolu'dan sağlam adımlarla gelen Sivas'ın manifestosudur bugunkü galibiyet ve sonucunda ilk 17 haftanın puan tablosu. Evinde Fenerbahçe'yi 1-0 geriden gelip 2-1 yenen, Beşiktaş ve Trabzon deplasmanlarında kaybetmeyen Sivas'ın inancını, hedefini ortaya koyduğu maçtı.

Sivas'ın ilk yarıdaki oyunu klasik oyun anlayışına yakın, saha şartlarına çok uygundu. Bu sahada sağlam savunma yapmak zorundaydı Sivas, önce onu yaptılar. Orta sahada Sylla-Sezer ikilisini yedeğe alıp daha savaşçı İbrahim-Onur Tuncer ile başlamasının nedeni de buydu Bülent Uygun'un. Denizli maçında provasını yapmışlardı bu oyunun. Grupta rahat olmanın verdiği avantajla Galatasaray maçı gibi çok kontrollü oynamışlardı. Aslında Galatasaray orta sahası da olabileceği en sert 4lüyle sahadaydı. Ancak ileri 2lisi ayakta durmakta zorlanınca, orta sahası Sivas'a teslim olunca eninde sonunda açık vermesi normaldi.

Kanıtlayamam tabii ama bana göre Bülent Uygun kırmızı kart gelmese de Balili'yi 2.yarıda oyuna alıp forveti 3leyecekti. Bunu iç sahadaki çoğu maçta yapıyordu.,Tum'u forvet arkasında savaşçı olarak kullanıyordu, yine aynısını yaptı. Ümit Karan'ın anlamakta zorlandığımız ancak küfüre dayalı olduğu muhtemel kartı Sivas'in işini kolaylaştırdı. Ümit Karan'ın hakeme değil zemine küfür ettiğini düşünüyorum ancak küfürün kime edildiğinin önemli olmadığını bir maçta takım arkadaşım atılınca çok yakından öğrenmiştim:)

2.yarıda Sivas baskıyı kurdu, 2.devrelerde her zaman yaptığı gibi daha agresif, çizgiye inmeye çalışan oyununu oynadı ve erken de gelen golle Galatasaray'ı hakederek yendi. 4 büyüklerin önünde 2 sezon üst üste lider bitirmeyi başaran ( Trabzon yarın kazansa da liderliği getirecek averajı yakalaması çok zor.) Sivas'a ne kadar alkış tutsam az. Oyununu beğenmeyenler olabilir ancak ben saha koşullarına en uygun oyun planını uyguladıklarını düşünüyorum.

Bu arada Sivas'ın ilk maçı Ali Sami Yen'de oynayalım önerisini sezonun son maçında Sivas deplasmanında gitmemek için reddeden Galatasaray'ın maç sonunda zemini suçlamasını da saçma ve adres saptırma olarak gördüğümü de eklemeliyim.

23 Ocak 2009 Cuma

Alanzinho Trabzonspor'a Doğru


Trabzonspor'un sol açık ihtiyacı gün gibi ortada. Geçen hafta kamp değerlendirmesinde de bunun önemini çizmiştim. Trabzonspor çok önemli bir transfere imza atmak üzere. Stabaek'in sol açığı 25 yaşındaki Alanzinho için yapılan teklif Stabaek tarafından kabul edildi. Bileklerine çok hakim, müthiş bir sol kanat oyuncusu. Norveç Ligi'ni Fotomaç için takip ettiğimden dolayı pek çok izlemiş ve 1 Haziran'da da bloga not düşmüştüm.

Norveç basını ve genel sayman Mahmut Aksu Stabaek'in transfer teklifini kabul ettiğini açıkladı. Büyük ihtimalle yarın bu transfer sonuçlanacak.

21 Ocak 2009 Çarşamba

Son 20 Yılın En İyi Kalecileri


1. Gianluigi Buffon Italia 78
2. Peter Schmeichel Danmark 69
3. Iker Casillas España 63
4. Oliver Kahn Deutschland 62
5. José Luis Félix Chilavert Paraguay 58
6. Walter Zenga Italia 55
7. Edwin van der Sar Nederland 53
8. Petr Čech Česká Republika 44
9. Michel Preud’homme Belgique 43
10. Claudio André Taffarel Brasil 40
11. David Seaman England 38
12. Fabien Barthez France 37
13. Andoni Zubizarreta España 35

Nélson de Jesus e Silva »Dida« Brasil 35
15. Rinat Dasaev Russia 27
16. Sergio Javier Goycochea Argentina 26
17. Johannes Franciscus van Breukelen Nederland 23
18. Peter Shilton England 22

Vítor Manuel Martins Baía Portugal 22
20. Andreas Köpke Deutschland 21

Francesco Toldo Italia 21
22. Gianluca Pagliuca Italia 20
23. Bodo Illgner Deutschland 19

Jean-Marie Pfaff Belgique 19

Neville Southall Wales 19
26. Thomas Ravelli Sverige 17
27. Jens Lehmann Deutschland 13

Rogério Ceni Brasil 13
29. Jerzy Dudek Polska 12

Jorge Campos México 12

Oscar Eduardo Córdoba Colombia 12

Roberto Carlos Abbondanzieri Argentina 12
33. Angelo Peruzzi Italia 11
34. Bernard Lama France 8

Harald Schumacher Deutschland 8

José Manuel Reina España 8

Luis Gabelo Conejo Costa Rica 8

Patrick Bonner Ireland 8

Rüstü Reçber Türkiye 8
40. Dmitry Kharin Russia 7

Grégory Coupet France 7

Marcos Roberto Silveira Reis Brasil 7
43. Andonios Nikopolidis Hellas 6

Armelino Donizetti Quagliato »Zetti« Brasil 6

Igor Akinfeev Russia 6

Júlio César Soãres Espíndola Brasil 6

Sebastiano Rossi Italia 6
48. Bradlay Howard Friedel USA 5

Eike Immel Deutschland 5

José Francisco Cevallos Ecuador 5

René Müller DDR 5

Santiago Cañizares España 5

Stefan Klos Deutschland 5
54. Timo Hildebrand Deutschland 5
55. Andrew Goram Scotland 4

Erik Thorstvedt Norge 4

Ricardo Alexandre Martins Soares Portugal 4
58. Andrés Palop España 3

Badou Zaki Maroc 3

Dragan Ladić Croatia 3

Jan Stejskal Česká Republika 3

Juan Carlos Henao Colombia 3

Petr Kouba Česká Republika 3

Timothy Howard USA 3
65. Boris Mihaylov Bulgaria 2

József Młynarczyk Polska 2

Roberto Fernández Paraguay 2

Stevan Stojanović Jugoslavija 2
69. Alain Gouaméné Côte d’Ivoire 1

Carlos Roa Argentina 1

Justo Wilmar Villar Paraguay 1

Luca Marchegiani Italia 1

Ruslan Nigmatullin Russia 1

20 Ocak 2009 Salı

FIFA Yılın 11'i


FIFA tarafından 2008 yılının 11i açıklandı. İspanyolar damga vurdu kadroya. Barcelona 3, İspanya milli takmı 4 oyuncu soktu kadroya. En ilginç olansa Avrupa Şampiyonu Manchester United'dan sadece yılın futbolcusu Ronaldo'nun kadroda olması. Puyol'un Euro 2008 performansı çok iyidi, onunla ilgili sorunum yok ama her ne kadar benim için çok özel bir oyuncu olsa da Terry'nin bu kadroda olmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Özellikle Ferdinand-Vidic ikilisi çok iyi bir sezon geçirdi ki benim tercihim Vidic olurdu.

Geçen seneden Casillas, Terrry, Kaka, Gerrard ve Ronaldo yerini koruyan isimler. Dani Alves, Nesta, Abidal, Seedorf, Ibrahimovic ve Drogba ise yerini kaybedenler.

Bu arada Bayern Münih de kadroya 2 isim sokarak yeniden doğuşunun sinyallerini veriyor. Bu sene olmasa bile 2-3 yıl içinde tekrar CL finali oynarken görebiliriz Bayern'i, Alman futbolundaki genel düşüşün aksine.

Kaleci: Iker Casillas (Real Madrid)

Defans: Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (Barcelona), Phillip Lahm (Bayern Münih)

Ortasaha: Kaka (Milan), Steven Gerrard (Liverpool), Xavi (Barcelona), Franck Ribery (Bayern Münih)

Forvet: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Lionel Messi (Barcelona)

Metin Hasanoğlu Fotomaç 20-22 Ocak

DONCASTER VILLA YOLUNDA

Galip gelenin Cumartesi günü Aston Villa ile karşılaşacağı eşleşmede Doncaster Rovers Cheltenham'ı kendi evinde rahat geçecektir.

113 SCUNTHORPE-ROTHERHAM 1 1.45

İngiltere'de LDV Trophy yarı final karşılaşmasında Scunthorpe-Rotherham karşı karşıya gelecek. İç sahadaki en son maçını 26 Aralık'ta Hartlepool karşısında oynayan Scunthorpe bu tarihten sonra gittiği 4 zorlu deplasmandan 3ünü kaybederek bir düşüş içerisine girdi. Ancak etkili hücum hattı ile özellikle iç sahada başarılı bir takım Scunthorpe. Rotherham ise rakibinin aksine son dönemde önemli bir çıkış içinde. En son mağlubiyetlerini 6 Aralık'ta Shrewsbury deplasmanında aldılar ve oynadıkları son 5 maçın 4ünü kazanmayı başardılar. Tabii burada önemli bir nokta Rotherham'ın League 2 ekibi olması. Form durumları tersini gösterse de rakibinden çok daha güçlü olan bu kupaya önem veren Scunthorpe'ın turu geçip finale yükseleceğini düşünüyorum.

115 DONCASTER-CHELTENHAM 1 1.30

Championship'te kümede kalma mücadelesi veren Doncaster Rovers kendi açısından 6 puanlık çok kritik bir maça çıktı bu haftasonu. Zorlu Southampton deplasmanında 2-1 galip gelmesini başardılar. Doncaster menajeri Sean O'Driscoll de maçtan sonra yaptığı açıklamada sahaya koydukları performansın kümede kalmak bir yana ligden çıkmak için bile yeterli olacağını söyledi ve tek yapmaları gerekenin bu performansı sürdürmek olduğununun altını çizdi. Aralık başında arka arkaya 3 mağlubiyet aldıktan sonra toparlanan Doncaster son 4 maçlık dönemde 3 galibiyet ve bir de ilk karşılaşmada Cheltenham deplasmanında beraberlik aldı. Cheltenham ise çok istikrarsız sonuçlar alıyor ve turu geçmeleri için ellerindeki şansı evlerindeki karşılaşmada kaybettiler. Bu karşılaşmada turu geçecek takımın Cumartesi günü kendi evinde Premier Lig ekibi Aston Villa ile karşılaşacak olması 2 takım için de artı motivasyon. Daha önce de yazdığım gibi alt lig takımları için kendi evlerinde bir Premier Lig takımını ağırlamak özellikle TV yayınları açısından önemli bir gelir sağlıyor, 2 takım da bunun bilincinde olacak. Son dönemde çıkışta olan Doncaster geçtiğimiz yıllarda da kupaya önem vermişti yine aynısını yapacakları. Cheltenham engelini rahat aşarlar.

116 LEYTON ORIENT-SOUTHEND 10 1.25

Leyton Orient takımında 5 yıldan fazladır görevde bulunan menajer Martin Ling haftasonunda alınan Bristol Rovers mağlubiyetinden sonra görevinden ayrıldı. Klüp başkanı ile görüşerek ortak olarak aldılar bu kararı. Son dönemde kabus gibi günler geçiren Brisbane Road ekibi Orient yeni bir yapılanma içerisine girecek bundan sonra. Ben bu satırları yazarken Orient'in yeni menajeri belli değildi ancak bu karşılaşmaya kadar birinin atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Southend ise son dönemde FA Cup'ta Chelsea ile oynadıkları eşleşme ile dikkat çekti. İlk maçta Stamford Bridge'de son dakikada attıkları golle turu kendi sahalarına taşımışlar ancak 4-1 kaybederek FA Cup'a veda etmişlerdi. Son dönemde onlar da çok formsuzlar ve son 7 lig maçında sadece 1 galibiyetleri var. Leyton Orient'in bu krizden çıkması için uygun bir maç ve en azından kaybetmeyeceklerdir.

121 PETERBOROUGH-MK DONS 02 1.42

League 1'de üst sıralarda çok kritik bir karşılaşma. Lig ikincisi MK Dons hafta sonunda Carlisle deplasmanında ilk yarıyı 2-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda 3 gol yiyerek çok ağır bir mağlubiyet aldı. Menajer Di Matteo maçtan sonra çok sinirli olduğunu ve büyük emek göstererek kendilerini getirdikleri iyi pozisyondan 2.yarıdaki aptal hataları ve tembellikleri yüzünden mahrum kaldıklarını ve ağır bir mağlubiyet aldıklarını belirtti. Peterborough ise hafta sonunda Walsall karşısında çok iyi oynadığı bir maçı 1-0 kazanabildi. Maç raporlarına göre maç boyunca Walsall kalecisi harika bir performans ortaya koymuş. Bu kritik mücadelede hafta sonunda yaptığı hatayı tekrarlamayacağına inandığım MK Dons puanlar dönmeye daha yakın olan ekip.

122 ACCRINGTON-DARLINGTON 2 1.85

Accringron Stanley League 2'de kötü günler geçiriyor ve ligin dibine demir atmış durumda ancak hafta sonunda Bradford deplasmanında aldıkları 1 puan ve sergilemiş oldukları performans menajer John Coleman'ı memnun etmiş durumda. 3.sırada olan ve 6 maçtır kaybetmeyen Darlington ise hafta sonunda Luton Town engelini 5 golle geçti. Accrington deplasmanında da kazanacaklardır.

123 ALDERSHOT-NOTTS COUNTY 1 1.65

Aldershot hafta sonunda son dakikalarda bulduğu golle Macclesfield karşısında 1 puanı kurtardı. Notts County ise tam tersi şekilde Brenford deplasmanında son dakikada yediği golle 1 puana razı oldu. Bu maçta Brentford da uzun süre 10 kişi oynadı ve alınan bu skor Ian MacParland'ı hiç memnun etmedi. Aldershot evindeki başarılı performansını sürdürür ve bu maçı kazanır.

124 DAGENHAM&RED-EXETER 2.5 ALTI 1.60

League 2'de orta sıralarda mücadele eden ve kısır maçlar oynayan bu 2 takımın karşılaşmasında fazla gol beklemiyorum. Özellikle Dagenham'ın son maçları alt bitiyor ve yine alt bitmeye aday bir karşılaşma. 1.60'lık oran da güzel bir oran.

125 PORT VALE-GILLINGHAM ?

Son dönemde istikrarsız bu 2 takımın maçında en iyisi uzak durmak. Herhangi bir tahminim yok bu maçla ilgili.

126 BRIGHT0N-LUTON 2.5 ÜSTÜ 1.70

LDV Vans Trophy'de bir diğer yarı final karşılaşması daha. Brighton son dönemde oynadığı 3 iç saha maçında da sahadan peşpeşe mağlubiyetlerle ayrıldı ve manjer Micky Adams endişeli olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Luton Town ise -30 puanla başladığı sezonda henüz artıya geçebilmiş değil. Bu kupaya hem maddi hem manevi açıdan önem verdiler ve finale yükselmek istiyorlar. Gollü ve çekişmeli bir kupa maçı bekliyorum.

132 MANCHESTER UTD-DERBY 02 4.87

Manchester United son dönemde aldığı en kötü skoru Derby deplasmanında aldı. Derby ilk maçta Manchester United'ı 1-0la geçerek Carling Cup finaline çıkma yolunda Old Trafford'a avantajlı geliyor. Manu'da Ferguson rotasyona bu maçta da devam ediyor ve 2 önemli forveti Berbatov ve Rooney'i maç kadrosuna almıyor, ayrıca Van Der Sar da maç kadrosunda yok ve kalede Kuczcak oynayacak. Forvet hattında genç Welbeck ilk 11de başlayabilir. Bunun yanısıra Manu'nun Ocak ayında yaptığı tek transfer olan Zoran Tosic de bu karşılaşmada ilk kez Manu forması giyebilir. Giggs'in uzun vadede yedeği olarak alınan sol kanat oyuncusu için geçen ay 8 milyon pound ödemişti Alex Ferguson. Hafta sonuda Bolton deplasmanına giderken altını çizerek yazmıştım ki Manchester United 8 Kasım'dan beri lig maçlarında gol yemiyor, bu dönemde yedikleri nadir gollerden biri de Derby deplasmanındaydı. (Ayrıca Japonya'da oynadıklar Dünya Klüpler Şampiyonası'nda gol yemişlerdi.) Ancak bu karşılaşmada İddaa'nın biz iddaacılarla dalga geçercesine açtığı oranlar yüzünden üst tercihi yapamıyoruz. Hangi mantıkla böyle bir karşılaşmada 1.02 oran açtıklarını da anlayamıyorum. Tabii ki 1.02den Manu tahmini verecek değilim. Sürpriz kuponlarda Derby çifte şans oynayalım ve İddaa'da Mart'ta olacak değişikliğe kadar bir daha böyle maçları görmemeyi umalım.

226 BURNLEY-TOTTENHAM 2 1.75

İlk maçta Burnley harika bir ilk yarı oynamış ve 1-0 önde girmişti soyunma odasına ancak 2.yarıda özellikle oyuna sonradan giren Jamie O'Hara'nın harika performansıyla Tottenham müthiş bir geri dönüşle sahadan 4-1 galibiyetle ayrılmıştı. Bu skordan sonra tur bitti diyebiliriz. Burnley'in evinde 3 farklı kazanması çok düşük bir olasılık. Tottenham'ın deplasmanda da kazanıp finale yükselmesini bekliyorum.

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON

115 Doncaster-Cheltenham 1 1.30
211 Kartalspor-Altay 2 1.70
221 Karşıyaka-Malatyaspor 1 1.25
233 Espanyol-Barcelona 2 1.30

ORAN: 3.59

METİN HASANOĞLU KARMA KUPON

113 Scunthorpe-Rotherham 1 1.45
131 Feyoonord-Heerenveen 02 1.52
223 Sakaryaspor-Gaziantep BB 10 1.41
234 Valencia-Espanyol 1 1.95

ORAN: 6.05

METİN HASANOĞLU SÜRPRİZ KUPON

215 Udinese-Sampdoria 0 3.00
226 Burnley-Tottenham 2 1.75
232 Inter-Roma 0 3.30

ORAN: 17.32

Futbol TV


20.01.2009 SALI KANAL

22:00 MANCHESTER UNITED-DERBY KANAL A

21.01.2009 ÇARŞAMBA KANAL

20:00 MANİSASPOR-BOLUSPOR D SPOR
21:45 İNTER-ROMA NTV SPOR
22:00 BURNLEY-TOTTENHAM KANAL A

22.01.2009 PERŞEMBE KANAL

22:00 LAZIO-TORİNO NTV SPOR

Incredible 22




Bazı Şeylere Gerçekten Paha Biçilemez


Berlusconi açıklamayı yaptı ve Kaka Milan'da kalıyor. Araplara başka bir oyuncak alın dedi. İtalyan sitelerinde Milan taraftarının bugün yaptığı eylemlerin resimleri var ancak asıl cevabı Fiorentina maçında Milan taraftarı vermişti. Herkesin bir değeri var ama Kaka için paha biçilemez demişlerdi. Milan taraftarı bu kadar ayaklanmasa Berlusconi 130 milyon pound'u reddedebilirmiydi, sanmıyorum. Taraftarın gücü deyin, Kaka'nın delikanlılığı deyin ne derseniz deyin bu transferin gerçekleşmemesi Dünya Futbolu açısından çok kritik. Kaka bu fiyata transfer olsaydı uzun süre transfer piyasası kitlenebilirdi, çünkü piyasa çok yükselmiş olacaktı.

Kaka'yı alamayan City erken saatlerde Bellamy'nin işini bitirdi. West Ham'da yeniden doğan asi çocuk Tottenham'a değil Manchester City'e gitti. Mark Hughes'in milyonları bol, rahatça harcıyor ama takımın arka tarafı hala çok zayıf ve City'nin düzelmesi için ön tarafa değil defansa yatırım yapması gerekiyor. Ya Seydilere birinin bunu anlatması gerekli.

19 Ocak 2009 Pazartesi

FOR(TIS) TK


Fortis Türkiye Kupası herhalde dünyanın en saçma sistemine sahip turnuvası. 3 aya yakın süren bir grup aşaması. 5 takımlı saçmasapan bir grup düzeni ki kura şansının çok büyük rol oynadığı bir düzen. Aynısını UEFA da uyguluyordu, onlar da saçma sonuçlardan sonra vazgeçmek zorunda kaldılar. Evinde diş geçirebileceği takımlarla oynayıp kazanan takımlar avantaj sağlarken, evinde zorlu takımlarla karşılaşan ekipler kurada büyük avantaj kaybederek başlıyorlar gruba.

3 aya yakın süren ve takımların devre arası hazırlık periyodunun içine eden grup dönemi de aslında tamamen anlamsız. Bunu bugünkü kura ile tekrar görmüş oldu. 4 maçta 10ar puan toplayıp gruplarını 1.bitirmeyi başaran Sivasspor ve Galatasaray kurada birbirleriyle eşleşiyor. Aynı gruplarda 2.sırayı son maçlarda alan Denizlispor ve Ankaraspor da birbirleriyle eşleşiyor. Nereden bakarsanız bakın grupta 2.olan takımlar daha avantajlı, yani grupta verdiğiniz emeğin hiçbir faydası yok size.

Aynı gruptan çıkan Beşiktaş-Antalya ve Fenerbahçe-Bursaspor eşleşmeleri ise ayrı bir rezalet. Bir an önce tek maçlı eleme usülüne dönülmesi gerekiyor yoksa kupa gittikçe anlamsızlaşıyor.

Julio Cesar Gaziantepspor'da


Gaziantep için Mehmet Polat'ı gönderdikten sonra bir stoper transferi şarttı. Ayrıca sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan kaptan Bekir'in durumu da belirsiz, muhtemelen Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşecek Bekir'in.

Gaziantep de Milan, Real Madrid, Olympiakos kariyeri olan Julio Cesar ile anlaştı. Tecrübeli savunma oyuncusu en son Dinama Bükreş'e geçmiş sezon başında. Deumi ile beraber kaliteli bir 2li olabilirler.

I HAVE A DREAM


Martin Luther King'in unutulmaz sözünü başlığa taşıdım. Bugün ABD'de Martin Luther King günü ve resmi tatil. Beni en çok mutlu eden kısmı ise NBA'deki müthiş program ve NTVSpor'un harika yayın programı. Bu akşam tam 4 canlı maç var ki sabah 05:30daki Lakers-Cavaliers maçı harika bir maç olacak.

NBA Houston Rockets - Denver Nuggets 21.00 CANLI

NBA Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 00.30 CANLI (NTV)

NBA Boston Celtics - Phoenix Suns 03.00 CANLI


NBA Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 05.30 CANLI

18 Ocak 2009 Pazar

Don't Touch My Kaka





Son yılların belki de futbol tarihinin en önemli transferi gerçekleşmek üzere. Gitti gidiyor derken dün akşam bir bakıma veda etti Kaka Milan'a ve San Siro'ya. Milan Abbiati'nin kalesinde devleştiği maçta Fiorentina'yı devirdi. İnter , Atalanta deplasmanında 2-0 yenik durumda an itibariyle. Milan farkı 6ya indirir bu skorlar, Juventus akşam Lazio deplasmanında kazanırsa fark 1e inebilir. Scudetto yarışı 2009'da hız kazanıyor.

Milan: Abbiati; Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski; Beckham (Senderos 80), Pirlo, Ambrosini; Kaka, Seedorf (Flamini 69); Pato (Ronaldinho 77)

Fiorentina: Storari; Comotto, Gamberini, Kroldrup, Vargas; Kuzmanovic (Bonazzoli 71), Felipe Melo, Montolivo; Santana (Gobbi 81); Jovetic, Gilardino

Ref: Rosetti

Sent off: Jankulovski 91 (M)

17 Ocak 2009 Cumartesi

Bedevi


Vedat Ibisevic, Gerd Müller'in 41 gollük rekoruna doğru gidiyordu. Ligin ilk yarısındaki performansını sürdürdüğü takdirder Altın Ayakkabı'yı alması da kesin gibi görünüyordu.

Ancak Hamburg ile oynanan hazırlık maçında sakatlanarak sezonu kapattı. Dizinden ameliyat olacak önümüzdeki günlerde.

Futbol TV


17.01.2009 CUMARTESİ KANAL

13:30 ANTALYASPOR-GAZİANTEPSPOR LİG TV
17:00 CHELSEA-STOKE SPORMAX
17:00 RANGERS-FALKİRK FUTBOL SMART
19:00 GALATASARAY-MALATYASPOR LİG TV
19:20 BRİSTOL-WOLVES FUTBOL SMART
19:30 HULL-ARSENAL SPORMAX
20:00 GRENOBLE-LYON KANAL A
21:00 BARCELONA-DEPORTİVO NTV SPOR
21:30 MİLAN-FİORENTİNA NTV
22:00 NANTES-BORDEAUX KANAL A
23:00 SEVİLLA-NUMANCİA NTV SPOR

18.01.2009 PAZAR KANAL

13:00 GÜNGÖREN-ÇAYKUR RİZESPOR D SPOR
13:30 RODA-PSV FUTBOL SMART
13:30 MANİSASPOR-SİVASSPOR LİG TV
15:30 WESTHAM-FULHAM SPORMAX
16:00 ATALANTA-İNTER NTV SPOR
16:00 ABERDEEN-CELTİC FUTBOL SMART
18:00 TOTTENHAM-PORTSMOUTH SPORMAX
18:00 PSG-SOCHAUX KANAL A
18:00 REAL MADRİD-OSASUNA NTV SPOR
19:00 FENERBAHÇE-ESKİŞEHİRSPOR LİG TV
21:30 LAZIO-JUVENTUS NTV
22:00 LİLLE-RENNES KANAL A
22:00 ALMEİRA-ATLETİCO MADRİD NTV SPOR

19.01.2009 PAZARTESİ KANAL

20:00 ADANASPOR-KASIMPAŞA D SPOR
22:00 LİVERPOOL-EVERTON SPORMAX

16 Ocak 2009 Cuma

Gitti Gidiyor


İngiliz basınındaki son haberlere göre Milan teklifi kabul etti ve Kaka'ya Manchester City ile görüşmesi için izin verdi. City'nin Arap sermayesi EPL'nin kaderini değiştirebilecek bir transfere çok yakın.

Guti


Real Madrid'de herkes birşey saklıyor gibi.

Kaka ve Petrol Parası


Ben dahil herkes şaka diye baktı önce, ciddiye almadı ama Dünya futbol tarihinin en büyük transfer teklifi aklı başında Milan yönetimininin ilgisini çekti. City'nin de 100 milyon pound'dan 130 milyon pound'a çıktığı yazılıyor. Kaka'yı o fiyata satabilirlerse yazın piyasayı sallayabileceklerini ve İnter ile kafa kafaya oynayabilecek bir kadro kurabileceklerinin bilincindeler. İlk başta transfere karşı çıkan Kaka'nın da yeşil ışık yaktığını yazıyor İngiliz basını.

Darbe

MARCA Real Madrid'e darbe yaptı. Calderon'un koltuğu zaten sallanıyordu, sahte oy skandalı fişini çekti. Ramon Calderon 2 saat önce istifa etti. Florentino Perez, Los Galacticos'u kurmak için geri dönüyor büyük ihtimalle

Rafa Benitez ve As Per


Liverpool'un yıllar sonra EPL'de şampiyonluğa oynaması, son yıllarda transferdeki başarılar Benitez'in elini çok güçlendirdi. Yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot misali Alex Ferguson'a bile saldırmaya başladı bu güveniyle. Şimdi de Liverpool'un kontrat uzatma teklifini reddetti. Gerekçesi - haksız da değil - kulübün futbol yönetiminde daha çok söz hakkı istemesi. Klubün Amerikalı sahipleriyle arası hiç iyi değil zaten, elinde as per varken rest çekiyor Benitez. Bakalım Gillett/Hicks 2lisi görecek mi bu resti.

LOST 5.Sezon


Hasret bitiyor, Lost 8 aya yakın bir aranın ardından 21 Ocak'ta başlıyor. Bu kadar aradan sonra 40 dakika yetmezdi zaten yapımcılar 2 bölüm birden yayınlanmasına karar vermişler. Şu an 9 bölümden oluşacak gibi görünüyor sezon. Şubat'ta 1 hafta ara var onun dışında tam gaz gidecek bu sezon dizi. Ada'dan çıkmak için çok uğraştılar, şimdi geri dönüyorlar. Ben de 4.sezonu tekrardan izleyip havaya girmeyi düşünüyorum.

Nihat Kahveci


Nihat Kahveci. Türk Milli Takımı için vazgeçilmez bir isim, fotoğraftaki vuruşu bize tarihimizin en unutulmaz galibiyetlerinden birini getirdi. Ancak Hırvatistan maçından sonra bir türlü toparlanamadı. Tekrar sakatlandı ve ameliyat olacak, 6 hafta kadar sahalardan uzak kalacak. Mart sonu-Nisan başındaki İspanya maçlarında sahada olması çok önemli.

Metin Hasanoğlu İngiltere Premier Ligi 17-18-19 Ocak

MANUNUN KALESİ KAPALI

8 Kasım'dan beri ligde gol yemeyen Manchester United bu müthiş performansıyla gizli lider konumunda. Bolton karşısında da gol yemeden kazancaklardır, alt oynamak doğru seçim olur.

222 BLACKBURN-NEWCASTLE UNITED 1 1.80

Blackburn Allardyce göreve geldikten sona 2 galibiyet 2 beraberlik alarak iyi bir dönem yakaladı. Geçen hafta zorlu bir Fulham deplasmanına çıkacaklardı ancak saha koşulları nedeniyle bu karşılaşma ertelendi. Aralık ayında iyi bir dönem yakalayn Newcastle ise tekrar düşüşte, haftaiçi St.James Park'ta FA Cup maçında Hull'a kaybederek elendiler. Sam Allardyce ile çok daha etkili oynayan Rovers evinde kazanır.

223 BOLTON-MANCHESTER UNITED 2.5 ALTI 1.60

Manu 8 Kasım'da Arsenal'e yenildiği maçta yediği 2 golden sonra 2 ayı aşkın süredir Premier Lig maçlarında gol yemedi. Bu dönemde takımın en önemli isimlerinden Ferdinand olmamasına rağmen genç Evans'ın performansıyla onu aramadılar. Haftaiçi Wigan'ı da yenince gizli liderlikleri yavaş yavaş açığa çıkmaya başladı. Eksik olan maçlarını da kazanırlarsa liderler. Bolton son 3 maçında gol atamadan kaybetti, büyük takımlar karşısında çok zayıflar bu sene. Manu kazanır ancak oran itibariyle tercihim daha riskli olsa da 2.5 altı.

224 CHELSEA-STOKE 2.5 ALTI 2.10

Chelsea ciddi bir kriz dönemine girdi. 3-0lık Manu mağlubiyeti takımın Mourinho döneminde kazandığı defans anlayışını sarsan bir skor oldu. Scolari bu defansif sorunlarla ilgileneceklerini söyledi. Stoke Liverpool ile 2 kere 0-0 berabere kaldı, Manu'ya son dakikalarda yediği golle 1-0 kaybetti. Chelsea karşısında da direneceklerdir, alt mantıklı.

225 MANCHESTER CITY-WİGAN 1 1.80

Bu günlerde transfer piyasasının en önemli konusu Kaka'nın City'e transferi. 100 milyon pound gibi çılgın bir teklif yaptı city klübü Kaka'ya. Geçen hafta City'nin maçı ertelenmişti, Wigan ise önce Tottenham'ı devirdi, sonra haftaiçi erteleme maçında Manu'ya kaybetti. Wigan genelde iyi bir form yakalamasına rağmen son 3 deplasman maçını da kaybetti. City kazanır.

226 SUNDERLAND-ASTON VILLA 10 1.42

Aston Villa çok formda. Müthiş bir sezon geçiriyorlar. Sunderland ise çalkantılı bir sezon yaşıyor. Sbragia göreve geldikten sonra bir toparlanma içine girdiler, onunla beraber 7 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik aldılar. Mağlubiyetleri de Sunderland ve Manu deplasmanlarıydı. Her ne kadar Aston Villa'yı bu sezon çok beğensem de zorlu Sunderland deplasmanında işleri zor. Sunderland yenilmeyecektir diye düşünüyorum.

231 WEST BROMWICH-MIDDLESBROUGH 0 3.00

West Brom neredeyse teslim bayrağı çekecekti ki evlerinde peşpeşe Manchester City ve Tottenham'ı yenince en dipte olmalarına rağmen umutlarını tazelediler. Küme düşme hattına 6 puanlık bir maç olacak çünkü West Brom kazanırsa Boro ile aynı puana gelecek. 2 aydır galibiyet alamayan Boro için hedef maçı haline geldi bu karşılaşma, 2 takım puanları paylaşır diye düşünüyorum.

411 HULL-ARSENAL 2.5 ÜSTÜ 1.65

Ligin ilk yarısında Emirates'de oynanan karşılaşmada Hull City tarih yazarak galibiyet almıştı. Ancak Hull City o havasını kaybetmiş durumda. Haftaiçi FA Cup maçında as oyuncuların büyük bir bölümünü dinlendirdi Hull ve onların asıl hedefi lig. Arsenal'de Fabregas'ın yokluğu takımı kötü etkiliyor. Geçen hafta Bolton maçında çok zorlandılar ancak daha açık oynayan Hull karşısında tempolu bir maç oynayacakladır. Üst tercihi mantıklı.

542 WEST HAM-FULHAM 2.5 ALTI 1.55

Son dönemin çok formda iki takımı. Zola ile ayağa kalkan West Ham, sağlam savunmasıyla bu sezon çok başarılı ve istikrarlı giden Fulham'ı ağırlayacak. Londra derbisi olarak gözükse de iki takım arasında bir rekabet bulunmuyor, coğrafi olarak birbirine uzak konumlarda 2 takım da. Alt tercihi en mantıklı tercih olarak görünüyor.

565 TOTTENHAM-PORTSMOUTH 1 1.50

Tottenham'da Redknapp eski takımına karşı teknik direktör olarak sahada olacak. Onun ayrılmasından sonra görevi devralan yardımcısı Tony Adams döneminde Portsmouth istikrardan çok uzak kaldı ve küme düşme hattında dolaşıyor. Pompey'in bu kadrosunu kuran adam olan Redknapp onları yenmenin en iyi yollarını da bilen kişi. Tottenham kazanacaktır.

656 LIVERPOOL-EVERTON 1 1.40

Merseyside derbisinde müthiş kapışma. Everton son dönemde forvetlerinin sakatlıklarında savunmasını önceki yıllardaki seviyeye çekti ve Cahill, Arteta gibi forvete yakın oyuncuları ile sonuca gitmeyi başardı. Liverpool ise artık Manu'nun nefesini ensesinde hissediyor. Manu, Bolton maçını kazanırsa bu karşılaşmaya 2.sırada çıkacaklar. Arka arkaya 2 derbi oynayacak Merseyside ekipleri ve 2 maçta Anfield'da olunca Everton'un şansı gerçekten az. Özellikle lig maçında Liverpool çok daha ağır basıyor.

METİN HASANOĞLU EPL İDEAL KUPON

223 Bolton-Manchester UTD. 2.5 altı 1.60
411 Hull-Arsenal 2.5 üstü 1.65
542 West Ham-Fulham 2.5 altı 1.55

ORAN: 4.10

METİN HASANOĞLU İDEAL KUPON


436 Milan-Fiorentina 1 1.35
565 Tottenham-Portsmouth 1 1.50
656 Liverpool-Everton 1 1.40

ORAN: 2.83

METİN HASANOĞLU SİSTEM KUPON

211 Antalyaspor-Gaziantepspor 2 2.45
224 Chelsea-Stoke 0/1 4.50
231 West Bromwich-M'Boro 0 3.00
511 Gungoren BLD.-Rizespor 2 2.00
614 Getafe-Santander 0 2.90
641 Lazio-Juventus 2 1.95

15 Ocak 2009 Perşembe

Erkan Zengin


Beşiktaş'tan 2.transfer hamlesi de sürpriz bir şekilde geldi. İsveç'te Kennedy Bakircioglu ile beraber özellikle menajerlik oyunlarından tanıdığımız 2.temsilcimiz Erkan Zengin'i sezon sonuna kadar kiralamışlar. Hücuma yönelik sağ kanat oyuncusu olarak biliyoruz, hayırlı olsun diyelim, merakla bekliyorum.

14 Ocak 2009 Çarşamba

Green Street Hooligans 2


Green Street Hooligans 2'nin çekimlerine başlanmış. Fragmana bakılırsa ilk filmden çok daha farklı olacak konusu.

Papy, Göksu,Barış ve 2.Yarı Öncesi Trabzonspor


İlk yarıda ideal 11inde 7 yeni transferle beraber benim beklentilerimin bile üzerinde bir performans sergiledi Trabzonspor. Taraftar olarak takımımdan her sene olduğu gibi beklentilerim vardı ancak ilk yarı için 28-29 puan alacağımızı düşünüyordum ancak özellikle savunmadaki başarı alt sıralarda takımlara karşı alınan galibiyetler ve deplasman başarısı devreyi 2.sırada bitirmesini sağladı Trabzonspor'un.

Burada pek çok kez yazdık eksikleri. Kısaca değinecek olursak;

- Takımın baskı kurduğu dönemlerde oyunu tek kanattan oynamak zorunda kalışı. Yattara dışında etkili kanat adamı olmadığından oyunu tek taraftan oynamak zorunda kalıyor takım. İlk yarının son haftalarında Barış'ın çıkışı ve Es-Es maçında girdikten sonra galibiyet golündeki katkısı önemliydi bu açıdan.

- Deplasmandardan ziyade içeride kapanan takımlara karşı zorlanılması. Bu da üstteki maddeyle benzeşse de daha çok 10 numara oynayabilecek bir oyuncu ihtiyacını ortaya koymuştu. Her ne kadar 10 numara ve 2 forvetin aynı anda devamlı oynamasının zor olduğunu düşünsem de eldeki kadrodaki Colman bu görevle oynasa çok verimli olabilecek bir oyuncu

- Sol bekte Cale'nin hücum özelliğinin çok zayıf olması. Savunma yönüne lafım yok, hatta ligin en iyi sol kanat savunucalarından biri ancak rakip sahaya geçtiğinde hiçbir etkinliği yok.

Henüz bu 3 zaafı çözecek bir transfer yapılmış değil. 3 hazırlık maçından sonra 2.yarı öncesi en çok merak edilen 3 '90 doğumlu oyuncu ile büyük çıkış yakalayan Ceyhun'un performansı. Gençleri bir değerlendirelim;

Faty Papy: "Getiren Özkan Sümer olunca merakla bekliyoruz" demiştim, Antalya maçının 2.yarısında oyuna dahil oldu ve 45 dakikalık dönemde dikkat çekici işler yaptı. Defansın önünde iyi yer alıyor, vücudunu iyi kullanıyor ve top kazanmada başarılı, 2 tane de çok güzel ara pası attı defans arkasına ki asist olamamaları Isaac ve Barış'ın beceriksizliğiydi. Uzun vadede çok önemli bir transfer olabilir, 45 dakika kısa bir süre ama bende iş var dedi performansıyla.

Barış Memiş: Geçen sene 2.yarıda mahalle takımına dönen kadroda devamlı şans bulmuştu ancak bu sene rekabetin içinde kayboldu önce. Devre arasına doğru tekrardan şans bulmaya başladı ve hazırlık maçlarında iyi oyunlar oynadı. Yukarıda da dediğim gibi eğer bir sol açık alınmazsa 2 kanadın da işlemesi için Yattara-Barış aynı anda sahada olmadı, o yüzden Barış'ın form tutması çok önemli.

Göksu Alhas: Uzaktan akraba olunca ayrı bir gözle izliyorum Göksu'yu. PAF takımda ilk yarıda attığı 16 gol ile forvet sanıldıysa da asıl yeri sağ açık Göksu'nun. Hatta milli takımlarda daha çok sağbekte kullanıldı. En büyük artısı çok güçlü olması, özellikleri baldırları çok güçlü. Yanal genelde orta 3lüde kullandı onu ve savasçı yapısı ile çok dikkat çekti. 2.yarıda şans bulabilir, bulursa da yıldız olmaya gidecek potansiyeli var.

Bu arada sezon başı alınan ve bu sezon için MVV'de kiralık devam eden Brüls'ün de Antalya kampında oynadığı maçlardaki performansıyla çok dikkat çektiğini ve gelecek sezon takıma katılacağını da ekleyelim.

Denilson Bolton Yolunda


19 yaşında başlayan Seleçao kariyeri, 21 yaşında 32milyon dolara Betis'e transferiyle 20lerindeyken tüm Avrupa'nın peşinden koştuğu bir isimdi Denilson. Ancak o topla oynama sevdasından bir türlü vazgeçemedi. Betis'te geçirdiği 7 sene içinde hiçbir zaman kendisine ödenen paranın hakkını veremedi, müthiş hareketler yaptığı maçlar oldu ancak asla istikrar yakalayamadı. Yine de 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda milli takım kadrosundaydı. Kore'deki yarı finalde son dakikada kalemize gitmeyi topu saklamak için köşeye kaçtığı pozisyon hala hafızalarımızda.

Denilson Sao Paolo, Betis, Bordeaux, Al-Nasr, FC Dallas ve Palmeiras'tan sonra şimdi Ada yolunda. 9 gündür Bolton ile antremanlara çıkıyor ve Gary Megson'un takdirini kazanmış durumda. 31 yaşında kariyerine bir de Ada macerası ekleyecek.

Kaka


"To pay someone £500,000 per week to kick a football, no matter how brilliantly, perfectly illustrates just how insane our world actually is" Paul Fletcher from BBC Sport

"Ne kadar mükemmel ya da yetenekli olursa olsun bir kişiye futbol oynasın diye haftalık 500.000 pound vermek dünyamızın ne kadar deli olduğununun göstergesidir"

13 Ocak 2009 Salı

Manchester United: 3 Chelsea: 0


Chelsea için mağlubiyetten çok daha farklı anlamlar taşıyan bir maçtı. 2-0dan sonra oyun disiplininden kopan takım ve Chelsea'nin yıllardır yemediği bir 3.golü yiyen takım olarak gittiler soyunma odasına. Mourinho'nun takıma kazandırdığı "winner" felsefesinin ilk kez bu kadar ciddi sallandığı maç oldu. JM de tribünden eski takımının bu ağır mağlubiyetini izledi, tabloid basına göre yanındakilere takımın kendi dönemindekinin yarısı seviyesinde düştüğünü söylemiş. Özledik seni gerçekten Jose.



Ferguson değişik tercihlerle başlamıştı maça ki Chelsea ilk yarıda genelde daha iyi olan taraftı. Drogba seçimi çok doğruydu ki rakibi tehdit ediyordu Drogba. Deco'nun yine etkisiz gününde olması Chelsea'nin yaratıcılığını ciddi oranda etkiledi. Devre sonundaki kısa süreli Manu baskısı fena sarstı Chelsea'yi ve içeri gitmeden golü yiyince aslında maç bitmiş oldu. 11 Kasım'dan beri EPL'de gol yemeyen Manu en önemli defans oyuncusu da olmamasına rağmen kontrollü başladı 2.yarıya. O dakikaya kadar sahada kalmasına hakemin büyük katkısı bulunan Rooney golü atınca sinirini üzerinden atmış oldu. Yılın futbolcusu Ronaldo bu sene geçen seneki kadar gol atmıyor ancak giderek o formunu yakalıyor, yine maç boyu çok etkiliydi ve geçen sene büyük maçlarda kötü oynuyor eleştirilerine cevap verircesine maçı domine etti.

Chelsea 3lemeyi tamamlamış oldu. JM döneminde "fortress" olan Stamford Bridge'de Liverpool ve Arsenal'e kaybetmiştik, şimdi Old Trafford'da da geleneksel olduğu üzere kaybedince şampiyonluk yarışında 2.plana düştük. Artık Liverpool ve Manu daha şanslı olan takımlar. Gözlerin Chelsea üzerinden ayrılması ters tepip rahatlayan takım çıkış yaşayabilir ancak yakın zamandaki Liverpool ve Aston Villa deplasmanlarında muhtemel kayıplar değil şampiyonluk ümitlerini, ilk 4 sırayı bile tehlikeye atabilir.

Fatih Terim seviyesindeki İngilizcesi ile Scolari de topun ağzına yaklaşıyor, dua etsin Abramovich krizden etkilendi de tazminatını ödemeyi istemiyor, şimdiye kapı önüne koyulabilirdi. Takımı toparlamak için önünde kritik bir dönem var, 2 deplasman ve CL'deki Juventus eşleşmesi Şubat sonuna kadar başını çok ağrıtacak.

Man Utd: Van der Sar, Neville, Vidic, Evans, Evra (O'Shea 66), Ronaldo, Fletcher, Giggs (Carrick 79), Park, Berbatov, Rooney.
Subs Not Used: Kuszczak, Anderson, Scholes, Welbeck, Tevez.

Booked: Ronaldo, Rooney, Park.

Goals: Vidic 45, Rooney 63, Berbatov 87.

Chelsea: Cech, Bosingwa (Belletti 64), Carvalho, Terry, Ashley Cole, Mikel, Joe Cole (Di Santo 85), Lampard, Ballack, Deco (Anelka 46), Drogba.
Subs Not Used: Cudicini, Ivanovic, Ferreira, Kalou.

Booked: Lampard, Bosingwa, Carvalho, Terry, Belletti.

Att: 75,455

Ref: Howard Webb (S Yorkshire)

12 Ocak 2009 Pazartesi

Cristiano Ronaldo


Tartışmasız 2008'in Avrupa'daki en iyi futbolcusu. FIFA 2008 Dünya'da yılın futbolcusu Cristiano Ronaldo.